تلاش بیش از ۲۰۰ دانشمند بریتانیایی برای تولید واکسن بیماری ایکس

اصطلاح «بیماری ایکس» را سازمان بهداشت جهانی برای توصیف وضعیتی که برای علم پزشکی ناشناخته و عامل بیماری‌های انسانی است به کار می‌برد

دانشمندان که نگران شیوع همه‌گیری مرگبار بعدی‌اند، ساخت واکسن بیماری مرموز ایکس‌ را با جدیت پیش می‌برند ـ Canva

بیش از ۲۰۰ دانشمند بریتانیایی در تلاش‌اند واکسنی برای بیماری‌ مرموز «ایکس»‌‌ بسازند تا برای همه‌گیری احتمالی مرگبار بعدی آماده باشند.

به گزارش اینسایدر پیپر، این گروه از دانشمندان در آزمایشگاهی بسیار مجهز و ایمن به نام «پورتون داون» در ویلتشر مشغول فعالیت روی این پروژه‌اند. آن‌ها با توجه به همه‌گیری مرگبار کووید-۱۹، می‌خواهند این بار مقابل ویروس بعدی دست‌خالی نباشند و بتوانند به محض شیوع «بیماری ایکس» با آن مبارزه کنند.

اصطلاح «بیماری ایکس» را سازمان بهداشت جهانی برای توصیف وضعیتی که برای علم پزشکی ناشناخته و عامل بیماری‌های انسانی است به کار می‌برد.

دانشمندان ویروس‌های حیوانی را که ممکن است در آینده انسان‌ها را بیمار کنند و در سطح جهان گسترش یابند، فهرست کرده‌اند و تلاش می‌کنند برای آن‌ها واکسن پیدا کنند. آن‌ها لقب «ایکس» را به بیماری احتمالی بعدی داده‌اند، زیرا مطمئن نیستند که کدام ویروس می‌تواند باعث همه‌گیری بزرگ بعدی در جهان شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این دانشمندان زیر نظر سازمان امنیت بهداشت بریتانیا فعالیت می‌کنند. پروفسور دیم جنی هریس، رئیس این گروه از محققان بریتانیایی، با ارسال بیانیه‌ای به اسکای‌ نیوز، اعلام کرد: «آنچه می‌خواهیم انجام دهیم این است که اطمینان حاصل کنیم در صورت ظهور یک بیماری ایکس جدید، آماده‌ایم.»

او افزود: «امیدواریم که بتوانیم از بیماری همه‌گیر بعدی جلوگیری کنیم؛ اما اگر نتوانیم در پیشگیری موفق باشیم، مجبور به پاسخگویی هستیم. بنابراین، لازم است از قبل شروع به تولید واکسن‌ها و درمان‌های احتمالی کرده باشیم.»

در این پروژه، دانشمندان ویروس‌های فعال را ذخیره می‌کنند و سپس، ویروس‌هایی را که در حال حاضر واکسن‌ ندارند، یا ویروس‌هایی که فرایند ایمن‌سازی در مقابلشان را می‌توان بهبود بخشید، بررسی می‌کنند. به‌عنوان مثال، می‌توان به ویروس‌های آنفلوانزا، امپاکس یا هانتا ویروس اشاره کرد.

جنت ولنتاین، یکی از مدیران اجرایی انجمن صنعت داروسازی بریتانیا، در این زمینه تاکید کرد: «همه‌گیری کووید-۱۹ به ما درس بزرگی داد. این اتفاق هزینه‌های زیادی را به همراه داشت، اما مهم‌ترین درسی که به ما داد این بود که تنها راه برای شکست دادن یک بیماری همه‌گیر، جست‌و‌جوی فعالانه و ارائه واکسن‌ها و درمان‌های جدید است؛ هرچه زودتر، بهتر.»

مرکز توسعه و ارزیابی واکسن، برنامه‌ای جهانی که در سال ۲۰۲۱ راه‌اندازی شد، نیز اعلام کرده است درصورت نیاز، در ماموریتی ۱۰۰ روزه برای تولید واکسن با بریتانیا همکاری خواهد کرد. هدف از این اعلام آمادگی این است که ظرف ۱۰۰ روز پس از مشاهده تهدید، واکسنی برای بیماری همه‌گیر جدید آماده شود.

بیشتر از بهداشت و درمان