نخست‌وزیر طالبان خواستار گسترش روابط با ریاض شد

عربستان سعودی رژیم طالبان را به رسمیت نشناخته و سفارت افغانستان در جده را به نماینده این گروه واگذار نکرده است

دیدار رئیس و هیئت سازمان همبستگی جهان اسلام با مقام‌های طالبان در کابل‌ــ MWLOrg/X

ملا محمدحسن آخند، نخست‌وزیر و سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله (کشور) رژیم طالبان، روز دوشنبه ۳۰ تیرماه در دیدار با محمد بن عبدالکریم العیسی، رئیس سازمان همبستگی جهان اسلام، مستقر در عربستان سعودی که در راس هیئتی به کابل رفته است، با قدردانی از کمک‌های عربستان سعودی به افغانستان،‌ خواستار تقویت روابط با این کشور شدند.

این دو مقام ارشد طالبان از رئیس سازمان همبستگی جهان اسلام که از چهره‌های سیاسی و مذهبی فعال عربستان سعودی است، خواستند که به فراهم سازی زمینه سفر هیئت‌های دوجانبه میان افغانستان و عربستان سعودی و گسترش روابط در بخش‌های مختلف کمک کند.

البته هیئت اعزامی سازمان همبستگی جهان اسلام به‌عنوان هیئت دولتی به کابل سفر نکرده،‌ اما به دلیل اینکه مقر این سازمان در شهر مکه است، مقام‌های طالبان از رئیس آن خواستند که به گسترش روابط میان ریاض و کابل کمک کند.

عربستان سعودی رژیم طالبان را به رسمیت نشناخته و همچنین برخلاف بسیاری از کشورهای منطقه از جمله قطر و امارات متحده عربی، سفارت افغانستان در جده را به نماینده این گروه واگذار نکرده است. سفارت عربستان سعودی در کابل هم در دسامبر ۲۰۲۴ با حضور گروهی از دیپلمات‌های سعودی بازگشایی شد، اما دیپلمات‌های طالبان هنوز در خاک عربستان سعودی پذیرفته نشده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در بیانیه دفتر نخست‌وزیر طالبان آمده که ملا محمد حسن آخند، نخست‌وزیر این گروه، در صحبت با رئیس سازمان همبستگی جهان اسلام گفته «در این شکی نیست که در افغانستان برخی چالش‌ها وجود دارند»، اما پیشرفت‌هایی نیز صورت گرفته است.

در این بیانیه، به نقل از رئیس سازمان همبستگی جهان اسلام هم آمده که داعش تهدیدی علیه جوامع مسلمان از جمله افغانستان است و این سازمان در مبارزه با داعش کنار طالبان ایستاده است.

نخست‌وزیر طالبان با قدردانی از کمک‌های عربستان سعودی، افزود: «عربستان سعودی در طول تاریخ به‌ویژه در جهاد علیه اشغال شوروی سابق، به افغان‌ها و مجاهدین کمک‌های زیادی کرد و ما از آن حمایت‌ها قدردانی می‌کنیم.»

 نخست‌وزیر طالبان با تاکید بر تمایل به توسعه روابط با عربستان سعودی، خطاب به عبدالکریم العیسی گفت: «امیدوارم سفر شما به کابل سبب اتحاد، حل مشکلات، رفت‌وآمد‌های ادامه‌دار شود و به مناسبات و همکاری‌های بیشتر منجر شود.»

ملا محمدحسن آخند همچنین از رئیس سازمان همبستگی جهان اسلام خواست که «با استفاده از نفوذش، درخواست افغانستان را بابت افزایش سهیمه حج با مقام‌های عربستان سعودی در میان بگذارد».

در همین حال سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله (کشور) طالبان که رهبری شبکه حقانی، از جناح‌های قدرتمند طالبان را برعهده دارد، در ملاقات با عبدالکریم العیسی خواستار تقویت روابط با عربستان سعودی شد و سفر هیئت سازمان همبستگی جهان اسلام را به کابل «در تقویت برادری و وحدت میان ملت‌های مسلمان افغانستان و عربستان سعودی» موثر دانست.

سراج‌الدین حقانی در ملاقات با عبدالکریم العیسی، رئیس سازمان همبستگی جهان اسلام abdulmateenqani/X 
 

حقانی گفت: «افغانستان و عربستان سعودی روابطی طولانی و عمیق دارند و برای حفظ و تقویت این روابط، رفت‌وآمدهای بیشتر میان دو کشور ضروری است.»

سازمان همبستگی جهان اسلام هم در اطلاعیه‌ای که در مورد سفر هیئت این سازمان به کابل منتشر کرد، نوشت: «تمرکز اصلی گفتگوها بر نقش مهم علمای مسلمان در رسیدگی به مسائل بزرگ و حساس از طریق گفتگوی موثر و دستیابی به نتایج ملموس و مثبت بود.»

عربستان سعودی از زمان بازگشت طالبان به قدرت و افزایش نیاز به کمک‌های بشردوستانه در افغانستان، از طریق مرکز امدادرسانی ملک سلمان، به هزاران خانواده کمک‌های بهداشتی، غذایی و سرپناه موقت ارائه کرده است. با افزایش موج اخراج مهاجران افغان از کشورهای ایران و پاکستان در یک ماه اخیر، این سازمان بسته جدیدی از کمک‌های بشردوستانه را برای رسیدگی به وضعیت اضطراری مهاجران بازگشته به افغانستان اعلام کرد که روند توزیع آن در مرزهای افغانستان جریان دارد.

بیشتر از جهان