از «افشاگر واترگیت» در مراسم خیریه «همیاران سواد» تجلیل شد

سازمان «همیاران سواد» بیش از یک‌ میلیون دلار برای حمایت از برنامه‌های آموزشی جمع‌آوری کرد

تصویر ترکیبی از سینتیا مک‌فادن و دو خبرنگار سابق واشینگتن‌پست، باب وودوارد و کارل برنستین /BFA / Madeline Thomas, PMC / Getty Images / Mark Sagliocco

در مراسم خیریه سوادآموزی سازمان «همیاران سواد» علاوه بر جمع‌آوری کمک‌های مالی برای گسترش سوادآموزی، از چهار شخصیت برجسته که در ارتقای آگاهی عمومی، دانش و حقیقت‌جویی نقش مهمی داشته‌اند، تجلیل شد.

باب وودوارد، روزنامه‌نگار برجسته و از افشاگران واترگیت، یکی از افرادی بود که در این مراسم از او تقدیر شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رسوایی «واترگیت» یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های سیاسی تاریخ آمریکا بود که به سقوط دولت ریچارد نیکسون، رئیس‌جمهوری وقت ایالات متحده، انجامید. وودوارد که بعد از استعفای ریچارد نیکسون، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا، به شهرت زیادی رسید، یکی از تاثیرگذارترین گزارشگران سیاسی دوران معاصر است.

ماجرا از ۱۷ ژوئن ۱۹۷۲ آغاز شد؛ زمانی که چند نفر از اعضای یک گروه وابسته به کارزار انتخاباتی نیکسون، به دفتر کمیته ملی حزب دموکرات در ساختمان واترگیت واشینگتن نفوذ کردند. تلاش برای شنود و سرقت اطلاعات محرمانه و به‌ویژه تلاش‌های بعدی نیکسون برای پنهان کردن نقش دولتش در این رویداد، به بحرانی بی‌سابقه انجامید که در نهایت با استعفای رئیس‌جمهوری در سال ۱۹۷۴ پایان یافت.

افشای این رسوایی تا حد زیادی مدیون تلاش‌های دو خبرنگار واشینگتن‌پست، باب وودوارد و کارل برنستین بود. گزارش‌های تحقیقی آن‌ها با عنوان «تمام مردان رئیس‌جمهوری» منتشر شد و جایگاه آن‌ها را در تاریخ روزنامه‌نگاری تثبیت کرد.

وودوارد پس از افشای واترگیت نیز همکاری خود را با واشینگتن‌پست ادامه داد و به یکی از مهم‌ترین گزارشگران سیاسی آمریکا بدل شد.

در کنار این چهره برجسته، از روزنامه‌نگاران و فعالان دیگری نیز تجلیل شد. از جمله سینتیا مک‌فادن، خبرنگار و مجری شناخته‌شده و برنده جوایز معتبر که با گزارش‌های شجاعانه خود، واقعیت‌های پنهان را آشکار و روایت کسانی را بازگو کرد که کمتر شنیده شده‌اند.

از نیل دگراس تایسون، اخترفیزیک‌دان، نویسنده و مروج علم که توانسته است مفاهیم پیچیده علمی را به زبان ساده برای میلیون‌ها نفر قابل فهم کند و علاقه‌مندی به علم را در جامعه افزایش دهد، تقدیر شد.

نفر بعدی اروئل مک‌دونالد، ویراستار پیشگام و معاون انتشارات آلفرد اِی. ناف بود که طی چند دهه در شکل‌گیری ادبیات آمریکا نقشی کلیدی داشت و نویسندگان گوناگون و اثرگذاری را به جامعه معرفی کرده است.

در این مراسم شام و شب شعر که در چلسی نیویورک برگزار شد، بیش از یک میلیون و ۱۸۰ هزار دلار برای پشتیبانی از برنامه‌های حیاتی سوادآموزی بزرگسالان و خانواده‌ها جمع‌آوری شد. چهره‌های فرهنگی، علمی و اجتماعی آمریکا از جمله اپرا وینفری نیز به عنوان مهمان ویژه و اهداکننده جوایز حضور داشتند.

از باربارا تیلور بردفورد، نویسنده فقید، نیز در این مراسم یاد شد.

سازمان «همیاران سواد» با هدف تقویت سواد در دو نسل بزرگسال و کودک فعالیت می‌کند. این نهاد که از سال ۱۹۷۳ فعالیت خود را به‌عنوان یک گروه آموزشی آغاز کرد، اکنون با مدل نوآورانه‌ و بهره‌گیری از رسانه‌های دیجیتال، آموزش زمینه‌محور و مشارکت راهبردی، شکاف سوادآموزی در آمریکا را هدف گرفته است. این سازمان امروز در ۳۰ ایالت آمریکا و پورتوریکو فعال است.

بیشتر از کتاب