عربستان سعودی به سرعت در حال تبدیل شدن به مقصدی برتر برای سفرهای تجاری و گردشگری است. این رونق همزمان با آن است که آمادهسازیها برای نمایشگاه اکسپو ۲۰۳۰ و پروژههای عظیم چشمانداز ۲۰۳۰، زیرساختها، امکانات گردشگری و تعامل بینالمللی را در سراسر پادشاهی افزایش داده است.
استن کلیوی، مدیر ارشد شرکت بازرگانی تومودو، پلتفرم دیجیتالی که سفرهای تجاری را مدیریت میکند، به العربیه گفت: «نمایشگاه اکسپو ۲۰۳۰ قرار است رویدادی مهم برای عربستان سعودی باشد و ریاض را به عنوان قطب گفتگوی جهانی و نوآوری تثبیت کند.»
کلیوی تاکید کرد که «اقامتهای طولانی و سفرهای چندمنظوره پیش از راهاندازی اکسپو ۲۰۳۰ در عربستان سعودی افزایش خواهد داشت و مسافران، علاوه بر بازدید از نمایشگاه، مایل خواهند بود تجربه حضور در پروژههای عظیمی مانند نئوم را در برنامه سفرشان بگنجانند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پروژههای عظیمی مانند نئوم، یک شهر آیندهنگر با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد دلاری؛ پروژه دریای سرخ، یک مقصد گردشگری فوق لوکس؛ و قدیه، مرکز تفریحی بزرگ در خارج از ریاض، همگی در حال تعریف مجدد گردشگری تجاری و تفریحی در منطقهاند.
برنامه اصلاحات چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی در ابتدا با هدف جذب ۱۰۰ میلیون بازدیدکننده سالانه تا سال ۲۰۳۰ تدوین شده بود اما هفت سال زودتر از این هدف پیشی گرفت.
به گزارش وزارت گردشگری عربستان سعودی، این پادشاهی در سال ۲۰۲۴ در مجموع ۱۱۶ میلیون بازدیدکننده از جمله ۲۹.۷ میلیون ورود بینالمللی را ثبت کرد که هشت درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۳ را نشان میدهد. هدف جدید اکنون ۱۵۰ میلیون بازدیدکننده سالانه تا سال ۲۰۳۰ تعیین شده است.
همچنین بنا بر اعلام شورای جهانی سفر و گردشگری، سهم گردشگری در تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی افزایش یافته و در سال ۲۰۲۳ به ۱۱.۵ درصد رسیده است، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۹ تنها سه درصد بود.
با تحولات گستردهای که انجام گرفته است، ریاض به یک مقصد مهم شرکتهای بینالمللی برای برگزاری جلسات، کنفرانسها و نمایشگاهها تبدیل شده است.
استن کلیوی درباره امکانات چندمنظوره عربستان سعودی برای مسافران گفت: «با رونق گرفتن بخشهای مختلف و بهبود زیرساختها در این پادشاهی، شرکتهای مختلف بیش از پیش تمایل نشان میدهند که برنامههای کاریشان به همراه اقامتهای طولانی و تجربه گردشگری را در اینجا داشته باشند.»
به گفته او، میزبانی عربستان سعودی از رویدادهای بزرگ مانند اکسپو ۲۰۳۰ سبب شده است که تقاضای سفر و ایجاد تعامل اقتصادی پایدار در این پادشاهی رونق قابل توجهی داشته باشد.
طبق گزارشها، چهار صنعت، بیشترین تقاضا را برای سفرهای مرتبط با رویدادهای تجاری به عربستان سعودی دارند.
این صنایع عبارتند از: فناوری و استارتاپها که در رویدادهای نوآوری مانند لیپ LEAP در ریاض شرکت میکنند؛ صنایع مرتبط به انرژی و محیط زیست که حضورشان از سوی طرح ابتکار سبز پادشاهی Saudi Green Initiative هدایت میشود؛ امور مالی و سرمایهگذاری، از جمله صندوقهای ثروت ملی و سرمایهگذاران خطرپذیر جهانی؛ و بخشهای مهمانداری و املاک و مستغلات که به دنبال مشارکتهای بینالمللی هستند.
بخش مهم دیگری که گردشگران را به عربستان سعودی هدایت میکند، رونق گردشگری در این پادشاهی است.
طبق اعلام اداره کل سرگرمی عربستان سعودی، در سال ۲۰۲۴، فقط رویداد «موسم ریاض» بیش از ۱۶ میلیون بازدیدکننده را به خود جذب کرد.
ریاض، پایتخت عربستان سعودی، موفق شده است حق میزبانی نمایشگاه جهانی «اکسپو ۲۰۳۰» را کسب کند و به راحتی پیشنهادهای رقیب از طرف ایتالیا و کرهجنوبی را شکست دهد. شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، با اشاره به اینکه این کشور مقصدی ایدهآل برای میزبانی از برجستهترین مجامع بینالمللی از جمله اکسپو است، تاکید کرده است که پیروزی عربستان سعودی در رقابت برای برای میزبانی اکسپو ۲۰۳۰، نقش پیشگام و محوری این پادشاهی را تثبیت میکند.
اکسپو عربستان سعودی قرار است از اکتبر ۲۰۳۰ تا مارس ۲۰۳۱ با موضوع «عصر تغییر: با هم برای فردای آیندهنگر» برگزار شود.