مقامهای هند اعلام کردند که گروههای امداد و نجات این کشور برای رسیدن به مناطق سیلزده در شمال شرقی ایالت سیکیم در تلاشاند. به گفته آنها، بر اثر سیل در این منطقه بیش از ۱۴۰ نفر مفقود شدهاند و ادامه بارشهای شدید دسترسی به سیلزدگان را با مشکل مواجه کرده است.
به گزارش رویترز، دریاچه لوناک روز چهارشنبه پس از طوفانی که باعث بارانهای سیلآسا شد، طغیان کرد و باعث شد سیلی عظیم در ایالت سیکیم جاری شود.
سیکیم، ایالتی در شمال شرقی کشور هند است که در دامنه رشتهکوه هیمالیا قرار دارد. این ایالت کوچک با حدود ۶۵۰ هزار نفر جمعیت بودایی بین نپال، بوتان و چین واقع شده است.
سیل ایالت سیکیم یکی از بدترین بلایای طبیعی این منطقه در بیش از ۵۰ سال گذشته محسوب میشود. به گفته کارشناسان، وقوع این حادثه ناشی از بالارفتن دمای کره زمین و آب شدن یخچالهای طبیعی هیمالیا است.
مقامهای هند اعلام کردهاند که تعداد کشتههای ناشی از این سیل تاکنون به ۴۴ نفر رسیده است. صدها نیروی امدادی در حال جستوجو برای یافتن مفقودیها در سراسر سیکیم و بخشهای شمالی ایالت بنگال غربیاند. نام ۱۵ کارمند ارتش هم در میان ناپدیدشدگان گزارش شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در حال حاضر مناطق نزدیک رودخانه همچنان در حالت آمادهباش قرار دارند. گزارش شده است که بسیاری از پلها زیر آب رفتهاند که باعث شده است امدادرسانی با مشکل مواجه شود. بزرگراه کلیدی که سیکیم را به ایالتی در بنگال غربی متصل میکرد نیز فرو ریخته است.
بنا بر آخرین آمار اعلامشده، حدود دو هزار گردشگر در مناطق لاچونگ، لاچن و چونگتونگ در شمال سیکیم در وضعیت امن قرار دارند و ارتش تلفنهای ماهوارهای فراهم کرده است تا آنها بتوانند با خانوادههایشان ارتباط برقرار کنند.
وقوع این سیل در شرایطی است که کارشناسان پیش از این هشدار داده بودند که یخچالهای هیمالیا به دلیل تغییرات اقلیمی سریعتر از هر زمانی در حال ذوب شدناند و مناطق پیرامونی را در معرض بلایای غیرقابل پیشبینی و پرهزینه قرار خواهند داد.
بر اساس تحقیقی که ۱۳ مارس ۲۰۲۳ (۲۲ اسفند) در مجله «آب طبیعت» منتشر شد، شدت خشکسالیها و روند بارش بارانهای سیلآسا در طول ۲۰ سال گذشته تقویت شده است و این افزایش روند نوسانی خشکسالیها و بارندگیهای سیلآسا به کاهش محصولات کشاورزی، تخریب زیرساختها، ایجاد بحرانهای بشردوستانه و حتی جنگ و درگیری منجر شود.
این دادهها حاصل ارزیابی تصاویر ماهوارهای و بررسی تغییرات اقلیمی است که برای اندازهگیری تغییرات در ذخایر آب زمین استفاده میشود. منظور از «آب زمین» مجموع تمام آبهای زیرزمینی، سطحی، یخزده و برف است. به گفته محققان، دادهها تایید میکنند که به دلیل سوزاندن سوختهای فسیلی و دیگر فعالیتهای انسانی که گازهای گلخانهای تولید میکنند، روند نوسانی بارش بارانهای سیلآسا و خشکسالیها در حال افزایش است.
ارتباط قوی بین تغییرات اقلیمی و افزایش دمای متوسط جهانی میتواند به این معنی باشد که ادامه گرم شدن کره زمین به خشکسالیها و طوفانهای مکررتر، شدیدتر، طولانیتر و گستردهتر میانجامد. نوسان شدید بین خشکسالی و سیل در برخی مناطق اینک به روندی سالانه بدل شدهاند. در عین حال، کمبود آب بیش از هر چیز دیگر بر جوامع فقیر فشار میآورد.