بازگشت بورس عربستان سعودی به مدار صعود؛ شاخص تداول ۱.۱ درصد رشد کرد

پس از چهار افت متوالی، شاخص کل بورس عربستان ۱.۰۹ درصد رشد کرد و به ۱۰ هزار و ۵۰۵ واحد رسید

بازار بورس عربستان سعودی، تداول‌ـ FAYEZ NURELDINE/AFP

شاخص کل بورس عربستان سعودی پس از چهار کاهش متوالی، معاملات روز یکشنبه را با رشد ۱۱۲.۸۷ واحدی، معادل ۱.۰۹ درصد، در سطح ۱۰ هزار و ۵۰۵.۸۴ واحد به پایان رساند.

به گزارش عرب‌نیوز، در این جلسه حدود ۱۰۹.۰۱ میلیون سهم به ارزش بیش از ۶۰۲.۷ میلیون دلار معامله شد و قیمت سهام ۲۲۰ شرکت افزایش و ۴۱ شرکت کاهش یافت. 

شاخص بازار موازی «نمو» نیز با ۰.۸۴ درصد افزایش به ۲۱ هزار و ۲۴۸.۸۶ واحد رسید و شاخص «تداول ۳۰» با رشد ۱.۱۶ درصدی، در سطح ۱۴۱۶.۵ واحد بسته شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در میان شرکت‌های بازار اصلی، سهام شرکت غذایی «ریدان» با رشد ۹.۹۷ درصدی، بیشترین افزایش را ثبت کرد. سهام «عبدالله سعد ابومعطی» ۷.۶۹ درصد و «آرما اسپورتس» ۶.۶۹ درصد رشد داشت. در مقابل، سهام شرکت بیمه تعاونی «سعودی عنایه» ۳.۹۴ درصد، شرکت نفتی «سعودی آرامکو بیس اویل» ۲.۵۸ درصد و جواهرات «لازوردی» ۱.۷۷ درصد کاهش پیدا کرد.

شرکت فناوری اطلاعات «المعمر سیستمز» اعلام کرد نخستین سفارش کاری‌اش را از شرکت هوش مصنوعی «هیوماین» دریافت کرده که ارزش آن بیش از ۱۴۸ درصد درآمد این شرکت در سال ۲۰۲۵ است. این سفارش ظرفیت ۵۰ مگاواتی اعلام‌شده پیشین را در بر می‌گیرد و اثر مالی آن از سه‌ماهه دوم ۲۰۲۶ آغاز خواهد شد. این شرکت پیش‌بینی می‌کند با توسعه پروژه، سفارش‌های بیشتری دریافت کند.

شرکت‌های «اکوا» و «سعودی الکتریک» نیز اعلام کردند شرکت «المرجان ۲ الکتریسیتی»، که هر یک ۴۰ درصد سهام آن را در اختیار دارند، تامین مالی پروژه توسعه نیروگاه مستقل رابغ ۲ در غرب عربستان سعودی را نهایی کرده است. این پروژه با ظرفیت تولید ۲۳۱۳.۵ مگاوات، امکان نصب واحدهای جذب کربن در آینده را دارد. تامین مالی ۲.۵۸ میلیارد دلاری پروژه با سررسید حدود ۳۴ ساله از طریق مجموعه‌ای از وام‌دهندگان داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی انجام شده است. پیش‌بینی‌ می‌شود تاثیر مالی فعالیت پروژه از سه‌ماهه دوم ۲۰۲۹ مشاهده شود.

شرکت «نچرال گس دیستریبیوشن» نیز مجوز ایجاد، مالکیت و بهره‌برداری از شبکه توزیع گاز طبیعی در شهر صنعتی الخرج را به دست آورد.

شرکت «پرفکت پرزنتیشن» یا «۲پی» هم از امضای تسهیلات مالی ۳۲ میلیارد دلاری با بانک ملی کویت خبر داد. این تسهیلات یک‌ساله برای پشتیبانی از پروژه‌های جدید و صدور ضمانت‌نامه‌ها و اعتبارات اسنادی استفاده خواهد شد.

بیشتر از جهان