نتایج پژوهشی ۳۰ ساله روی سه هزار زوج نشان داد یک بوسه شش ثانیهای برای تحریک ترشح هورمون اکسیتوسین در بدن کافی است. این همان هورمونی است که بهعنوان عامل اصلی در ایجاد پیوند و ارتباط عاطفی بین نوزاد و مادر شناخته میشود و به عقیده محققان، با آرام کردن مرکز ترس در مغز، به رابطه حس اعتماد میبخشد.
به گزارش آسوشیتدپرس، جان و جولی گاتمن از موسسه گاتمن، ویژه آموزش تکنیکهای زوجدرمانی که این پژوهش را انجام داده است، تاکید میکنند که شش ثانیه مدتی نیست که تصادفی و دلبخواهی انتخاب شده باشد. جان گاتمن به تحقیقات پل زک اشاره میکند که نشان داده بود یک بغل کردن ۲۰ ثانیهای نیز چنین اثری دارد و میگوید: «این نوع صمیمیتــ بغل کردن طولانی یا بوسه کوتاهــ احساس آرامش و تعلق خاطر ایجاد میکند و این احساس به قدری قوی است که به فرد این تصور را میدهد که گویی به خانه بازگشته است؛ یعنی رسیدن به یک وضعیت عاطفی و روانی راحت و مطمئن.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
جولی گاتمن نیز توضیح میدهد که بوسه طولانی نوعی صمیمیت فیزیکی است که برای زوجهایی که رابطهشان مستحکم و پر از اعتماد است، بهترین تاثیر را دارد و میتواند به تقویت ارتباط عاطفی و اعتماد در روابطی که پایههای محکمی دارند، کمک کند اما برای زوجهایی که مشکلات عاطفی و تنشهای شدید دارند، ممکن است چندان کارآمد و اثرگذار نباشد؛ بهویژه اگر سطح بیاعتمادی میان آنها بالا باشد، این صمیمیت واقعی به نظر نخواهد رسید.
گاتمنها توصیه میکنند زوجها این بوسه شش ثانیهای را به یک روال روزانه تبدیل کنند. زیرا ایجاد و حفظ آیینهای ارتباطی میتواند به جلوگیری از افتادن در دام روابط ماشینی، تقویت حس عاشقانه و ارتباط عاطفی میان زوجها کمک کند. با این حال همچنان مهم است که از این روال لذت برده شود و به چیزی که باید انجامش داد، تقلیل پیدا نکند.