اپل از یک مکبوک پرو تازه با طراحی کاملا جدید رونمایی کرد. این رایانه جدید در دو اندازهــ ۱۴ و ۱۶ اینچیــ عرضه شده و دارای تراشههای جدید اپل یعنی «اِم۱ پرو» (M1 Pro) و «اِم۱ مکس» (M1 Max) است که به گفته اپل، قدرتمندترین تراشههاییاند که تا کنون در لپتاپ قرار داده شدهاند.
این [تراشه] به نمونه ۱۶ اینچی این رایانه امکان میدهد بهمراتب سریعتر از نمونه قبلی، که در پایان سال ۲۰۱۹ عرضه شد، کار کند. اپل میگوید مکبوک پرو جدید با تراشه گرانتر و قدرتمندتر «اِم۱ پرو» و «اِم۱ مکس» قادر است بسیاری از کارها را حدود پنج برابر سریعتر از دستگاههای قدیمی متکی بر اینتل انجام دهد.
نمونههای پیشرفته جدید [تراشه] اِم۱(M1) همچنین بسیار سریعتر از نمونههای موجودند که سرعت و کارایی آنها پیش از این با تعریف و تمجید گسترده مواجه شده بود. عملکرد «اِم۱ پرو» در پردازنده مرکزی (CPU) تا ۷۰ درصد سریعتر از اِم۱(M1) معمولی است. اپل میگوید «اِم۱ مکس» حتی توان واحد پردازش گرافیکی (GPU) را نیز بالا برده است و عملکرد دستگاه را چهار برابر سریعتر از نمونه قبلی میکند.
اپل طیف وسیعی از ادعاهایی از این دست را در مورد عملکرد این رایانه جدید پیشتاز مطرح کرده و گفته است صفحه نمایش، سیستم صوتی و سایر امکانات هر نوتبوکی [که معرفی کرده] بهتریناند.
مکبوک پرو جدید از بسیاری جهات، دوباره همان ویژگیهای قدیمی را ارائه میکند. مکبوک پرو جدید نوار لمسی که صفحه نمایشی به بالای صفحه کلید اضافه کرده بود کنار گذاشته است و شارژر «مَگ سیف» (MagSafe) را که به رایانه اجازه میدهد در صورت کشیده شدن شارژر، از رایانه جدا شود، بازمیگرداند.
شایعات حاکی از آن بودند که اپل در رایانه جدید هر دو کار را انجام خواهد داد. این کار باعث تحسین عدهای از طرفداران این شرکت شد که عقیده داشتند ارائه نوار لمسی و حذف درگاه [شارژ] مانند مگ سیف و پورت رابط چندرسانهای کیفیت بالا (HDMI)، رایانه را بدتر از [مدلهای] قبلی کرده بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اما مکبوک پرو جدید قابلیتها و بهسازیهای کاملا جدیدی از جمله طراحی بدون انحنا و یکدست را اضافه کرده است که ابعاد رایانه را در عمل افزایش میدهد. این رایانه اینک همگام با طراحی آیپد و آیفون، در مقایسه با قبل، تختتر و گوشهدارتر است.
صفحه نمایش نیز بسیار تغییر کرده است. نمایشگر [این رایانه جدید] فناوری الاییدی مشابه با آیپد پرو جدید دارد و سرانجام، نمایشگرهای پروموشن (ProMotion) اپل با قابلیت تازهسازی (ریفرش) سریع را در مک ارائه کرده است- نمایشگر تا لبههای صفحه نمایش ادامه دارد و در قسمت بالا، یک بریدگی تعبیه شده است تا دوربین را در خود جای دهد.
دوربین نیز پیشرفت کرده است. کیفیت وضوح تصویر دو برابر شده و به ۱۰۸۰پی رسیده است و اصلاحاتی در آن انجام شده که به دوربین امکان میدهد، به گفته اپل، در تاریکی دو برابر بهتر عمل کند.
[کیفیت] صدا نیز بهبود یافته است. هم برای میکروفنها و هم برای بلندگوها. اپل ادعا کرده که صدا در مقایسه با نمونه قبلی بسیار بلندتر و باکیفیتتر شده است.
اپل میگوید حتی با وجود عملکردهای اضافهشده، این رایانهها بهمراتب کارآمدتر از مدلهای قبلیاند. در نمونه بزرگتر، بسته به نوع کار، باتری تا ۲۱ ساعت دوام میآورد. اپل میگوید این طولانیترین مدت دوام باتری در رایانه مک است.
اپل همچنین اشاره میکند که عملکرد رایانههای شرکتهای رقیب در بازار نوتبوکهای پیشرفته زمانی که به شارژ وصل نیستند و با باتری کار میکنند، کاهش مییابد. به گفته این شرکت، مکبوک پروهای جدید قادرند در هر وضعیتی که تامین انرژی میشوند، با همان سرعت کار کنند.
قیمت پرو ۱۴ اینچی از ۱,۹۹۹ دلار و قیمت مدل بزرگتر ۱۶ اینچی از ۲,۴۹۹ دلار آغاز میشود. این دو در رنگهای نقرهای و خاکستری فضایی عرضه میشوند و از هفته آینده برای خرید در دسترساند.
همه آنها دارای یک نمونه از تراشههای «اِم۱ پرو» (M1 Pro) و «اِم۱ مکس» (M1 Max) خواهند بود که اپل در همان مراسم زنده از آنها رونمایی کرد.
تاکنون، حتی پس از آنکه اپل سال گذشته از تراشه «اِم۱» خود رونمایی کرد، رایانههای قدرتمندتر اپل متکی بر تراشههای اینتل بودند. نمونههای جدید مکبوک پرو نخستین مکهای اپل سیلیکوناند که روی بازار هدف کاملا حرفهای تمرکز میکنند و اپل در گسترهای از زمینهها از جمله تولید موسیقی و تدوین فیلم، [قابلیت] آنها را رخ میکشد.
اپل در خلال همین مراسم، ایرپادز ۳ و همچنین، اشتراک ارزانتر [خدمات] اپل موزیک را معرفی کرد.
© The Independent