کشف سازه اسرارآمیز بر روی نیمه تاریک ماه

ماه‌نورد چینی دو سه ماه آینده را صرف حرکت از این سو به آن سوی دهانه خواهد کرد تا نگاه دقیق‌تری به این شیء اسرارآمیز بیندازد

به گفته رسانه‌های دولتی چین، ماه‌نورد یوتو ۲، از ماه مه امسال تا کنون بیش از ۷۰۰ متر بر روی سطح ماه طی کرده است - Luis ROBAYO / AFP

ماه‌نورد چینی یوتو ۲ یک «سازه عجیب و اسرارآمیز» بر روی نیمه پنهان ماه پیدا کرده است. این مکعب اسرارآمیز در ماه نوامبر در افق و در فاصله حدود ۸۰ متری محل قرار گرفتن ماه‌نورد، در دهانه فون کارمان، نزدیک به یک دهانه برخوردی مشاهده شده است. 

یوتو ۲ دو سه ماه آینده را صرف حرکت از این سو به آن سوی دهانه خواهد کرد تا نگاه دقیق‌تری به این شیء اسرارآمیز بیندازد که به احتمال زیاد، بیش از هرچیزی به یک تخته سنگ شباهت دارد . «کلبه اسرارآمیز» (به زبان چینی «شنمی سیائون) نام اولیه‌ای است که «اور اسپیس»، کانال ترویج علمی چینی مرتبط با سازمان ملی فضایی چین (CNSA)، به آن داده است.

اندرو جونز، روزنامه‌نگار مسائل فضا، در توییت خود نوشته است: «خب، این هرم یا چیزی مرتبط با بیگانگان فضایی نیست، اما قطعا چیزی است که باید باید بررسی شود و تشخیص جزئیات بسیاری در عکس دشوار است. اما گاهی در جریان برخورد اجرام آسمانی، تخته‌سنگ‌های بزرگ (سمت راست) سر از خاک بیرون می‌آورند. همان گونه که در ماموریت چانگ ای ۳ که در اول دسامبر هشت سال پیش انجام شد، دیده شد.»

یوتو ۲ و فرودگر چانگ ای ۴ اولین بار در سال ۲۰۱۹ به ماه رسیدند و از این رو نخستین کاوشگر فضایی ساخته انسان بودند که به سمت پنهان نزدیک‌ترین قمر طبیعی ما راه یافتند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گفته رسانه‌های دولتی چین، این ماه‌نورد از ماه مه امسال تا کنون بیش از ۷۰۰ متر بر روی سطح ماه طی کرده است و قادر است با شش چرخ خود به سرعت ۲۰۰ متر در ساعت برسد.

این ماه نورد همچنین حامل مقادیری بذر پنبه بود و در تلاش بود تا نخستین شکل حیات را بر روی سمت پنهان ماه کشت دهد، و نیز مقادیری خاک، ترتیزک صخره، دانه روغنی کلزا، بذر سیب زمینی، مخمّر، و تخم مگس سرکه با خود داشت.

اگرچه گیاه پنبه جوانه زد، البته در یک ظرف آلومینیومی ۱.۱۵ میلیون پوندی، اما پس از آن به سرعت اعلام شد که آن جوانه‌ها در اثر سرما از بین رفته‌اند.

پروفسور لیو هانلونگ، سرپرست آن پژوهش از دانشگاه چونگ‌کینگ، می‌گوید: «ما به دقت درباره زنده ماندن و بقا در فضا در آینده فکر کرده‌ایم. مطالعه روی رشد این گیاهان در شرایط با گرانش پایین، به ما امکان می‌دهد که بنای استقرار آینده‌ خود در فضا را پایه‌ریزی کنیم.»

© The Independent

بیشتر از علوم