پیام تکراری رهبران طالبان: خارجی‌ها در مورد افغانستان شایعه پخش می‌کنند

رهبر طالبان مدعی شد که سلطه این گروه بر افغانستان باعث خوشحالی همه مسلمانان ‏جهان شده است

ملا عبدالغنی برادر، در جریان سخنرانی در مراسم نماز عید در کابل-خبرگزاری باختر

ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، و ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان، روز چهارشنبه، ۷ تیر، در جریان مراسم ادای نماز عید قربان در قندهار و کابل، ادعا کردند که امنیت کامل در افغانستان تامین شده و اقتصاد نیز بهبود یافته است. ملا عبدالغنی برادر، که در کاخ ریاست‌جمهوری مستقر است که اکنون محل کار نخست‌وزیر طالبان است، گفت: «خارجی‌ها هنوز افغان‌ها را در آرامش نمی‌گذارند. شایعه می‌کنند که مشکلات اقتصادی در افغانستان وجود دارد و مردم را به ترک کشور تشویق می‌کنند.»

ملا عبدالغنی برادر مشکلات اقتصادی افغانستان را «نتیجه ۲۰ سال اشغال و خشک‌سالی مداوم» دانست و ادعا کرد که رژیم طالبان در تلاش است تا منابع اقتصادی را افزایش دهد و اوضاع را بهبود بخشد. عبدالغنی برادر معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان است و بیشترین برنامه‌های اقتصادی، از جمله اجرای پروژه‌های توسعه‌ای و قراردادهای معادن، زیر نظر او است.

همچنین، در پیام صوتی منسوب به ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، که رسانه‌های طالبان پخش کردند آمده است که امنیت در افغانستان تامین شده است و طالبان به هر قیمتی از آن محافظت می‌کنند.

ملا هبت‌الله در این پیام ادعا می‌کند که پیروزی طالبان در افغانستان «نعمت بزرگ الهی» است و « همه مسلمانان جهان از این بابت خوشحال‌اند.»

در عملی ساختن احکام واقعی اسلام هیچ مانعی وجود ندارد

رهبر طالبان، که در ۲۲ ماه سلطه بر افغانستان فرمان‌های متعددی در حوزه اجرای قوانین سختگیرانه از جمله در مورد زنان وضع کرده است، افزود که در افغانستان زیر سلطه طالبان هیچ مانعی برای عملی ساختن دستورها و احکام شریعت وجود ندارد. هبت‌الله افزود: «اسلام واقعی را معامله نمی‌کنیم و زیر تاثیر هیچ قدرتی نیستیم.»

هبت‌االله آخوندزاده اعضای طالبان را به حفظ ایمان و تقوا و پرهیز از ارتکاب گناه توصیه کرد و مدعی شد که پس از ۴۰ سال، برای نخستین ‌بار، صلح و امنیت سرتاسری در افغانستان تامین شده است.

ملا هبت‌الله در نوامبر سال ۲۰۲۲ دستور اجرای احکام قصاص را به قاضی‌های طالبان صادر کرد. تا کنون دو مورد اعدام علنی در استان‌های فراه و لغمان اجرا شده است. در ده‌ها مورد دیگر، زنان و مردان متهم به برقراری روابط جنسی خارج از ازدواج، سرقت، و «توهین به مقدسات» در ملا عام شلاق خورده‌اند.

با وجود اینکه دستورهای سختگیرانه رهبر طالبان باعث واکنش‌های فراوانی در داخل و خارج از افغانستان شده است و سازمان‌های مدافع حقوق بشر این دستورها را محکوم کرده‌اند و خواهان لغو آن‌ها شده‌اند، طالبان همچنان به تشدید قواعد سختگیرانه ادامه می‌دهند.

ذبیح‌الله مجاهد هفته گذشته در واکنش به گزارش شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد کشتارهای فراقانونی طالبان در افغانستان گفت که مخالفت با رژیم طالبان، به‌دلیل «مشکل داشتن با اسلام» است، چون فرمان‌های رهبر طالبان برخواسته از دستورهای شریعت اسلامی است.