ارتش نیجریه زنانی را که از اعضای داعش باردار شدند به سقط جنین اجباری وادار می‌کند

به‌گزارش خبرگزاری رویترز، در ۱۰ سال گذشته دست‌کم ۱۰ هزار سقط‌جنین اجباری از این دست انجام شده‌ است

یک زن نیجریه‌ای که می‌گوید در برنامه مخفی ارتش مجبور به سقط جنین شده است - REUTERS

ارتش نیجریه گروهی از زنان را که هدف تجاوز پیکارجویان اسلامگرا قرار گرفته‌اند، به سقط‌جنین اجباری مجبور می‌کند. خبرگزاری رویترز در گزارشی که چهارشنبه، ۱۹ آوریل (۳۰ فروردین)، منتشر شد، از ابعاد مختلف این موضوع پرده برداشت. کمیسیون حقوق بشر نیجریه در حال برگزاری جلساتی در این مورد است و رویترز نیز در این زمینه با بیش از ۳۰ زن و دختر گفت‌وگو کرده است. 

ارتش نیجریه از سال ۲۰۰۹ درگیر جنگی خونین با‌ گروه‌های اسلامگرا، مثل بوکو حرام و داعش، است. رویترز با استناد به شهادت‌های بیش از ۳۰ زن‌ و روایت‌های سربازان و خدمه پزشکی، می‌نویسد ارتش مخفیانه به سقط‌جنین اجباری زنانی اقدام می‌کند که در سال‌های اخیر از نیروهای اسلامگرا باردار شده‌اند. رویترز نخستین بار در دسامبر ۲۰۲۲ گزارش داد که در ۱۰ سال گذشته، دست‌کم ۱۰ هزار مورد سقط‌جنینِ زنان و دخترانی که از نیروهای پیکارجوی اسلامگرا باردار شده بودند، انجام شده است. در گزارش چهارشنبه، با دو زن به نام‌های بنت یائو و رابعه علی گفت‌وگو شده که جزئیات مفصل‌تری ارائه کرده‌اند. این زنان که هر دو تقریبا ۳۰ ساله‌اند، اخیرا با هم آشنا شدند و دریافتند داستان مشابهی دارند. یائو می‌گوید: «احساس می‌کنم با یکدیگر خواهریم.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کمیسیون ملی حقوق بشر در نیجریه در حال تحقیق در مورد سیاست سقط‌جنین، و نیز کشتن کودکان (از نوزاد تا نوجوان) در عملیات‌های ارتش است. برخی سربازان می‌گویند این کودکان را با این باور که با نیروهای اسلامگرا رابطه خویشاوندی یا همکاری عملیاتی دارند، کشته‌اند. سقط‌جنین اجباری نیز با این استدلال انجام شده است که اگر این کودکان به دنیا بیایند، روزی به نیروهای پیکارجو می‌پیوندند. 

سرتیپ توکور گوسائو، سخنگوی ستاد مرکزی ارتش، به پرسش‌های رویترز پاسخ نداد. کمیسیون حقوق بشر هم پاسخی نداده است. رهبران ارتش نیجریه پیش از این سیاست کشتار کودکان غیرمسلح یا سقط‌جنین اجباری را قویا منکر شده‌اند. 

سرلشکر کریستوفر موسی، فرمانده ارشد وقت عملیات ضدشورشی‌ در شمال شرق نیجریه، نوامبر گذشته به رویترز گفت: «در نیجریه چنین خبری نیست. ما به خانواده‌ها احترام می‌گذاریم. به زنان و بچه‌ها احترام می‌گذاریم. به تمام زندگان احترام می‌گذاریم.»

اما یائو می‌گوید: «این اتفاق برای من افتاده و آن‌ها می‌خواهند منکر آن شوند. به نظرم شرارتی در قلبشان است که آنچه برای ما رخ داده، انکار می‌کنند.»

بیشتر از جهان