ترامپ و رهبران جهان در مراسم یادبود لیندزی گراهام گرد هم می‌آیند

آیین بزرگداشت دو روزه گراهام روز سه‌شنبه آغاز شد و مراسم خاکسپاری او روز چهارشنبه در ایالت زادگاهش، کارولینای جنوبی، برگزار خواهد شد

سناتور لیندزی گراهام، فرزند صاحب یک سالن بیلیارد که به یکی از بانفوذترین سیاستمداران نسل خود در آمریکا و عرصه بین‌المللی تبدیل شد، روز سه‌شنبه در مراسم یادبودی در واشنگتن بدرقه می‌شود.

به گزارش ای‌بی‌سی، پیکر گراهام ابتدا به ساختمان کنگره آمریکا منتقل می‌شود، مکانی که این سناتور جمهوری‌خواه بیش از ۳۰ سال در آن خدمت کرد و به‌عنوان سیاستمداری خستگی‌ناپذیر در ایجاد توافق، گفت‌وگو، شوخ‌طبعی و ترغیب همکارانش به اقدام شناخته می‌شد. سپس، مراسم تشییع در کلیسای جامع ملی واشنگتن با حضور قانون‌گذاران و رهبران خارجی برگزار خواهد شد، که گواهی بر جایگاه گراهام در عرصه جهانی است.

علاوه بر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، شان هنیتی، مجری شبکه فاکس‌نیوز، و شماری دیگر از چهره‌های محافظه‌کار نیز در این مراسم سخنرانی خواهند کرد. حضور بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، در این مراسم مهر تاییدی بر نقش گراهام به‌عنوان یکی از سرسخت‌ترین مدافعان استفاده از قدرت و نیروی نظامی آمریکا برای مداخله در بحران‌های جهانی است.

آیین بزرگداشت دو روزه گراهام روز سه‌شنبه آغاز شد و مراسم خاکسپاری او روز چهارشنبه در ایالت زادگاهش، کارولینای جنوبی، برگزار خواهد شد. گراهام ۷۱ ساله روز ۱۱ ژوییه به‌طور ناگهانی در منزلش در واشنگتن درگذشت. بر اساس یافته‌های اولیه، علت احتمالی مرگ پارگی آئورت بوده است. او به‌تازگی از سفری فشرده شامل شرکت در نشست ناتو در ترکیه، که تولدش را نیز همان‌جا جشن گرفت، و سفر به اوکراین بازگشته بود.

مراسم صبحگاهی در تالار گنبدی کنگره فرصتی برای ادای احترام است، مکانی که در آن یاد روسای جمهوری سابق، فرماندهان نظامی، و دیگر شخصیت‌های برجسته آمریکا گرامی داشته شده‌ است. به پاس خدمات گراهام در نیروی هوایی، تیم ویژه حمل پیکر نیروهای مسلح تابوت او را به ساختمان کنگره منتقل می‌کند.

جان تون، رهبر اکثریت سنا، پیش‌تر گفته بود این ادای احترام ویژه در کنگره به گراهام هنگام وداع نهایی کاملا شایسته و بجا است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او افزود: «برای بسیاری از ما در سنا و مجلس نمایندگان، از جمله خود من، لیندزی بیش از یک همکار بود، او یک دوست بود.»

گراهام نخستین بار در جریان پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات سال ۱۹۹۴ به کنگره راه پیدا کرد. او از نسل جدید محافظه‌کارانی بود که وارد مجلس نمایندگان شدند و همچنین، از نخستین جمهوری‌خواهان ایالت کارولینای جنوبی پس از دوران بازسازی آمریکا به شمار می‌رفت.

گراهام با هدایت روند استیضاح بیل کلینتون، به‌سرعت به چهره‌ای شناخته‌شده تبدیل شد و در انتخابات ۲۰۰۲، به مجلس سنا راه پیدا کرد. در سنا، گراهام همراه جان مک‌کین، سناتور جمهوری‌خواه آریزونا، و جو لیبرمن، سناتور مستقل کنتیکت، ائتلافی را تشکیل داد که به «سه رفیق» شهرت یافت، گروهی که با سفر به نقاط مختلف جهان بر مسائل امنیت ملی متمرکز بود.

گراهام دهه‌ها در مرکز تصمیم‌گیری‌های سیاسی قرار داشت و تقریبا در همه گروه‌های دوحزبی مهم کنگره حضور داشت. او توانایی چشمگیری در تطبیق با واقعیت‌های سیاسی، به‌ویژه در ارتباط با ترامپ، از خود نشان داد.

شاید هیچ موضوعی به اندازه رابطه پرنوسان او با ترامپ انعطاف‌پذیری سیاسی گراهام را نشان ندهد.

او در رقابت‌های مقدماتی انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶، ترامپ را «دیوانه» و «فاقد صلاحیت برای ریاست‌جمهوری» خوانده بود.

اما پس از پیروزی ترامپ در انتخابات، گراهام به‌تدریج به او نزدیک شد‌ــ تا اینکه حمله هواداران ترامپ به ساختمان کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۱، با هدف جلوگیری از تایید پیروزی جو بایدن، این رابطه را دچار بحران کرد.

گراهام همان شب در نطقی پرشور در صحن سنا گفت: «دیگر روی من حساب نکنید. دیگر بس است.»

با این حال، چند هفته بعد ترامپ او را به اقامتگاه مارالاگو در فلوریدا دعوت کرد و رابطه‌شان دوباره گرم شد. گراهام گفته بود می‌خواهد رئیس‌جمهوری موفق باشد و پس از پیروزی دوباره ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ نیز مایل بود همچنان در معادلات سیاسی نقش موثری داشته باشد.

آدام شیف، سناتور دموکرات کالیفرنیا، گراهام را «ترامپ‌شناس» توصیف می‌کرد، فردی که دیگر سناتورها و حتی رهبران جهان برای درک طرز فکر رئیس‌جمهوری به او مراجعه می‌کردند.

گراهام چند روز پیش از مرگش، ترامپ را مجاب کرد از طرح دو‌حزبی برای تحریم روسیه به‌دلیل جنگ اوکراین حمایت کند، طرحی که از جدی‌ترین تلاش‌های آمریکا برای محدودسازی توانایی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، در ادامه جنگ به شمار می‌رود.

سناتورها اعلام کردند بهترین ادای احترام به گراهام تصویب سریع این بسته تحریمی است و نخستین رای‌گیری مقدماتی قرار است بعدازظهر سه‌شنبه برگزار شود. انتظار می‌رود زلنسکی نیز در واشنگتن با سناتورها دیدار کند.

در مراسم کلیسای جامع واشنگتن، شماری از رهبران محافظه‌کار اجتماعی و مخالف سقط جنین از جمله تونی پرکینز از شورای پژوهش خانواده، مارجری جونز داننفلسر از سازمان سوزان بی. آنتونی پرو-لایف آمریکا و کشیش ویلیام فرانکلین گراهام سوم حضور خواهند داشت.

گراهام هرگز ازدواج نکرد و سرپرست و حامی خواهر کوچک‌ترش، دارلین گراهام، بود، زنی که اکنون یکی از گزینه‌های جانشینی او در مجلس سنا محسوب می‌شود.

فرماندار کارولینای جنوبی دارلین را برای تکمیل باقی‌ دوره سناتوری گراهام منصوب کرده است و او اکنون در رقابت مقدماتی انتخابات، که انتظار می‌رود نامزدهای متعددی در آن حضور داشته باشند، شرکت کرده است. مهلت ثبت‌نام برای انتخابات مقدماتی ویژه روز سه‌شنبه به پایان می‌رسد و قرار است رای‌گیری در ۱۱ اوت برگزار شود.

زمانی که گراهام دانشجو بود، مادرش در اثر ابتلا به لنفوم هوچکین درگذشت. چند ماه بعد نیز پدرش فوت کرد، درست زمانی که گراهام نخستین ترم تحصیل در دانشکده حقوق را آغاز کرده بود. او سرپرستی خواهر ۱۳ ساله‌اش را بر عهده گرفت و بعدها، بارها از مزایای تامین اجتماعی که به ثبات وضعیت مالی آن‌ها کمک کرده بود، تمجید کرد.

او سپس به‌عنوان افسر حقوقی در نیروی هوایی آمریکا خدمت کرد و دهه‌ها عضو نیروهای ذخیره و گارد ملی باقی ماند. گراهام در دوران عضویت در سنا، برای کمک به مشاوره حقوقی به نیروی هوایی در جریان جنگ عراق، مدتی کوتاه به خدمت نظامی فعال بازگشت. او در سال ۲۰۱۴ مدال «ستاره برنزی» را به پاس خدماتش دریافت کرد و در سال ۲۰۱۵، با درجه سرهنگی به‌طور رسمی بازنشسته شد.

بیشتر از جهان