طالبان: دستار بستن یا کلاه برای کارکنان نظارتی الزامی است

طالبان نام دادستانی کل افغانستان را «به اداره نظارت و تعقیب فرامین» تغییر دادند

مسجد جامع بزرگ هرات-MOHSEN KARIMI / AFP

منابع خبری در اداره «نظارت و تعقیب فرامین و احکام امارت اسلامی»، نام تازه دادستانی کل افغانستان، به ایندیپندنت فارسی گفتند که از آن‌ها خواسته شده است که به پیروی از «سنت ‌نبوی»، هنگام نظارت و پیگیری فرمان‌‌های رهبرشان، باید دستار ببندند یا کلاه بر سر بگذارند. 

منظور از «پیروی از سنت نبوی»، ریش گذاشتن و پرهیز از پوشیدن لباس موسوم به «دریشی» است. 

در سند کتبی طالبان که در این اداره نصب شده، آمده است که از حضور و اشتغال کارکنانی که پوشش آن‌ها با این معیار مطابق نباشد، در مسندهای نظارتی جلوگیری می‌شود. 

نهاد دادستانی کل افغانستان که طالبان اینک نام آن را به «اداره نظارت و تعقیب فرامین» تغییر داده‌اند، زیر نظر ملا هیبت‌الله آخوندزاده، رهبر این گروه، فعالیت می‌کند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

یکی از کارکنان این اداره به ایندیپندنت فارسی گفت که به آن‌ها هشدار داده شده است که اگر ریش خود را بتراشند یا موی خود را به سبک غربی اصلاح کنند، برکنار خواهند شد.

او افزود که تمامی کارکنان این اداره موظف به پوشیدن لباس محلی شده‌اند و اجازه ندارند کت‌وشلوار یا دریشی بپوشند. 

همه فرمان‌های منتسب به رهبر طالبان، شفاهی صادر می‌شود و او که از اجرا نشدن برخی از این دستورها نگران است، دادستانی کل را به اداره نظارت و پیگیری فرمان‌های خود بدل کرده‌ است. 

طالبان ادعا می‌کنند که تمام فرمان‌های رهبرشان پس از مشورت با حلقه‌ای از علمای دینی صادر می‌شود و هیچ فرمان او با شریعت اسلامی مغایر نیست، و به همین دلیل، آنان نیز در اجرای این فرمان‌ها با جدیت اقدام می‌کنند.

اداره‌های دولتی در رژیم طالبان در قیاس با حکومت پیشین، تغییرات زیادی کرده‌اند. طالبان بسیاری از کارکنان متخصص تحصیل‌کرده را از این اداره‌ها برکنار، و آن‌ها را با نیروهای خود جایگزین کردند که فقط جنگیدن بلد بودند. در بیشتر این اداره‌ها پوشیدن «دریشی» ممنوع است و زنان نیز از کار در آن‌ها منع شده‌اند. 

حکومت طالبان در نیمه دوم دهه ۹۰ میلادی نیز تراشیدن ریش را ممنوع اعلام کرده بود و همه مردان مکلف به استفاده از کلاه یا دستار بستن بودند و کسانی که از این دستور طالبان پیروی نمی‌کردند،  به‌شدت بدرفتاری می‌شد یا مضروب و بازداشت می‌شدند.

طالبان با گذشت هر روز و مستحکم کردن پایه‌های حکومتشان، فشار بر شهروندان را افزایش می‌دهند و این نگرانی وجود دارد که طالبان پوشیدن دستار یا کلاه را در سراسر جامعه الزامی کنند.

بیشتر از جهان