جستجو برای یافتن هواپیمای مالزی دوباره آغاز می شود

وزیر حمل و نقل مالزی اعلام کرده است که عملیات جستجو برای یافتن هواپیمای پرواز MH370 که پنج سال پیش در هفته اول ماه مارس ناپدید گردید، دو باره آغاز می شود. آقای انتونی لوک، وزیر حمل و نقل مالزی پس از پذیرفتن این که فناوری های جدید می تواند عملیات جستجو را با موفقیت بیشتری به پیش ببرد، گفت: ما کاملا آماده هستیم تا جستجو را از نو آغاز کنیم.

دو عملیات جستجوی قبلی که کف اقیانوس هند را به صورت گسترده بررسی کردند، نتوانستند هیچ اثری از هواپیمای بوینگ 777  مالزی را که در تاریخ 8 مارس  2014 با 239 نفر سرنشین، ناپدید شد، به دست آورند. 

این هواپیمای جت، هنگام سفر از کوالالامپور به پکن از مسیر مورد نظر منحرف شد و نسبت به این که فرستنده آن ظاهرا خاموش شده بود، مورد ردیابی قرار نگرفت. سپس دریافت علایم صوتی که به صورت خودکار از هواپیما منتقل شده بود، محققان را به این نتیجه گیری وا داشت که این هواپیما در جنوب شرقی اقیانوس هند مفقود شده است.

پس از مدتی قطعاتی منسوب به این پرواز محکوم به سقوط در سواحل اقیانوس هند پیدا شد.

سر انجام در ژانویه 2017، بزرگترین عملیات جستجوی زیر آب در تاریخ، که مدت دو سال توسط اداره ایمنی حمل و نقل استرالیا هماهنگ شده بود، بی نتیجه به پایان رسید.

شرکت آمریکایی، اقیانوس بی کران “Ocean Infinity”، چندین ماه در سال 2018 را صرف تحقیق در نقاط دیگری از بستر اقیانوس هند نمود. طبق تفاهم دو جانب، هزینه این عملیات تنها در صورتی پرداخت می شد که شرکت اقیانوس بی کران بتواند به نتیجه ای دست یابد.

در مراسم پنجمین یادبود حادثه MH370 در کوالالامپور، آقای لوک گفت: اگر شرکت اقیانوس بی کران و یا هر سازمان دیگری بتواند طرح قانع کننده برای راه اندازی زیر دریایی های پیشرفته بدون سرنشین ارائه کند، مالزی عملیات جستجوی سوم را آغاز خواهد کرد.

اقوام و بستگان 227 مسافر و 12 خدمه این پرواز اصرار ب راه اندازی مجدد عملیات جستجو دارند.  بحث و جدال در شبکه های اجتماعی بر سر این موضوع تشدید یافته است افراد زیادی استدلال می کنند که بایستی به منظور افزایش امنیت آینده حمل و نقل هوایی، اتفاقی که به عزیزان این مردم افتاده است روشن شود.

برخی سازمان های رسمی ادعا می کنند که یک اقدام مجرمانه در عقب این حادثه وجود داشته است. اما شواهدی وجود ندارد که نشان دهد هواپیما از سوی کسی هک شده باشد و کنترل آن را افراد دیگری از دور به دست گرفته باشند.

در نتیجه می توان گفت که: " گروه مسئول این تحقیق، تا کنون نتوانسته است عامل اصلی ناپدید شدن این پرواز را مشخص بسازد."

اندیپندنت انگلیسی

تاریخ نشر: 5 مارس 2019

برگردان متن انگلیسی به فارسی: شفیق انصاری

بیشتر از