یاشار گولر، وزیر دفاع ترکیه، روز دوشنبه ۱۲ اوت (۲۲ مرداد) در گفتوگو با خبرگزاری رویترز اظهار کرد که اگر شرایط مناسب ایجاد شود ممکن است ترکیه و سوریه دیداری در سطح وزیران داشته باشند.
او اعلام کرد که این دیدار احتمالی بخشی از تلاشهای دو کشور برای عادیسازی روابط خواهد بود.
روابط آنکارا و دمشق پس از جنگ سوریه در سال ۲۰۱۱ قطع شد، با این حال رجب طیب اردوغان، رییسجمهوری ترکیه، مدتها است که از تجدید نظر در روابط با بشار اسد، رییسجمهوری سوریه، سخن میگوید.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اردوغان ماه گذشته در اظهاراتی گفت که برای گفتوگو درمورد عادیسازی روابط از بشار اسد دعوت خواهد کرد.
با این حال رییسجمهوری سوریه گفته است که چنین مذاکراتی تنها وقتی امکانپذیر است که همسایگان بر موضوعات اصلی ازجمله خروج نیروهای ترکیه از شمال سوریه تمرکز کنند.
در سال ۲۰۱۱، زمانی که درگیری داخلی سوریه با سرکوب خشونتآمیز معترضان آغاز شد، هدف ترکیه سرنگونی رژیم بشار اسد بود، اما اخیرا آنکارا تمرکزش را بر جلوگیری از باز شدن آنچه اردوغان در سال ۲۰۱۹ «کریدور ترور» مینامید تغییر داده است.
ترکیه، که براساس دادههای سازمان ملل متحد میزبان حدود ۳.۲ میلیون پناهنده سوری است، در سالهای اخیر چندین بار تحت تاثیر خشونتهای بیگانههراسی قرار گرفته که اغلب با پخش شایعات در رسانههای اجتماعی آغاز شده است.
سرنوشت پناهندگان سوری یکی از موضوعهای داغ در سیاست ترکیه است به شکلی که در انتخابات سال گذشته مخالفان اردوغان وعده داده بودند که آنها را به سوریه بازگردانند.
همچنین به باور برخی کارشناسان، به نظر میرسد اردوغان امیدوار است که مصالحه و عادیسازی روابط با سوریه برای از میان بردن خطر گروههای مسلح کرد، که امنیت ترکیه را در مرز سوریه تهدید میکنند و دولت ترکیه آنها را «گروههای تروریستی» میخواند، مفید باشد، زیرا عادی شدن روابط باعث افزایش همکاری امنیتی ترکیه و سوریه خواهد شد و دیگر از خاک سوریه تهدید امنیتی علیه ترکیه صورت نخواهد گرفت.