در پی حمله مرگبار یک شهروند افغان در مونیخ، مارکوس زودر، نخستوزیر ایالت بایرن، خواستار آغاز مذاکرات فوری با طالبان برای اجرای برنامه اخراج مهاجران افغان شد.
زودر در گفتوگو با روزنامه بیلد (Bild) تاکید کرد که دولت آلمان باید هفتهای یک پرواز اخراج به افغانستان انجام دهد و از آنالنا بربوک، وزیر خارجه، و نانسی فزر، وزیر کشور، خواست که از روز دوشنبه مذاکرات مستقیم با طالبان را آغاز کنند.
روز پنجشنبه یک مرد ۲۴ ساله افغان با خودرویش به یک تجمع اتحادیههای کارگری در مونیخ حمله کرد و دستکم ۳۹ نفر را زخمی کرد که حال برخی از آنها وخیم گزارش شده است. روز شنبه یک زن و دختر دو سالهاش براثر شدت جراحات جان باختند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
براساس یافتههای اولیه تحقیقات پلیس، این حمله انگیزههای اسلامگرایانه داشته، اما هنوز شواهد محکمی در این زمینه ارائه نشده است. فرهاد نوری، که از سال ۲۰۱۶ در آلمان زندگی میکند، ورزشکار است و پیش از این در مراکز تجاری محافظ امنیتی بوده است. او در چندین مسابقه بدنسازی جوایزی به دست آورده و در رسانههای اجتماعی نیز بیشتر درمورد فعالیتهای ورزشیاش مینوشته است.
دو هزار افغان در بایرن در لیست اخراج؛ ۲۰۰ نفر مجرم خطرناک
زودر اعلام کرد که در حال حاضر حدود دو هزار افغان ساکن در ایالت بایرن باید خاک آلمان را ترک کنند، که از این میان حدود ۲۰۰ نفرشان مجرمان خطرناک شناخته شدهاند.
او تاکید کرد: «افغانهایی که ملزم به ترک آلماناند باید فورا اخراج شوند. همچنین، صدور ویزای جدید برای افغانها باید تا اطلاع ثانوی متوقف شود.»
زودر با اشاره به حمله قبلی در شهر آشافنبورگ در ژانویه، که به کشته شدن دو نفر منجر شد، گفت: «اول آشافنبورگ، حالا مونیخ، دیگر کافی است. آلمان به یک برنامه اضطراری برای افغانستان نیاز دارد.»
متهم مونیخ چگونه در آلمان ماندگار شد؟
براساس گزارش خبرگزاری آلمانی دیپیاِی (Deutsche Presse-Agentur) اقامت مهاجم مونیخ قانونی بوده است. با این حال، در اکتبر ۲۰۲۰ درخواست پناهندگی او رد شده و دادگاه حکم داده بود که او درباره داستان فرارش دروغ گفته است.
با این حال، در آوریل ۲۰۲۱، شهرداری مونیخ به او وضعیت «اقامت موقت» (Duldung) اعطا کرد و در اکتبر همان سال مجوز اقامت دائم دریافت کرد.
پس از این حمله، فشارهای سیاسی برای اعمال محدودیتهای بیشتر در سیاست مهاجرتی آلمان افزایش یافته است. بسیاری از احزاب محافظهکار خواستار بازنگری در روند پناهندگی و اقامت مهاجران بهویژه افغانها شدهاند.