آلمانی‌ها و آژیر خطر وقوع جنگ در خلیج فارس

آلمانی‌ها زمانی آژیر خطر احتمال درگیری در خلیج فارس را متوجه شدند که مایک پمپئو وزیرامور خارجه ایالات متحده امریکا  سفر از پیش تعیین شده‌اش به برلین را ساعاتی قبل از انجام آن لغو کرد و در سفری محرمانه رهسپار بغداد شد. البته محافل سیاسی و رسانه‌های آلمانی از این تصمیم آقای پمپئو شگفت زده نشدند چرا که روابط دو کشور به ویژه پس از انتقادهای پرزیدنت ترامپ از آلمان به سبب کم بودن هزینه‌های نظامی این کشور در ناتو از دوران طلایی باراک اوباما رئیس جمهور پیشین آمریکا بسیار فاصله گرفته است. 

اما از سوی دیگر تحرکات  دیپلماتیک بسیاری به منظور کاهش تنش‌ها در منطقه ‌آغاز شد. نمایندگان پارلمان آلمان از وزیر امور خارجه این کشور خواستند تا سفری فوری به ایران داشته باشد و با مقامات تهران گفتگو کند. امید نوری پور از حزب سبز آلمان در گفتگو با نشریه اشپیگل با تأکید براینکه بحران دیپلماتیک به گفتگو نیاز دارد گفت: از آنجایی که خطر وقوع جنگ در خلیج فارس قوت گرفته است هایکو ماس باید فورا به تهران سفر و مقامات ایرانی را متقاعد کند از توافق هسته‌ای خارج نشوند. نوری پور معتقد است اوضاع بسیار وخیم تر از آن است که به نظر می‌رسد.

دراین روزهای پرالتهاب با اظهارات عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق مبنی بر اینکه نشانه‌هایی از بهبود اوضاع و کاهش تنش‌ها وجود دارد خوشبینانه به نظر می‌رسد چرا که انتشار خبرتصمیم آمریکا برای خروج بخشی از دیپلمات‌هایش از بغداد و اربیل و نیز اعلام توقف آموزش نیروهای عراق توسط نظامیان آلمانی باردیگر گمانه زنی‌ها برای وقوع درگیری نظامی میان ایران و آمریکا را تقویت می‌کند.

سخنگوی وزرات دفاع آلمان گفته است از سرگیری فعالیت‌های نظامیان این کشور در عراق که در چهارچوب برنامه مبارزه با داعش انجام می‌شود پس از بررسی‌های مجدد اعلام خواهد شد. وی با این حال اعلام کرد تهدیدهای جدی علیه نظامیان آلمانی مشاهده نشده است.

سیاستمدارن آلمانی اگرچه صدای آژیر خطر را حس کرده‌اند اما تا به این لحظه به طور مستقل اقدام عملی در جهت کاهش تنش‌ها نکرده و ترجیح داده‌اند در چهارچوب اتحادیه اروپا و بر اساس سیاست واحد این اتحادیه عمل کنند. اتحادیه اروپا مخالف هرگونه اقدام نظامی آمریکا علیه ایران است و از مقامات ایرانی نیز خواسته است به توافق هسته‌ای پایبند باشد.