فلس‌های مار، الهام‌بخش دانشمندان کره‌ای در ساخت باتری کشش‌پذیر

این نوآوری می‌تواند در دستگاه‌های پوشیدنی پیشرفته و روبات‌های نرم به کار رود

این دستگاه شامل سلول‌های کوچک باتری شش ضلعی شبیه فلس مار است - KIMM

دانشمندان کره جنوبی باتری منعطفی تولید کرده‌اند که مانند مار تا می‌شود و کش می‌آید. این نوآوری می‌تواند در دستگاه‌های پوشیدنی پیشرفته و روبات‌های [به اصطلاح] نرم که در مدیریت بلایای طبیعی استفاده می‌شوند، کاربرد پیدا کند.

مهندسان موسسه ماشین‌آلات و مواد کره Korea Institute of Machinery and Materials (KIMM) گفتند که ساختار این باتری از فلس‌های مار الهام می‌گیرد که در عین سفت بودن، می‌توانند برای محافظت مقابل ضربه خارجی به هم بچسبند و همچنین دارای ویژگی‌هایی‌اند که به آن‌ها اجازه می‌دهد تا بسیار کشش‌پذیر باشند و حرکت منعطفی داشته باشند.   

این دستگاه کشش‌پذیر که در باره آن در نشریه سافت روبوتیکس توضیح داده شده است، با اتصال چندین باتری کوچک و سخت در یک ساختار فلس‌مانند حرکت منعطفی را امکان‌پذیر می‌کند.

این دستگاه شامل سلول‌های کوچک باتری شش ضلعی شبیه فلس مار است که با استفاده از یک سازوکار لولایی از مواد پلیمری و مسی به هم متصل می‌شوند، تا بتوانند تا شوند و باز شوند.

دانشمندان در این مطالعه نوشتند: «این مطالعه ساختار جدیدی را با واحدهای همپوشان مشابه، مانند فلس‌های مار، ارائه می‌دهد که می‌تواند برای ساخت باتری‌های شکل‌پذیر برای روبات‌های نرم فاقد بند اتصال استفاده شود.»

دانشمندان می‌گویند برای به حداقل رساندن تغییر شکل، طراحی ساختارهای فلس‌مانندی که باتری را تشکیل می‌دهند، بهینه‌سازی کرده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

آن‌ها می‌گویند طراحی شکل سلول‌های جداگانه باتری و اجزای اتصال‌دهنده‌شان جنبه‌های کلیدی این دستاورد فناورانه‌اند.   

دانشمندان افزودند: «خطوط تاشو ساختار لولای پوست مار را تقلید می‌کند و تغییر شکل پایدار را بدون آسیب مکانیکی به سلول‌های سفت و سخت ایجاد می‌کند.»

به گفته محققان، طرح کنونی می‌تواند در روبات‌های نرم پوشیدنی مانند ساعت‌های هوشمند و در دستگاه‌های پزشکی توانبخشی برای افراد مسن و بیمار که نیاز به کمک فیزیکی دارند‌، اجرا شود.

محققان معتقدند این نوآوری در باتری همچنین می‌تواند به عنوان منبع تغذیه برای روبات‌های نرم منعطف که در هنگام بلایا برای کمک به انجام ماموریت‌های امداد و نجات استفاده می‌شود، مفید باشد.

روبات‌های نرم مجهز به این باتری‌ها به دلیل توانایی حرکت منعطف و تغییرشکل آزادانه، می‌توانند در فضاهای باریکی که در حوادث مسدود شده‌اند‌، حرکت کنند.

در مطالعات آینده، دانشمندان امیدوارند ظرفیت ذخیره انرژی این باتری‌های منعطف را افزایش دهند و ربات‌های نرم چند‌منظوره را با ماهیچه‌های مصنوعی بسازند.

از آنجا که باتری جدید را می‌توان با برش دادن و تا کردن الکترودهای منعطف با استفاده از یک فرآیند ساخت الهام‌گرفته از اوریگامی (هنر تا کردن کاغذ برای خلق اشکال) تولید کرد، دانشمندان می‌گویند طراحی فعلی آن تولید انبوه اقتصادی را تسهیل می‌کند.

© The Independent

بیشتر از تکنولوژی