تنظیم دوباره ساعت آخرالزمان؛ تنها ۹۰ ثانیه تا نیمه شب فاجعه

روز سه شنبه ۴ بهمن‌ماه ساعت آخرالزمان در ۹۰ ثانیه به نیمه شب تنظیم شد یعنی بشریت هیچ‌گاه مانند اکنون به یک فاجعه همه‌جانبه نزدیک نبوده است

 ساعت روز رستاخیر یا ساعت آخرالزمان به فاجعه نزدیک‌تر شد- AFP

گروهی از دانشمندان که «ساعت روز رستاخیر»، ساعت آخرالزمان یا ساعت روز قیامت را در واشنگتن تنظیم می‌کنند، روز سه شنبه ۴ بهمن‌ماه (۲۴ ژانویه) اعلام کردند که اکنون زمان این ساعت ۹۰ ثانیه به نیمه شب است، به این معنی که بشریت هیچ‌گاه مانند اکنون به پایان جهان و یک فاجعه همه‌جانبه نزدیک نشده است.

این تصمیم با توجه به جنگ در اوکراین و سایر بحران‌ها از جمله بحران اقلیمی اخذ شده است.

ساعت آخر‌الزمان یا ساعت روز قیامت، نمادی است که احتمال وقوع یک فاجعه جهانی به دست بشر را نشان می‌دهد. این ساعت نمادین از سال ۱۹۴۷ آغاز به کار کرد و استعاره‌ای از تهدیدهای بشری ناشی از پیشرفت‌های علمی و فن‌آوری کنترل نشده است.

یک فاجعه جهانی فرضی با نیمه شب در ساعت نشان داده می‌شود و میزان وضعیت تهدید آمیز با تعداد معینی دقیقه یا ثانیه به نیمه شب مشخص می شود که در ژانویه هر سال مورد ارزیابی و بازبینی قرار می‌گیرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

عوامل اصلی تاثیرگذار بر این ساعت در سال ۲۰۲۳، جنگ روسیه و اوکراین، تهدیدات بیولوژیکی، اشاعه تسلیحات هسته‌ای، بحران آب‌و‌هوایی جاری، کارزارهای اطلاعات نادرست تحت حمایت دولت‌ها و فن‌آوری‌های مخرب عنوان شده است.

بولتن دانشمندان اتمی، تحولات جدید در علوم زیستی و فن‌آوری را که می‌تواند صدمات جبران ناپذیری به بشریت وارد کند، تحت نظارت دارد. همچنین هیات حامیان که شامل ۱۱ برنده جایزه نوبل است در این تصمیم گیری دخالت دارند.

تنظیم اولیه ساعت آخرالزمان در سال ۱۹۴۷ در هفت دقیقه مانده به نیمه شب تنظیم شد. از آن زمان تاکنون این ساعت هشت بار به عقب و ۱۶ بار به جلو برده شده و در مجموع ۲۴ بار بازتنظیم شده است که دورترین فاصله از نیمه شب ۱۷ دقیقه به نیمه شب در سال ۱۹۹۱ بود که جنگ سرد پایان یافت و نزدیک‌ترین آن ۹۰ ثانیه به نیمه شب است که در ۲۴ ژانویه ۲۰۲۳ تنظیم شد.

بولتن در ۱۹۴۵ با ابتکار آلبرت انیشتن، جی رابرت اوپنهایمر و دیگر دانشمندانی که روی پروژه منهتن کار می‌کردند، که اولین سلاح هسته‌ای را تولید کرد، تاسیس شد.

بیشتر از جهان