دولت بریتانیا می‌گوید دیگر از هتل‌ برای اسکان مهاجران افغان استفاده نمی‌کند

۸۵ درصد مهاجران افغان در بریتانیا به اقامتگاه‌های دائمی انتقال پیدا کرده‌اند

شهروندان افغانستان در آمریکا در جریان تجمع‌های اعتراضی برای نجات افراد در معرض خطر که در داخل افغانستان مانده‌اند-AFP

دولت بریتانیا می‌گوید از ۳۱ اوت سال جاری، دیگر از هتل‌ها برای اسکان مهاجران افغان استفاده نمی‌کند و همه افغان‌ها از هتل‌ها خارج شده‌اند. در اطلاعیه دولت بریتانیا که روز سه‌شنبه منتشر شد آمده است، اکثریت شهروندان افغانستان که در دو سال گذشته در هتل‌ها زندگی می‌کردند، به اقامتگاه‌‌های دائمی انتقال پیدا کرده‌اند. تعداد محدودی هم برای اسکان دائمی به شوراهای محلی معرفی شده و در حال حاضر، در مکان‌های موقت اقامت پیدا کرده‌اند. این اعلامیه می‌گوید از ماه مارس، همه ۵۵ هتلی که برای نزدیک به دو سال میزبان افغان‌های مهاجر بودند، روند تخلیه مهاجران افغان را آغاز کردند و از ۳۱ اوت سال جاری، هیچ مهاجری از افغانستان در هتل‌ها باقی نمانده است.

رابرت جنریک، وزیر مهاجرت بریتانیا، می‌گوید که «دو سال قبل ما در یک برنامه تخلیه بزرگ، در حدود ۱۵ هزار شهروند افغانستان را از شر طالبان نجات داده و به بریتانیا آوردیم. ولی بحران مسکن و نبود سرپناه باعث شد تا این مهاجران در هتل‌ها جابه‌جا شوند. اما با گذشت بیش از یک سال از حضور مهاجران در هتل‌ها، آنان میلی برای خارج شدن از هتل‌ها نداشتند». وزیر مهاجرت می‌گوید وزارت کشور بریتانیا تلاش کرد تا برای همه افغان‌ها اقامتگاه‌های دائمی تهیه کند. حالا مهاجران می‌توانند در این خانه‌ها برای زمان طولانی زندگی کنند، به دنبال کسب و کار باشند و برای خود و فرزندانشان ثبات ایجاد کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در همین حال، جانی مرسر، وزیر کهنه سربازان جنگ افغانستان، نیز می‌گوید که ۸۵ درصد تمامی افغان‌هایی که در دو سال گذشته به بریتانیا انتقال یافتند، در خانه‌های جدیدشان ساکن شده‌اند. برای بقیه هم شوراهای محلی در حال جست‌وجوی خانه‌اند، ولی تا آن زمان، این افراد در مکان‌هایی برای اسکان موقت به سر خواهند برد. جانی مرسر می‌گوید هدف تعیین‌شده برای ۸ هزار مهاجر افغان این بود که در ۵۵ هتل جابه‌جا شوند، حالا هیچ‌کس در هتل‌ها نیست و هتل‌ها روال پذیرش طبیعی خود را از سر گرفته‌اند. به گفته مرسر، حضور افغان‌ها در هتل‌ها روزانه یک میلیون پوند هزینه برای دولت داشت.

دولت بریتانیا برای اسکان دائمی مهاجران افغان حدود ۲۵۰ میلیون پوند از صندوق توسعه مسکن را به شوراهای محلی منتقل کرد تا در حدود هزار و ۲۰۰ اقامتگاه جدید برای آن‌ها ساخته شود.

با این حال، تعدادی از مهاجران افغان همچنان خود را به‌عنوان بی‌خانمان معرفی کرده‌اند. بیشتر این افراد به گفته مقام‌های دولت، کسانی‌اند که حاضر نشدند به اقامتگاه‌‌های تازه‌ای که در منطقه دیگری برای آنها در نظر گرفته شده است بروند. وزارت کشور بریتانیا می‌گوید تاکنون، ۱۸۸ خانواده همچنان وضعیت خود را بی‌خانمان معرفی کرده‌اند. هرچند تعدادی نیز گفته‌اند که تا هفته بعدی به خانه‌های خود خواهند رفت.

دلیل اصلی ادامه بی‌خانمانی تعدادی از مهاجران این است که آنان در طول دو سال گذشته توانستند خود را با محیط‌هایی که در آن‌ها اسکان موقت پیدا کرده بودند، وفق دهند. تعدادی در همین مناطق صاحب کار شدند و فرزندان خود را نیز به مدارس و دانشگاه‌ها فرستادند. آنان می‌گویند منتقل شدن از این منطقه آنان را مجبور می‌کند تا دوباره از نقطه صفر شروع کنند. این افراد حاضر نیستند به مناطق تعیین‌شده جدید که اکثرا خارج از لندن است، انتقال یابند.

دولت بریتانیا می‌گوید در تلاش است تا آخر سال جاری همه مهاجران را که هنوز صاحب محل سکونت دائمی نشده‌اند، به اقامتگاه‌های دائمی منتقل کند. دولت بریتانیا از ۱۵ اوت سال ۲۰۲۱، حدود ۲۴ هزار و ۶۰۰ شهروند افغانستان را که سال‌ها با نیروهای این کشور در افغانستان همکاری داشتند یا جانشان در افغانستان تحت سیطره طالبان در خطر بود، به بریتانیا انتقال داده است. با این حال، تعدادی از سازمان‌های حمایت از مهاجران می‌گویند هنوز هم تعداد زیادی از افغان‌ها منتظر انتقال به این کشورند. به گزارش نشریه استاندارد چارتر، ۷۵۰ شهروند افغانستان که پرونده‌هایشان مورد تایید قرار گرفته است، منتظرند به بریتانیا انتقال پیدا کنند. 

بیشتر از جهان