پادزهر برای زهرآگین‌ترین موجود دنیا کشف شد

پژوهشگران دانشگاه سیدنی می‌گویند:«داروی ما برای (زهر)عروس دریایی آب‌های استرالیا موثر است.»

دانشمندان، پادزهر نیش زهرآگین‌ترین موجود جهان را کشف کرده‌اند.

نیش نوع استرالیایی یک آبزی موسوم به عروس دریایی حاوی آن مقدار زهری است که می‌تواند در یک لحظه بیش از شصت نفر را هلاک کند. نیش عروس دریا موجب درد شدید، زخم عمیق و در صورت بزرگ بودن جای نیش، ایست قلبی ظرف تنها چند دقیقه می‌شود.

پژوهشگران در دانشگاه سیدنی روشی کشف کرده‌اند که توانایی زهر عروس دریایی را در نابود کردن سلول‌های بدن، خنثی می‌کند.

کارشناسان این دانشگاه برای آگاهی از چگونگی تأثیر زهر عروس دریایی در بدن موجودات، از نوعی مهندسی ژن موسوم به سی.آر.آی.اس.پی.آر. ( مربوط به دی. ان.ای ویروس‌ها) استفاده کرده و سپس با داروی موسوم به سیکلودکسترین که ماده‌ای برای جذب کلسترول است، اثر نابود کننده زهر را بروی سلول‌های زنده، خنثی کرده‌اند.

پرفسور گِرِگ نیلی، یکی از پژوهشگران این پروژه می‌گوید:«داروی ما بروی (زهر) این هیولا کارگر است. هنوز نمی‌دانیم آیا برروی زهر انواع دیگر عروس دریایی هم کار می‌کند یا نه، اما می‌دانیم که برای (نیش) کشنده‌ترین نوع آن مؤثر است.»

این پادزهر در صورتی که ظرف پانزده دقیقه پس از نیش عروس دریایی به پوست تزریق شود، جلوی بروزعوارض ناشی از ورود زهر به بدن را می‌گیرد.

این پادزهر، ابتدا در آزمایشگاه و در خارج از بدن انسان، و سپس با موفقیت به روی موش زنده آزمایش شد. متخصصان استرالیایی امیدوارند بتوانند پادزهری تولید کنند که بروی پوست مالیده شود.

دکتر ریموند لائو، مولف ارشد این گزارش که در نشریه موسوم به «ارتباطات طبیعت» منتشر شده، می‌گوید:«در جریان این پژوهش، متوجه شدیم که زهر عروس دریایی برای انتشار در بدن، محتاج عنصر کلسترول است. موفق شدیم راه انتشار زهر را مسدود کنیم تا ببینیم بروی اثر آن چه نتیجه‌ای خواهد داد.»

«ما یکی از داروهایی را که می‌دانستیم برای انسان بی‌خطر است، علیه زهر به کار بردیم و نتیجه گرفتیم. این یک پادزهر مولکولی است.»

پژوهشگران هنوز نمی‌دانند آیا این دارو از حمله قلبی ناشی از نیش عروس دریایی استرالیایی جلوگیری می‌کند یا نه.

آن‌ها امیدوارند نتیجه تحقیقات‌شان به کشف آمپولی بیانجامد که بتوان در شرایط وخیم و در اورژانس برای جلوگیری از ایست قلبی ( ناشی از نیش عروس دریایی) از آن استفاده کرد.

پروفسور نیلی، در سایت موسوم به «تعامل» (کانورسیشن) می‌گوید نکته جالب در این است که داروی سایکلودکسترین «برای انسان بی ضرر بوده و ارزان و پایدار است.»

او می‌افزاید:«در تلاش همکاری با دولت محلی یا ملی یا علاقمندان (به این پروژه) هستیم تا این پادزهر را برای استفاده بشر تولید کنیم.»

© The Independent

بیشتر از جهان