مذاکرات صلح در جده؛‌ اوکراین دیدار با مقام‌های آمریکایی را «بسیار سازنده» توصیف کرد

انتظار می‌رود اوکراین در طول مذاکرات، طرحی برای آتش‌بس محدود با روسیه به ایالات متحده ارائه کند و با این ابتکار، حمایت از دست رفته کاخ سفید را دوباره جلب کند

مذاکرات نمایندگان آمریکا و اوکراین امروز سه‌شنبه با حضور شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی، و مساعد العیبان، مشاور وزیر امنیت ملی این پادشاهی، در شهر جده آغاز شد.

به گزارش العربیه، انتظار می‌رود که در جریان گفتگوهای دو طرف در جده، اوکراین برای آتش‌بس محدود با روسیه طرحی را به ایالات متحده ارائه کند؛ ابتکاری که کی‌یف امیدوار است حمایت کاخ سفید را که از زمان بازگشت دونالد ترامپ از دست داده است، دوباره جلب کند.

آندری یرماک، رئیس دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین، روز سه‌شنبه تاکید کرد که کشورش خواهان صلح و برای پایان دادن به جنگ آماده مذاکره است.

 یرماک که به نمایندگی از ولودیمیر زلنسکی در نشست جده حضور دارد، به خبرنگاران گفت که دیدار مقام‌های آمریکا و اوکراین «بسیار سازنده» آغاز شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مقام‌های آمریکایی و اوکراینی با هدف یافتن راه‌حلی برای جنگ بین مسکو و کی‌یف مذاکرات را در عربستان سعودی آغاز کردند. گفتگوها در جده مهم‌ترین دیدار مقام‌های آمریکا و اوکراین از زمان درگیری لفظی ولودیمیر زلنسکی و دونالد ترامپ در کاخ سفید در روز ۲۸ فوریه است. در آن دیدار، رئیس‌جمهوری آمریکا زلنسکی را به دلیل آنچه «ناسپاسی» نامید، سرزنش کرد. پس از آن نیز حمایت‌هایی که در دولت پیشین آمریکا از اوکراین انجام می‌گرفت، قطع شد.

زلنسکی که پس از آن مشاجره مقابل دوربین رسانه‌ها، نامه عذرخواهی برای ترامپ ارسال کرد، دوشنبه برای دیدار با ولیعهد عربستان سعودی به شهر جده رفت، اما مذاکرات با آمریکایی‌ها را به سه تن از دستیاران ارشدش واگذار کرد.

خبرگزاری عربستان سعودی درباره آن دیدار اعلام کرد که شاهزاده محمد بن سلمان و زلنسکی در یک جلسه گفتگوی رسمی، جوانب روابط دوجانبه بین دو کشور و همچنین آخرین تحولات جنگ اوکراین را بررسی کردند.

 بنا بر گزارش‌ها، ولیعهد عربستان سعودی در دیدار روز دوشنبه، بر تمایل و حمایت این پادشاهی از همه تلاش‌ها با هدف حل بحران و دستیابی به صلح میان روسیه و اوکراین تاکید کرد. رئیس‌جمهوری اوکراین نیز از تلاش‌های عربستان سعودی و نقش محوری این کشور در منطقه و جهان تشکر کرد.

روز دوشنبه مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، هم در راس یک هیئت آمریکایی برای گفتگو با نمایندگان اوکراین در مورد پایان دادن به جنگ سه ساله با مسکو وارد جده شد.

وزارت خارجه آمریکا پیش از این اعلام کرده بود که روبیو در طول اقامتش در جده با مقام‌های سعودی دیدار خواهد کرد و پیش از سفر آتی رئیس‌جمهوری آمریکا به عربستان سعودی که انتظار می‌رود طی چند هفته آینده انجام شود، با طرف اوکراینی گفتگو می‌کند.

وزیر خارجه آمریکا که مایک والتز، مشاور امنیت ملی آمریکا، نیز به او در مذاکرات ملحق خواهد شد، اظهار امیدواری کرد که تعلیق کمک‌ها به اوکراین در مذاکرات روز سه‌شنبه برطرف شود. او در عین حال افزود که گفتگوها درباره توافق مواد معدنی در محور مذاکرات جاری قرار ندارد.

مارکو روبیو روز دوشنبه در مسیر سفر به جده، به خبرنگاران گفت که مذاکرات با کی‌یف برای سنجش این است که آیا اوکراین به دادن امتیاز برای دستیابی به صلح تمایل دارد یا خیر، گفت: «ما باید موضع اوکراین را بفهمیم و از اینکه آن‌ها مایل‌اند چه امتیازاتی بدهند، یک ایده کلی داشته باشیم. زیرا تا زمانی که هر دو طرف امتیازی ندهند، آتش‌بس و پایان این جنگ به دست نمی‌آید.»

روبیو و والتز ماه گذشته در عربستان سعودی هم با همتایان روسی خود دیدار کردند و به توقف سه‌ساله تماس‌های سطح بالا میان دو کشور پایان دادند.

دونالد ترامپ بر خلاف جو بایدن، از اوکراین در برابر روسیه حمایت قاطعی نمی‌کند و مارکو روبیو گفته است که ایالات متحده با هرگونه «لفاظی خصمانه» علیه روسیه در نشست وزرای خارجه گروه ۷ که این هفته در کانادا برگزار خواهد شد، مخالفت می‌کند.

نشست جده برای بررسی راه‌های پایان جنگ کی‌یف و مسکو در حالی برگزار می‌شود که مسکو حملاتش را به اوکراین تشدید کرده و روستاهایی در منطقه کورسک روسیه را که نیروهای ارتش زلنسکی تصرف کرده بودند، پس گرفته است. کی‌یف نیز دوشنبه شب به تعدادی از مناطق روسیه، به ویژه پایتخت مسکو و اطراف آن با بیش از ۳۳۰ پهپاد حمله کرد.

خبرگزاری روسی «تاس» به نقل از دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، نوشت که مسکو از آمریکا انتظار دارد این مذاکرات را به روسیه اطلاع دهد.

متحدان اروپایی اوکراین استدلال می‌کنند که کی‌یف تنها می‌تواند از موضع قدرت بر سر توافق صلح با روسیه مذاکره کند و نباید با عجله با ولادیمیر پوتین صلح کند. زلنسکی نیز پیش‌تر گفته بود که رئیس‌جمهوری روسیه خواهان صلح نیست. او هشدار داده که اگر حمله روسیه به اوکراین به شکست مسکو منجر نشود، پوتین ممکن است به دیگر کشورهای اروپایی هم حمله کند. 

روبیو روز دوشنبه از مشخص کردن امتیاز‌هایی که هر طرف باید بدهد تا صلح محقق شود خودداری کرد، اما گفت که کی‌یف برای بازپس‌گیری تمام قلمروهای از دست رفته با مشکل مواجه خواهد شد. روسیه حدود یک‌پنجم خاک اوکراین را‌ــ از جمله کریمه که در سال ۲۰۱۴ ضمیمه کردــ در اختیار دارد و نیروهایش بر منطقه دونتسک شرقی فشار می‌آورند.

بیشتر از جهان