سفارت چین در کابل رسما بازگشایی می‌شود

چین برای استخراج آهن از «معدن حاجی گک» در بامیان تاسیسات تولید برق احداث می‌کند

سفارت چین در کابل روز دوشنبه اول اوت به طور رسمی بازگشایی می‌شود-JIMIN LAI / AFP

همزمان با اعلام بازگشایی رسمی سفارت چین در کابل، مسئولان محلی طالبان در استان بامیان گفتند که چین با هدف استخراج آهن از معدن حاجی گک، تاسیسات تولید انرژی برق در این استان احداث خواهد کرد.

آژانس خبری باختر به نقل از وانگ یو، سفیر چین در افغانستان نوشت: در امور داخلی افغانستان مداخله نمی‌کنم و به دنبال نفوذ یا منافع شخصی در افغانستان نیستم.

سفیر چین در کابل گفت که چین آماده همکاری‌های سودمند با افغانستان است تا زندگی مردم افغانستان بهبود یابد. 

او همچنین از بازگشایی رسمی سفارت چین در افغانستان خبر داد و گفت: چین به منظور تعامل اقتصادی، روز دوشنبه، یکم اوت (۱۰ مرداد)، سفارتش را در کابل بازگشایی خواهد کرد.

منابعی در بامیان می‌گویند که مسئولان محلی طالبان در استان بامیان اعلام کردند که یک هیات چینی در سفر به استان بامیان، گفتند که برای استخراج آهن از معدن حاجی گک در روستای کلیچ شهرستان کهمرد بامیان، به زودی تاسیسات تولید انرژی برق در آن ناحیه ایجاد خواهند کرد.

سفارت چین در این مورد چیزی نگفت، اما وانگ یو، سفیر چین در کابل، در توییتی نوشت که گزارش‌ها درباره گسترش نفوذ چین در افغانستان نادرست است. او روز یکشنبه در توییتی نوشت که هرگونه شایعه‌ای که دوستی افغانستان و چین را کاهش دهد، برای این کشور پذیرفتنی نیست. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

معدن «حاجی گک» (آجه گک) در بامیان از بزرگ‌ترین معادن افغانستان به شمار می‌رود. حکومت پیشین افغانستان در سال ۲۰۱۴ میلادی اعلام کرده بود که هند عملیات استخراج معدن «آجه گک» را پذیرفته است. هند در آن زمان اعلام کرد که پس از تصویب قانون معادن افغانستان، استخراج آهن از این معدن را آغاز خواهد کرد، اما آن طرح هرگز اجرا نشد.

معدن «حاجی گک» در بامیان ۱۶ کیلومتر طول و ۵۵۰ متر عمق دارد. بر اساس تخمین‌ها، استخراج تمامی ذخایر آهن موجود در این معدن، ۱۸۰ سال طول خواهد کشید.

مسئولان پیشین وزارت معادن افغانستان گفته بودند که با آغاز عملیات استخراج آهن از این معدن، هفت هزار شغل به صورت کاملا مرتبط با استخراج آهن، و در حدود ۳۵ هزار شغل غیرمستقیم ایجاد خواهد شد. 

برآورد می‌شود که در صورت تحقق این طرح و آغاز عملیات استخراج معدن آهن در بامیان، سالانه ۳۰۰ میلیون دلار عواید نصیب افغانستان خواهد شد.

بیشتر از جهان