حمله سایبری به خبرگزاری مجلس شورای اسلامی؛ «قیام تا سرنگونی» مسئولیت هک را به عهده گرفت

روابط عمومی مجلس شورای اسلامی ضمن تایید هک شدن خبرگزاری وابسته به این نهاد، اعلام کرد که اسناد منتشرشده «دستکاری» شده است

ساعاتی پس از آنکه خبر هک شدن وب‌سایت مجلس شورای اسلامی و خبرگزاری وابسته آن به نام «خانه ملت» در روز سه‌شنبه ۲۴ بهمن منتشر شد، گروه هکری «قیام تا سرنگونی» مسئولیت این حمله سایبری را پذیرفت.

این گروه هکری که نزدیک به سازمان مجاهدین خلق شناخته می‌شود، در بیانیه‌ای با اعلام اینکه بیش از ۶۰۰ سرور مجلس شورای اسلامی را از دسترس خارج کرده‌ است، اعلام کرد: «سرورهای اصلی مجلس، سرور‌‌های کمیسیون‌های مجلس، سرور‌های اصلی صحن مجلس، سرور مجلس‌یار، سرور بانک مجلس و برخی سرور‌های دیگر مربوط به دبیر‌خانه، معاونت‌ها و دفاتر نمایندگان هک شده‌اند.»

در کانال تلگرام گروه قیام تا سرنگونی که در سال‌های اخیر بارها سایت ارگان‌های حکومتی جمهوری اسلامی ایران را هک کرده، برخی اسناد داخلی مجلس از جمله لیست حقوق‌ نمایندگان در خرداد‌ ۱۴۰۲ و مجموعه‌ای از اسناد داخلی و محرمانه منتشر شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در واکنش به این اتفاق و پس از آنکه خبر بارگذاری تصویر «سران» سازمان مجاهدین خلق بر وب‌سایت خانه ملت منتشر شد، روابط عمومی مجلس شورای اسلامی هک شدن ارگان رسانه‌ای این نهاد را تایید و بیانیه‌ای منتشر کرد. در بیانیه روابط عمومی مجلس آمده است: «سایت مجلس شورای اسلامی و خبرگزاری خانه ملت از صبح امروز به‌دلیل حملات سایبری، هک و از دسترس خارج شده است.»

در این بیانیه، تصاویری که گروه هکری قیام تا سرنگونی از اسناد منتشر کرده، «غیرقابل استناد» دانسته و تاکید شده است که «بررسی اولیه تصاویر نشان می‌دهد برخی از این اسناد دستکاری شده و غیرقابل استنادند. به این صورت که هکرها احتمالا از طریق دسترسی محدود به برخی اسناد، اسناد واقعی را دستکاری کرده‌اند. به‌ عنوان نمونه در فایلی که با عنوان حقوق نمایندگان در خرداد ۱۴۰۲ منتشر شده، یک ستون با عنوان جمع نهایی حاوی اعداد غیرواقعی درج شده است، که در اسناد پرداختی مجلس وجود ندارد.»

هک شدن وب‌سایت مجلس شورای اسلامی در حالی است که انتخابات اعضای این نهاد در پیش است و جمهوری اسلامی به‌شدت تلاش می‌کند مردم را پای صندوق‌های رای بکشاند.

گروه هکری «قیام تا سرنگونی» پیش از این در خردادماه نیز در کانال تلگرامی‌اش مدعی شد که تعدادی از سایت‌های مرتبط با رئیس‌جمهوری اسلامی ایران را هک کرده‌ است. این گروه هکری در آن زمان اعلام کرد اطلاعات ۱۲۰ سرور مرتبط با این سایت‌ها را استخراج کرده‌ است. هکرها همچنین اسناد و مطالب و «اطلاعاتی محرمانه‌» را که می‌گفتند از این سرورها ربوده‌اند، در کانال تلگرامشان منتشر کردند.

در آن مجموعه اسناد که مهر «محرمانه» یا «خیلی محرمانه» داشتند، نامه‌نگاری‌های مسئولان ارشد نهاد ریاست‌‌جمهوری اسلامی ایران مانند محمد مخبر، معاول اول رئیس‌جمهوری، و غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر ابراهیم رئیسی، و نامه رئیس کل بانک مرکزی خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی ایران منتشر شد.

در ماه‌های گذشته، حملات سایبری متعددی به ارگان‌های دولتی جمهوری اسلامی انجام گرفته است. در مهرماه، هکرها اعلام کردند سایت وزارت علوم و فناوری در اولین روز از ماه تحصیلی جدید هک شده است و آن‌ها به بیش از ۲۰ هزار سند و ۵۰۰ سرور و کامپیوتر دسترسی پیدا کرده‌اند.

صبح دوشنبه ۲۷ آذر نیز پس از آنکه از اختلال گسترده در شبکه توزیع سراسری سوخت در شهرهای مختلف ایران گزارش‌هایی منتشر شد، شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی در بیانیه‌ای، به هک شدن اذعان کرد و آن را «توطئه معاندان» نامید. در آن زمان گروه هکری «گنجشک درنده» که پیش‌تر نیز به سامانه سوخت‌ ایران حمله کرده بود، مسئولیت هک را به عهده گرفت.

به این موارد می‌توان هک شدن سرورهای کارگروه فیلترینگ، خبرگزاری فارس، سامانه تاکسی اینترنتی تپسی و اسنپ‌فود را نیز اضافه کرد که همگی نشان‌دهنده شکننده بودن امنیت شبکه‌های دولتی جمهوری اسلامی برابر نفوذ هکرها است.