آزمون کارآمدی جنگنده‌های چینی و فرانسوی در درگیری پاکستان و هند

استفاده از تسلیحات پیشرفته در نبرد به‌صورت گسترده تجزیه و تحلیل خواهد شد

تصویر جنگنده‌های جی‌-۱۰ چین و رافال فرانسه‌ــ Independent Persian combo 

درگیری هوایی میان جنگنده‌های چینی پاکستان و جنگنده‌های رافال فرانسوی هند زیر ذره‌بین ارتش‌های جهان خواهد بود و بینش به‌دست‌آمده می‌تواند در درگیری‌های آینده برتری راهبردی ایجاد کند.

به گزارش رویترز، یک جنگنده پاکستانی ساخت چین روز چهارشنبه دست‌کم دو فروند هواپیمای نظامی هند را سرنگون کرد، رخدادی که می‌تواند نقطه عطفی مهم برای جنگنده‌های پیشرفته چین باشد.

این درگیری هوایی فرصت نادری برای کشورها فراهم کرده است تا عملکرد خلبانان، جنگنده‌ها و موشک‌ها را در میدان نبرد واقعی بررسی و از آن برای آماده‌سازی بهتر نیروهای هوایی‌شان بهره‌برداری کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کارشناسان می‌گویند استفاده از تسلیحات پیشرفته در نبرد به‌صورت گسترده تجزیه و تحلیل خواهد شد، از جمله در چین و آمریکا که هر دو دارند خود را برای احتمال درگیری بر سر تایوان یا در منطقه هندـ‌آرام آماده می‌کنند.

یکی از مقام‌های آمریکایی به رویترز گفت با اطمینان می‌توان گفت پاکستان از جنگنده چینی جی‌ـ‌۱۰ برای شلیک موشک‌های هوا به هوا به سمت جنگنده‌های هندی استفاده کرده است.

در رسانه‌های اجتماعی تمرکز بسیاری بر عملکرد موشک هوا به هوای چینی پی‌ال‌ـ‌۱۵ مقابل موشک میتئور ساخت گروه اروپایی ام‌بی‌دی‌ای بوده است.

داگلاس بری، عضو ارشد موسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی، می‌گوید اگر واقعا این دو موشک پیشرفته چینی و غربی استفاده شده باشند، شاهد تقابل دو سلاح برتر از شرق و غرب بوده‌ایم.

بری می‌گوید فرانسه و آمریکا احتمالا مشتاق‌اند اطلاعات مشابهی از جانب هند به دست آورند. به گفته یکی از مدیران صنعت دفاعی، پی‌ال‌ـ‌۱۵ یک تهدید جدی است و ارتش آمریکا به آن توجه زیادی دارد.

بایرون کالان، کارشناس دفاعی در واشنگتن و مدیر شرکت مشاوره کپیتال آلفا پارتنرز، می‌گوید شرکت‌های آمریکایی مدام بازخوردهایی درباره عملکرد تسلیحاتشان در جنگ اوکراین دریافت می‌کنند و انتظار می‌رود همین روند در مورد تامین‌کنندگان اروپایی هند و همچنین چین و پاکستان نیز صادق باشد. 

بری که مقالات متعددی درباره موشک پی‌ال‌ـ‌۱۵ نوشته است، می‌گوید احتمالا پاکستان نمونه صادراتی این موشک را در اختیار دارد که نسبت به نمونه داخلی مورد استفاده نیروی هوایی چین برد کمتری دارد.

برد و عملکرد پی‌ال‌ـ‌۱۵ سال‌ها است مورد توجه تحلیلگران غربی قرار دارد. ظهور این موشک یکی از نشانه‌های مهم پیشرفت چین و فاصله‌ گرفتنش از فناوری‌های برگرفته از شوروی سابق تلقی می‌شود.

آمریکا در پاسخ به قابلیت‌های موشک پی‌ال‌ـ‌۱۵، در حال توسعه موشک ایم‌ـ‌۲۶۰ در شرکت لاکهید مارتین است، که در چارچوب بازنگری گسترده‌تر در اولویت‌های غرب در برابر تهدید‌های احتمالی چین قرار می‌گیرد.

کشورهای اروپایی نیز ارتقای میان‌دوره‌ای موشک میتئور را در دست بررسی دارند که ممکن است ارتقای پیشران و هدایت را شامل شود، اما تحلیلگران معتقدند روند پیشرفت کند بوده است.

در همین حال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در ماه مارس قرارداد ساخت پیشرفته‌ترین جنگنده نیروی هوایی آمریکا را به شرکت بویینگ اعطا کرد، جنگنده‌ای که احتمالا شامل فناوری رادارگریزی، حسگرهای پیشرفته و موتورهای مدرن خواهد بود.

بیشتر از جهان