ادامه مسمومیت دختران دانش‌آموز؛ دستگاه امنیتی می‌گوید نتوانستیم سرنخ را پیدا کنیم

اظهارات محمدحسن آصفری هم‌زمان با اوج گرفتن دوباره مسمومیت دانش‌آموزان، نشان می‌دهد ادعای نهادهای امنیتی درباره بازداشت عاملان این پرونده صحت ندارد

مسموم کردن سریالی دختران دانش‌آموز در ایران روز دوشنبه ۲۱ فروردین نیز ادامه یافت و دانش‌آموزان در ده‌ها مدرسه دخترانه پس از استشمام گازهای سمی که با بوی بدی همراه بود، دچار تنگی نفس، تعرق، حالت تهوع و افزایش ضربان قلب شدند و به مراکز درمانی انتقال یافتند.

بنا بر آخرین گزارش‌ها و تا لحظه تنظیم این خبر، دختران دانش‌آموز در تهران، ارومیه، گوهردشت کرج، خوی، سنندج و آمل، روز دوشنبه دچار مسمومیت شده‌اند؛ مسمومیت‌هایی که هنوز علت دقیق و عوامل آن‌ها مشخص و معرفی نشده‌اند.

هم‌زمان، محمدحسن آصفری، نماینده اراک مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به جلسه اخیر کمیته حقیقت‌یاب بررسی علل مسمومیت دانش‌آموزان در مجلس، گفت: «این کمیته هفته گذشته جلسه‌ای تشکیل داد اما متاسفانه خروجی از جلسه نداشتیم؛ چون هنوز دستگاه‌های امنیتی نتوانسته‌اند سرنخ‌های اصلی مسمومیت‌ها را به دست آورند.»

او ادامه داد: «تاکید کمیته بر این است که دستگاه‌های امنیتی باید تلاش بیشتری کنند و این موضوع رها نشود. آن هم به صرف این تفکر که این کار با شیطنت تعدادی از دانش‌آموزان رخ داده است. البته که بعد از این اتفاق برخی از دانش‌آموزان هم به این وضعیت دامن زده‌اند اما اینکه بگوییم عامل مسمومیت فقط بادکنک‌های اسباب‌بازی بودار بوده‌اند، قابل‌قبول ما نیست.»

چندین تن از مقام‌های نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی ادعا کرده‌اند که مسمومیت زنجیره‌ای دختران دانش‌آموز «واقعیت ندارد» و ناشی از «شیطنت کودکانه دانش‌آموزان» است. ادعایی که برخی دیگر از مقام‌های خود نظام مانند معاون وزیر بهداشت و چند نماینده مجلس و نیز شماری از پزشکان مستقل آن را رد و وجود مواد سمی و گاز‌های مسموم‌کننده در فضای مدارس و بدن دانش‌آموزان را تایید کرده‌اند.

نماینده اراک در مجلس در ادامه صحبت‌های خود، ضمن انتقاد از دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی گفت: «اولا باید وزارت بهداشت نوع مسمومیت را مشخص کند که هنوز این وزارتخانه برای این کمیته به صورت دقیق نوع مسمومیت را معلوم نکرده است. از نمونه‌هایی همچون نفتالین نام برده می‌شود اما این‌ها منشاء اصلی نیست. در این مسمومیت‌ها افرادی شیطنت کردند اما باید جریان هدفمند را پیدا کرد. چون اگر قضیه امروزمدیریت نشود، بعید نیست فردا این اتفاق در مراکز عمومی و جاهای دیگر رخ دهد. تاکید ما بر این است که باید دستگاه امنیتی دقت و جدیت بیشتری داشته باشد و عوامل مربوطه را مشخص کند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

محمدحسین آصفری همچنین ادعای وزارت اطلاعات درباره بازداشت ۱۲۰ نفر در ارتباط با مسمومیت دانش‌آموزان را به‌صورت تلویحی رد کرد و گفت: «تعدادی از این افراد در اغتشاش‌ها نقش داشتند اما هنوز منشاء اصلی آن کشف نشده تا جلو این قضیه گرفته شود.»

او در واکنش به آغاز موج جدید مسمومیت دانش‌آموزان هم‌زمان با بازگشایی مجدد مدارس بعد از تعطیلات نوروز، تایید کرد: «متاسفانه موردهای جدیدی داشتیم؛ موارد دستگیری هم مربوط به سال گذشته بود که نمی‌توانیم بگوییم عناصر اصلی‌اند.»

تصاویر منتشرشده در رسانه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که روز دوشنبه ۲۱ فروردین تعداد زیادی از کاسبان و بازاریان در شهر سقز برای محکوم کردن مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان در مدارس اعتصاب کرده‌اند.

روز یکشنبه ۲۰ فروردین در دست‌کم ۱۳ مدرسه دخترانه در سراسر ایران، از جمله شهر سقز موارد مسمومیت گزارش شد. حالا اظهارات تازه نماینده اراک در مجلس که هم‌زمان با شروع دوباره مسمومیت‌های دانش‌آموزان بیان می‌شود، تاییدکننده این مسئله است که ادعای نهادهای امنیتی درباره شناسایی و بازداشت عاملان مسمومیت دانش‌آموزان صحت ندارد.