سازمان جهانی بهداشت: موارد ابتلا به سرخک در سه ماه اول سال ۲۰۱۹ در سرتاسر دنیا ۳۰۰% افزایش داشته است

شیوع سرخک «موجب مرگ‌و‌میر گسترده به ویژه بین کودکان شده است» و موارد ابتلا در تمامی مناطق تحت نظارت سازمان افزایش می‌یابد

طبق داده‌های اولیه از سازمان جهانی بهداشت که حاکی از چهار برابر شدن ابتلا به سرخک در سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ نسبت به دوره مشابه در سال گذشته است هیچ نشانی از کم  شدن سرعت تجدید حیات جهانی سرخک وجود ندارد.

تا پیش از ماه آوریل طبق اعداد اولیه تعداد ابتلا به بیماری‌های بسیار مسری در ۱۷۰ کشور برابر با ۱۱۲۱۶۳ مورد بوده است در حالی که این تعداد در مدت مشابه در سال ۲۰۱۸ تنها ۲۸۱۲۴ مورد بوده است.

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که این امر نشان دهنده روندی واضح در کشورهای است که موارد شیوع‌ قابل ملاحظه‌ای را تجربه می‌کنند و در هر کشوری که تحت نظارت این سازمان بوده است موارد ابتلا به بیماری‌های کشنده بالقوه افزایش یافته است.

سازمان بهداشت جهانی همچنین اظهار داشت در اروپا بر اساس گزارش‌ها موارد ابتلا سیصد درصد رشد کرده است - که سال گذشته شاهد بیشترین تعداد ابتلا در یک دهه بود - و این میزان در آفریقا حدود ۷۰۰ درصد بوده است.

این سازمان افزود شیوع بیماری در کشورهای جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، ماداگاسکار، میانمار، فیلیپین، سودان، تایلند و اوکراین دلیل بسیاری از مرگ‌و‌میرها به ویژه بین کودکان کم سن و سال بوده است.

سازمان بهداشت جهانی پیش‌تر نیز هشدار داده بود که موج افزایش شایعات درباره واکسن که به طور فزاینده‌ای از طریق ادعاهای غلط در شبکه‌های اجتماعی پخش می‌شود موجب تجدید حیات سرخک در بسیاری از مناطق شده است که این بیماری تقریباً در آن‌جا ریشه کن شده بود.

همچنین نیز افزود «افزایش موارد ابتلا همچنین در کشورهای با میزان بالای دامنه شمول کلی واکسیناسیون مثل آمریکا، اسرائیل، تایلند و تونس اتفاق افتاده است زیرا این بیماری به سرعت بین دسته‌ای از افراد واکسینه نشده گسترش یافته است».

این بیماری یکی از مسری‌ترین بیماری‌ها در دنیا است و در سال ۲۰۱۷ موجب مرگ نزدیک به ۱۱۰۰۰۰ نفر شده است.

حتی در کشورهای با درآمد بالا تقریباً یک چهارم مواردها بخاطر عوارض به بیمارستان کشیده می‌شود که می‌تواند موجب معلولیت در طول عمر، آسیب به مغز، کور شدن و کر شدن شود.

تامین نشدن کامل بودجه برنامه‌های واکسیناسیون و برنامه‌های آگاهی از سلامتی در کشورهای درحال توسعه یکی دیگر از محرک‌های اصلی این شیوع‌ها است.

از ماه سپتامبر تا کنون ۱۱۵۰۰۰ مورد در کشور ماداگاسکار - و ۱۲۰۰ مورد مرگ - گزارش شده است که موجب شروع برنامه اضطراری واکسیناسیون شد که هفت میلیون کودک زیر نه سال را هدف قرار داده بود.

اعداد و ارقام نشان می‌دهد که موارد مرگ‌و‌میر و ابتلا به سرخک در ماداگاسکار به تدریج کاهش می‌یابد.

سازمان جهانی بهداشت داده‌های رسمی سرخک را سالانه در ماه ژوئیه منتشر می‌کند اما هشدار داده است که این داده‌ها نمی‌تواند به درستی مقیاس واقعی این مشکل را نشان دهد زیرا کمتر از ۱۰ درصد موارد ابتلا گزارش می‌شود.

سرخک تقریباً کاملاً با دو دوز واکسن قابل پیشگیری است اما دامنه شمول جهانی متوقف شده است.                  

بیشتر جنبش ضد واکسن به مقاله سال ۱۹۹۸ یک محقق بدنام به نام اندرو ویکفیلد مربوط می‌شود که در آن ادعا می‌شود واکسیناسیون ترکیبی سرخک، اوریون و سرخجه خطر ابتلا به اوتیسم را افزایش می‌دهد.

 از آن زمان مجوز پزشکی آقای ویکفیلد گرفته شد و این تحقیق که هیچ فرد دیگری هرگز آن را بازسازی نکرد برای همیشه جمع شد. با وجود این، آقای ویکفیلد یکی از شخصیت‌های اثرگذار در جنبش ضد واکسن آمریکا باقی ماند.

© The Independent

بیشتر از