نشست ویژه‌ عربستان سعودی و صندوق بین‌المللی پول درباره تنش‌های خاورمیانه

در بیانیه پایانی این نشست، بر اهمیت همکاری بین‌المللی در بازسازی اقتصادهای ویران‌شده از جنگ خاورمیانه تاکید شد

وزارت دارایی عربستان سعودی و صندوق بین‌المللی پول روز یکشنبه میزبان میزگردی مشترک در سطح مقام‌های ارشد بودند. هدف از برگزاری این نشست ویژه تلاش برای بهبود وضعیت اقتصادی کشورهای متاثر از درگیری‌ها در خاورمیانه به‌ویژه سوریه بود.

به گزارش عرب‌نیوز، این نشست در حاشیه کنفرانس العلا برای اقتصاد بازارهای نوظهور برگزار شد و در آن، وزرای دارایی منطقه، وزیر خارجه سوریه، مقام‌های ارشد بانک جهانی و نمایندگانی از موسسات مالی بین‌المللی گرد هم آمدند.

کریستالینا جورجیوا، مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول، و محمد الجدعان، وزیر دارایی عربستان سعودی، پس از پایان این نشست بیانیه مشترکی صادر و در آن بر اهمیت همکاری بین‌المللی در بازسازی اقتصادهای ویران‌شده از جنگ تاکید کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در این بیانیه، ضمن تاکید بر فوریت رسیدگی به نیازهای بشردوستانه در سوریه، اشاره شد که کشورها و موسسات شرکت‌کننده در این کنفرانس لازم است از تخصص و منابع مالی خود برای حمایت از جمعیت آسیب‌دیده کشورهای متاثر از جنگ استفاده کنند.

شرکت‌کنندگان همچنین به پیامدهای بی‌ثباتی طولانی‌مدت در خاورمیانه بر منطقه اشاره کردند. در این نشست که وضعیت سوریه نقطه کانونی گفتگوها بود، تاکید شد که تلاش‌ها برای بهبود اقتصادی باید در چند زمینه انجام شوند.

شرکت‌کنندگان به‌عنوان بخشی از این برنامه، سه اولویت را برای حمایت از اقتصادهای متاثر از جنگ تعیین کردند؛ اول، ضرورت یک فرایند تشخیصی مستمر برای ارزیابی چالش‌های منحصربه‌فرد هر کشور، نیازهای بشردوستانه و نیازهای بازسازی آن. دوم، افزایش طرح‌های صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی برای تقویت نهادهای کلیدی و سوم، کمک‌های مالی هدفمند جامعه جهانی.

صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی و مقام‌های عرب شرکت‌کننده در این نشست بر تعهدشان برای همکاری در چارچوب این برنامه تاکید کردند تا با تلاش‌های گسترده و سازمان‌یافته، بهبود اقتصادی در منطقه به‌‌ویژه کشورهای جنگ‌زده، حاصل شود.

آن‌ها به‌منظور تقویت این تلاش‌ها موافقت کردند یک گروه هماهنگی غیررسمی ایجاد کنند که بر ابتکارات در حال اجرا نظارت کند. بحث‌های بیشتر در نشست‌های بهاری صندوق بین‌المللی پول/بانک جهانی که قرار است از ۲۵ تا ۲۷ آوریل در واشینگتن برگزار می‌شود، انجام گیرد.

به گفته یکی از مدیران ارشد صندوق بین‌المللی پول، نقش عربستان سعودی در سیستم مالی بین‌المللی در حال افزایش است و این پادشاهی موقعیت خود را به عنوان یک «قدرت اقتصادی» در حال ظهور مستحکم می‌کند.

جهاد آزور، مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول، در حاشیه کنفرانس العلا برای اقتصاد بازارهای نوظهور، گفت که پادشاهی سعودی پس از نشست گروه ۲۰ در سال ۲۰۲۰ این نقش رهبری را بر عهده گرفت. او تاکید کرد: «عربستان سعودی در تعدادی از ابتکارات جهانی مانند طرح کاهش بدهی از طریق چارچوب مشترک و همچنین تعداد معینی از ابتکارات مهم مرتبط با نقش بازارهای نوظهور و سهم آن‌ها در تعیین اولویت‌های جهانی هم بسیار فعال است.»

آزور خاطرنشان کرد که پادشاهی سعودی به‌رغم تحمل شوک‌های اقتصادی جهانی متعدد در پنج سال گذشته، در پی بحران همه‌گیری کووید‌ــ۱۹، رشد اقتصادی قوی خود را حفظ کرده است.

بیشتر از اقتصاد