گوگل؛ کارمند معترض به آزار جنسی «مجبور» به استعفا شد

این کارمند می‌گوید «تنبیه، تحقیر علنی و استرس» در محل کار، تنها بخشی از مشکلات بود

تجمع کارمندان گوگل در نیویورک در اعتراض به آزار جنسی در محل کار، ۱ نوامبر ۲۰۱۸- AFP

یک کارمند شرکت گوگل که در اعتراض به ادعاهای مرتبط با آزار جنسی در این شرکت، اعتصاب‌هایی را سازمان‌دهی کرده بود، استعفا کرده و گفته است که به دلیل ایستادگی در برابر گوگل، مورد توهین قرار گرفته و تنبیه شده است.

کلر استیپلتون، مدیر سابق بازاریابی گوگل، که سال‌ها در این غول فن‌آوری مشغول به کار بوده، می‌گوید زمان تصمیم به استعفا گرفت که کار کردن دیگر برایش دشوار شده بود.

خانم استیپلتن در یادداشتی که هم درون شرکت پخش و هم به‌صورت یک «نامه سرگشاده» در رسانه‌ها منتشر شد، گفت: «پس از آن که روسای بخش من، به من «انگ» زدند، ادامه کار و حتی پیدا کردن شغلی دیگر هم برایم دشوار شد».

او می‌افزاید: «اگر سر کارم می ماندم، فقط قرار نبود نگران تنبیه و تحقیر علنی و استرس باشم. انتظار آن را داشتم». 

اعتصابی که خانم استیپلتن آن را سازمان‌دهی‌ کرد، نوامبر سال گذشته اتفاق افتاد.

صدها تن از کارکنان گوگل، از جمله مهندسان و کارمندان دیگر در شعبه‌های این شرکت در سراسر دنیا، در اعتراض به برخورد بیش از حد ملایم شرکت با مدیرانی که متهم به رفتار آزاردهنده شده بودند، یک روز دست از کار کشیدند.

این اعتراض که «اعتصاب برای تغییر واقعی» نام داشت، یک هفته پس از انتشار گزارشی در روزنامه نیویورک تایمز رخ داد. گزارش مذکور، جزئیات اتهامات رفتار نامناسب جنسی اندی روبین را شرح می‌داد. روبین که آن  زمان در گوگل کار می‌کرد و نرم‌افزار «اندروید» گوگل را تکمیل می‌کرد، متهم شده بود که یک کارمند زن را واراد به انجام سکس دهانی کرده بود.

طبق آن گزارش، با این که گوگل این اتهام را قبول داشت، روبین را «بازخرید» کرد و او با دریافت ۹۰ میلیون دلار، از شغلش کناره‌گیری کرد.

خانم استیپلتن در نامه‌اش می‌گوید: «وقتی در مورد بازخرید اندی روبین سوال کردم، مدیریت از پاسخگویی طفره رفت و حتی مسخره‌ام کرد. همن موضوع من را بر آن داشت که اعتصابی را سازمان‌دهی بکنم».

او می‌افزاید: «چند ماه گذشته برایم غیر قابل تحمل، پر از فشار و سردرگم کننده بود. ترک شرکت برایم به‌شدت دردناک است».

تصمیم استیپلتن در حالی اعلام شده است که گوگل، هفته دشواری را پس سر می‌گذارد. نمایندگان دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا نسبت به قدرت این غول‌های بزرگ فن‌آوری ابراز نگرانی کرده‌اند و می‌گویند ممکن است این حد از بزرگی و قدرت جلوی هر نوآوری‌ دیگری در این حوزه را بگیرد. در همین خصوص این نمایندگان اعلام کرده‌اند که درباره این شرکت و دیگر غول‌های  فن‌آوری، از جمله فیس‌بوک و آمازون،  تحقیق و تفحص گسترده‌ای انجام خواهند داد.

ایندیپندنت برای شنیدن نظر گوگل در خصوص این استعفا، با این شرکت تماس گرفته و تا این لحظه پاسخی دریافت نکرده است.

© The Independent

بیشتر از جهان