خداداد عزیزی از ۱۱ بهمن سال گذشته که مدیر داخلی باشگاه تراکتور تبریز شد، تا مسابقه روز ۵ اردیبشهت برابر فولاد در اهواز، دستکم ۱۲ مرتبه به فحاشی و درگیری با مربیان، هواداران و مسئولان تیمهای دیگر پرداخته است تا از این حیث به رکوردی معنادار دست یابد.
در آخرین مورد، او روز گذشته، بهرغم استقبال گرم هواداران اهوازی از تیم تراکتور، در نیمه دوم با تماشاگران حاضر در ورزشگاه درگیر شد، به یحیی گلمحمدی، سرمربی فولاد خوزستان، فحاشی کرد، با شماری از مسئولان برگزاری مسابقه بهشکل فیزیکی درگیر شد و پس از پایان مسابقه نیز در برنامهای تلویزیونی با مدیرعامل باشگاه فولاد به مشاجره پرداخت.
مهاجم سرعتی و سابق تیم ملی فوتبال ایران، که با به ثمر رساندن یکی از مهمترین گلهای تاریخ فوتبال این کشور، عامل صعود ایران به جام جهانی فرانسه شد و به اوج محبوبیت در میان ایرانیان رسید، حالا شاهد شعارهای مختلف علیه خود در ورزشگاههای سراسر ایران شده است.
بررسی کارنامه خداداد عزیزی نشان میدهد رسیدن به این نقطه، تنها به فحاشیها و درگیریهای سه ماه اخیر او در دفاع از محمدرضا زنوزی، مالک باشگاه تراکتور، مربوط نیست، بلکه حمایتهای مداوم عزیزی از مقامهای ارشد جمهوری اسلامی و تصمیم او برای جدا کردن مسیر زندگیاش از رفقای قدیمی و چهرههای محبوب نسل ۹۸ مانند علی دایی، مهدی مهدویکیا، علی کریمی، محمد خاکپور، پرویز برومند و کریم باقری، نگاه شهروندان ایرانی را به حماسهساز ملبورن کاملا تغییر داده است.
خداداد عزیزی پس از پایان دوران حرفهای فوتبال مربیگری را آغاز کرد، اما در این عرصه دائما ناکامی مطلق و شکست را تجربه کرد و اکنون از هیچیک از تیمهای ابومسلم مشهد، پیام مشهد، استقلال اهواز، شهرداری تبریز، سیاهجامگان مشهد و سپیدرود رشت، که زمانی خداداد هدایت آنان را بر عهده داشت، اثری نیست.
او سپس به دلیل درگیریهای پیاپی در کنار زمین، دستکم پنج سال خانهنشین شد و در این مدت هیچ پیشنهاد همکاری نداشت و تنها برای کارشناسی برنامههای تلویزیونی یا برگزاری مسابقات دوستانه برای پیشکسوتان در قاب دوربینها دیده میشد، تا اینکه تصمیم گرفت به چهرههای حکومتی نزدیک شود.
عزیزی در آذرماه ۱۴۰۳ تصمیم گرفت به همراه علیرضا دبیر، از امنیتیترین چهرههای ورزش ایران، و حسین یکتا، سردار سپاه سپاه پاسداران و از معروفترین فرماندهان این نهاد برای سرکوب خیابانی معترضان در دو دهه اخیر، به لبنان سفر کند و در بحبوحه حملات اسرائیل به حزبالله لبنان، با حضور در مزار کشتههای حزبالله در ضاحیه جنوبی بیروت، به سفیر تبلیغاتی این گروه شبهنظامی تبدیل شد.
اتفاقی که موجب شد تا او یکباره به چهره محبوب رسانههای وابسته به علی خامنهای و سپاه پاسداران تبدیل شود و بودجههای هنگفت برای برگزاری مسابقات دوستانه خیریه به سود مردم غزه و لبنان در اختیار او قرار گرفت و در نهایت دو ماه بعد از سفر خداداد به لبنان، محمدرضا زنوزی، ابربدهکار بانکی و فردی که باشگاه تراکتور را رایگان از سپاه پاسداران هدیه گرفت، او را به مدیریت این باشگاه منصوب کرد.
خداداد عزیزی در دوران حضور در این باشگاه، بارها با هواداران فوتبال در شهرهای اصفهان، قائمشهر، تهران، یزد، خرمآباد، سیرجان، رفسنجان، قزوین، اراک یا بندرانزلی، که میزبان یا مهمان تیم تراکتور بودند، درگیر شده و پس از فحاشی به آنان، سیل انتقاد و شعارهای تند مردم شهرهای مختلف ایران به سوی او سرازیر شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در تازهترین نمونه نیز خداد عزیزی به دلیل رفتارهای همیشگیاش در مسابقه روز گذشته، با شعار و البته پرتاب بطری هوادارانی مواجه شد که در ابتدای مسابقه او را تشویق میکردند.
خداداد عزیزی، نماد غرور ملی در دهه ۷۰، امروز با رفتارهایی که مورد انتقاد و سرزنش تمامی گروهها در جامعه ایران است، از «غزال تیزپا» به چهرهای حکومتی تبدیل شده است که به گفته مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان، حاضر است برای برای مقداری پول و دستمزد، حیثیت و پیشینهاش را زیر پا بگذارد.
در همین رابطه یحیی گلمحمدی نیز در نشست خبری پس از بازی با تراکتور، با کنایه به خداداد عزیزی گفت: «به فدراسیون پیشنهاد میدهم پستی به نام شلوغکن به نیمکتها اضافه کند و در فوتبال ایران این کار خیلی جواب میدهد، زیرا هیچ برخوردی با این افراد نمیشود و هیچ اتفاقی نمیافتد. تیمی که ادب را رعایت میکند و نظم دارد و احترام میگذارد، همیشه ضرر کرده است و این واقعا جای تاسف دارد.»