نشان‌زنی با سلاح؛ تفریح محبوب طالبان

نورزی که ۱۷ سال را در زندان‌های آمریکا گذرانده، اکنون فرصت یافته است تا با تسلیحات به‌جامانده از آمریکا در افغانستان، به‌ویژه تفنگ ام‌۴، تیراندازی کند 

سمت راست بشر نورزی و سمت چپ سراج الدین حقانی، حاجی یوسف وفا و داوود مزمل؛ مقام‌های ارشد طالبان-با استفاده از رسانه‌های داخلی افغانستان و تدوین ایندیپندنت فارسی

در حالی که دونالد ترامپ، رئیس‌‌جمهوری ایالات متحده، خواستار بازپس‌گیری تسلیحات به‌جامانده در افغانستان است، طالبان از این تجهیزات برای نمایش قدرت و سرگرمی استفاده می‌کنند. ویدیوهای منتشرشده نشان می‌دهد که نیروهای طالبان در دشت‌ها و کوه‌ها با سلاح‌هایی چون ام‌۴ و ام‌۱۶ عکس و فیلم می‌گیرند و از این سلاح‌ها برای نشان‌زنی استفاده می‌کنند.  

در تازه‌ترین مورد، ویدیویی منتشر شده که حاجی بشر نورزی، قاچاقچی مشهور مواد مخدر، را در حال نشان‌زنی با تفنگ ام‌۴ آمریکایی در یکی از کوه‌های افغانستان نشان می‌دهد. این ویدیو با استقبال طالبان و هوادارانشان روبه‌رو شده است.  

نورزی که در آمریکا به حبس ابد محکوم شده بود، پس از مبادله با مارک فرریکس، شهروند آمریکایی، در سپتامبر ۲۰۲۲ به افغانستان بازگشت. او در نیمه‌ دوم دهه ۹۰ میلادی روابط نزدیکی با ملا عمر، بنیان‌گذار طالبان، داشت و به همین دلیل یکی از چهره‌های تاثیرگذار در میان این گروه محسوب می‌شود.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نورزی که ۱۷ سال را در زندان‌های آمریکا گذرانده، اکنون فرصت یافته است تا با تسلیحات به‌جامانده از آمریکا در افغانستان، به‌ویژه تفنگ ام‌۴، تیراندازی کند. 

نشان‌زنی با ام‌۴، ام‌۱۶ و کلاشینکف در کوه‌ها به یکی از محبوب‌ترین سرگرمی‌های طالبان تبدیل شده است. ویدیوهای متعددی از مقام‌های ارشد این گروه منتشر شده است که آن‌ها را در حال شلیک و تمرین تیراندازی نشان می‌دهد.  

بسیاری از مقام‌های طالبان تجربه جنگی دارند و به همین دلیل علاقه زیادی به سلاح‌های پیشرفته دارند. یکی از این چهره‌ها، خلیل‌الرحمان حقانی وزیر پیشین مهاجرین طالبان بود که در حمله داعش در مسجد مقر این وزارتخانه در آذرماه کشته شد. او همیشه مسلح بود و اغلب با کلاشینکف یا ام‌۴ آمریکایی دیده می‌شد.  

اما این تنها مورد نیست. در ویدیویی دیگر، سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان، همراه با حاجی یوسف وفا، استاندار طالبان در بلخ، و داوود مزمل، استاندار پیشین طالبان در این ولایت، در دامنه کوهی نشسته‌اند و با کلاشینکف و ام‌۴ به هدف‌گیری مشغول‌اند و هنگام شلیک همراهان و محافظانشان با فریاد و تشویق واکنش نشان می‌دهند.  

این ویدیوها نه‌تنها نمایش قدرت مقام‌های ارشد طالبان است، که باعث تشویق نیروهای دیگر این گروه به شلیک‌های تفریحی شده است. برخی از نیروهای طالبان به مناسبت سالگرد سلطه مجددشان بر افغانستان، اقدام به شلیک‌های شادیانه کرده‌اند، امری که باعث ترس و وحشت شهروندان شده است. 

طالبان پس از جنگ با دولت پیشین افغانستان و متحدان غربی آن، به حجم گسترده‌ای از تسلیحات دست یافتند. بخشی از این سلاح‌ها غارت شده است و بخشی را نیروهای طالبان برای تفریح و شکار استفاده می‌کنند.  

فهیم، یکی از ساکنان شهرستان گذره در استان هرات، به ایندیپندنت فارسی می‌گوید که شاهد تیراندازی نیروهای طالبان به روباه‌ها در دشت زیارتجاه بوده است. او می‌گوید: «ما جهت تفریح به باغ یکی از اقوام خود رفته بودیم که دیدیم طالبان با لباس‌های شخصی به‌خاطر نشان‌زنی به روباه‌ها شلیک می‌کنند. این کار طالبان درست نیست و نباید مرمی‌های (گلوله‌های) بیت‌المال را این‌گونه هدر بدهند.»  

شلیک طالبان به حیوانات وحشی تنها محدود به هرات نیست. منابع محلی در استان تخار، در شمال‌شرق افغانستان، نیز تایید می‌کنند که طالبان برای سرگرمی با پرتاب بمب دستی و شلیک گلوله به داخل رودخانه‌ها ماهی شکار می‌کنند.  

باشندگان (ساکنان) تخار نگران‌اند که استفاده از بمب‌های دستی و شلیک با سلاح‌های روسی و آمریکایی، موجب تسریع انقراض نسل خال‌ماهی در رودخانه‌های این استان شود. اما به دلیل سرکوب‌گری شدید طالبان کسی جرئت اعتراض ندارد.  

طالبان که زمانی جنگجویان چریکی بودند، اکنون به انبارهای تسلیحاتی دولت پیشین افغانستان دسترسی دارند. با این حال، استفاده آن‌ها از این سلاح‌ها فراتر از اهداف نظامی رفته و به ابزاری برای سرگرمی، شکار حیوانات و نمایش قدرت تبدیل شده است.  

انتشار ویدیوهای تیراندازی مقام‌های ارشد طالبان، ازجمله سراج‌الدین حقانی و بشر نورزی، نشان می‌دهد که این گروه از سلاح‌های پیشرفته‌ای که پس از سقوط کابل به دست آوردند، نه‌تنها برای نمایش قدرت، که برای تفریح شخصی استفاده می‌کنند.  

شلیک به نشانه شادی در سالگرد سقوط کابل تا شکار حیوانات با بمب دستی، نه‌تنها نشان‌دهنده بی‌مسئولیتی طالبان در قبال تسلیحات «بیت‌المال» است، که محیط‌ زیست افغانستان را نیز تهدید می‌کند. اما در فضایی که اعتراض به طالبان با سرکوب شدید همراه است، مردم جرئت انتقاد کردن ندارند. 

بیشتر از جهان