شیوع بیماری سل در سیستان به دلیل افزایش توفان‌های گرد و غبار

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زابل: وقوع توفان‌های گرد و غبار در این منطقه ویران‌کننده است

تصویر توفان گرد و غبار در سیستان را نشان می‌دهد-روزنامه پیام ما

توفان‌های مداوم گرد و غبار و خشکسالی‌های پیاپی، سلامتی مردم استان سیستان و بلوچستان را در معرض خطر جدی قرار داده است؛ داده‌های رسمی وزارت بهداشت از شیوع بیماری سل در مناطق وسیعی از این منطقه خبر می‌دهد. طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی زابل نیز این استان رتبه نخست ابتلا به بیماری سل را در کل کشور دارد.

توفان‌های مداوم گرد و غبار و خشکسالی‌های پیاپی، سلامتی مردم استان سیستان و بلوچستان را در معرض خطر جدی قرار داده است؛ به‌طوری‌که داده‌های رسمی از شیوع بیماری سل در میان مردم این استان حکایت دارد. طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی زابل نیز رتبه نخست ابتلا به بیماری سل در ایران از سیستان دارد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زابل،  ضمن تایید شیوع بیماری سل در استان سیستان و بلوچستان گفت که رسنه‌ها باید به شکل ویژه به این موضوع بپردازند؛ چراکه وقوع توفان‌های گرد و غبار در این منطقه ویران‌کننده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این مقام وزارت بهداشت توفان‌های گرد و غبار و ابتلای مردم به بیماری‌های خطرناک را بزرگ‌ترین معضل ساکنان استان سیستان و بلوچستان دانست  و تاکید کرد برای برون‌رفت از این شرایط باید متخصصان و نخبگان پای کار بیایند.

او خطر ریزگردها را جدی دانست و به خبرگزاری ایسنا گفت در نتیجه این بحران، بیماری‌های بی‌شمار تنفسی، یل و عوارض ریوی در این منطقه پدیدار شده است.

رویا علوی نائینی‌فر، متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه سل به‌راحتی از طریق قطرات و ترشحات و از راه هوا منتقل می‌شود، گفت در استان سیستان و بلوچستان هر فردی که سرفه می‌کند در اولین اقدام از او آزمایش سل گرفته می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، شیوع سل در زاهدان و زابل را یادآور شد و تاکید کرد چنانچه فردی علائمی از بیماری را دارد باید فورا به پزشک مراجعه کند.

کمی پیش‌تر نیز علی‌محمد طهماسبی بیرگانی، دبیر ستاد ملی گردوغبار کشور هم گفته بود که سیستان به‌عنوان بحرانی‌ترین کانون گردوغبار در ایران وضعیت بدی دارد.

این مقام دولتی بدون اشاره به ناتوانی جمهوری اسلامی در مطالبه حق‌آبه رودخانه هامون از دریاچه هیرمند گفت که منشا آلودگی هوا در استان سیستان و بلوچستان خارجی است و این ستاد تلاش می‌کند با تدوین برنامه‌های برون‌مرزی و اقدامات داخلی، به کاهش این مخاطرات کمک کند.

رسانه‌های داخلی جمهوری اسلامی به تناوب گزارش‌هایی منتشر می‌کنند مبنی بر اینکه توفان‌های شدید گرد و غبار افراد زیادی را در استان سیستان و بلوچستان راهی مراکز درمانی می‌کند.

براساس گزارش خبرگزاری ایرنا، در دو هفته ابتدایی مرداد، نزدیک به ۱۴۰۰ نفر به مراکز درمانی مراجعه  کردند که بیشتر از ۱۰۰ تن آن‌ها نیز بستری شدند. مشکلات تنفسی، قلبی و چشمی آن‌ها را به بیمارستان کشانده بود.

به همین میزان نیز مهاجرت‌های اقلیمی از سیستان و بلوچستان به دیگر نقاط ایران در حال افزایش است.

کاهش بارندگی‌ها، خشک شدن دریاچه هامون، خودداری طالبان از تامین حق‌آبه ایران در کنار عوامل دیگر زیست‌محیطی بادهای ۱۲۰ روزه سیستان را تشدید کرده و به وقوع پدیده ریزگردها در این استان دامن زده است.