ملا حسن آخوند، نخستوزیر طالبان، دوشنبه، ۱۸ دی (۸ ژانویه)، در دیدار با هئیت علمای پاکستان به رهبری مولانا فضلالرحمان، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام این کشور، بدون نام بردن از تیتیپی، خواستار رفع «سوءتفاهم» با حکومت پاکستان شد.
در بیانیه ارگ طالبان آمده است که مولوی عبدالحکیم، قاضیالقضات طالبان، امیرخان متقی، وزیر خارجه، نور محمد ثاقب، وزیر ارشاد، حج و اوقاف، و شماری دیگر از اعضای کابینه طالبان در نشست با هیئت علمای پاکستان شرکت داشتهاند.
بنا به این بیانیه، نخستوزیر طالبان گفت که سفر این هیئت پاکستانی به افغانستان باعث تقویت روابط میشود.
محترم ملا محمد حسن آخند رئیس الوزراء امارت اسلامی افغانستان قبل از ظهر امروز با محترم مولانا فضل الرحمن رهبر حزب جمعیت علماء اسلام پاکستان و هیات همراه اش در قصر چهارچنار ارگ دیدار نمود.
— ارگ - ARG (@ARG_1880) January 8, 2024
در این دیدار که محترم شیخ الحدیث مولوی عبدالحکیم حقانی قاضی القضات امارت اسلامی، ... pic.twitter.com/szIjX0aste
او افزود: «در افغانستان نظام اسلامی حاکم است، علمای کرام در راس قدرت قرار دارند، ما هر مسئله را به شریعت ارجاع میکنیم، شریعت که قانون الهی است به ما اجازه نمیدهد که به کسی ضرر برسانیم. بنابراین، امارت اسلامی افغانستان قصد ضرر رساندن و ایجاد مشکلات برای هیچ کشور همسایه، از جمله پاکستان، ندارد و به کسی هم اجازه نمیدهد که از خاک ما دیگران را تهدید کند.»
ملا حسن آخوند از هیئت علمای پاکستان خواست که برای برطرف کردن سوءتفاهمهای موجود میان رژیم طالبان و حکومت پاکستان اقدام کنند، و نقش آنان را در این زمینه «مهم و مثبت» دانست.
در بیانیه ارگ طالبان آمده است که مولانا فضلالرحمان، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان، نیز بر لزوم بقای حکومت طالبان تاکید کرد. بنا به این بیانیه، مولانا فضلالرحمان هدف سفر خود را به افغانستان، برطرف کردن سوءتفاهمها بیان کرد و خواستار گسترش روابط رژیم طالبان با حکومت پاکستان شد.
در این بیانیه آمده است: «مولانا فضل الرحمان پیروزی امارت اسلامی را در برابر اشغال، فتح بزرگ خواند و آن را به افغانها تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که نظام اسلامی در افغانستان مستحکمتر شود تا به برکت آن، اثرات مثبتی به تمام جهان اسلام برسد.»
در بخش دیگری از بیانیه ارگ طالبان آمده است که هیئت علمای پاکستان و مقامهای این گروه، نگرانی خود را درباره اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان ابراز کرده و خواستار توقف آن شدهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مولانا فضلالرحمان یکشنبه، ۱۷ دی، به کابل سفر کرد. این سفر به درخواست رژیم طالبان، و پس از بروز تنش با حکومت پاکستان در پیوند با فعالیتهای تروریستی تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) در این کشور، صورت گرفته است. چندین مقام ارشد حکومت پاکستان از رژیم طالبان خواستهاند که از فعالیت نیروهای تیتیپی در افغانستان علیه پاکستان، جلوگیری کند. اما طالبان مدعیاند که به هیچ گروهی اجازه فعالیت نظامی در افغانستان نمیدهند و نمیگذارند هیچ تهدیدی از خاک این کشور علیه کشورهای دیگر عملی شود.
بخشی از جنگجویان تیتیپی دوشادوش جنگجویان طالبان با حکومت پیشین افغانستان و متحدان غربی آن جنگیدهاند و به همین دلیل، روابط «دوستانه» میان برخی از فرماندهان طالبان با فرماندهان و نیروهای تیتیپی شکل گرفته است. در پی فروپاشی حکومت پیشین افغانستان نیز بخشی از تسلیحات ارتش آن و تسلیحات بازمانده از نیروهای نظامی آمریکایی، به مثابه «غنایم جنگی» در اختیار جنگجویان تیتیپی قرار گرفته است.
پس از پایان آتشبس چند ماهه میان حکومت پاکستان و تیتیپی در نوامبر سال گذشته، این گروه به نیروها و گروههای متحدش دستور ازسرگیری حملهها را داد. پاکستان زیر فشار شدید تیتیپی و دیگر گروههای تروریستی قرار دارد و این گروهها به حملههای خونینی در این کشور اقدام کردهاند.
پاکستان در شرایط کنونی بودجه کافی برای راهاندازی عملیات گسترده نظامی در ایالتهای خیبرپختونخوا و بلوچستان ندارد و به همین دلیل، از طالبان میخواهد که علیه تیتیپی اقدام کنند. ماه گذشته ژنرال عاصم منیر، رئیس کل ستاد ارتش پاکستان، به آمریکا سفر کرد و خواستار حمایت مالی و نظامی واشنگتن برای مبارزه با تروریسم شد.
حکومت پاکستان از حامیان اصلی به قدرت رسیدن مجدد طالبان در اوت ۲۰۲۱ در افغانستان بود و امیدوار بود که با روی کار آمدن طالبان، بتواند گروههای تروریستی مخالفش را سرکوب کند، اما این محاسبه پاکستان درست از آب در نیامد.