نام اشرف غنی از فهرست سران دولت‌های جهان حذف شد

اشرف غنی ۱۵ اوت سال گذشته، از افغانستان فرار کرد و اکنون در امارات متحده عربی زندگی می‌کند

نام اشرف غنی از وب‌سایت سازمان ملل متحد در حالی حذف شده است که نام نصیر احمد فائق در فهرست نمایند‌ه‌های دائمی کشورهای جهان در سازمان ملل هنوز به چشم می‌خورد‌ـ SAJJAD HUSSAIN / AFP

سازمان ملل متحد نام اشرف غنی، رئیس‌جمهوری پیشین افغانستان، را از فهرست سران دولت‌های جهان حذف کرد. در فهرست تازه‌ سران دولت‌های جهان که در وب‌سایت سازمان ملل متحد منتشر شده است، نام اشرف غنی، رئیس‌جمهوری پیشین افغانستان، وجود ندارد.

سازمان ملل متحد نام محمد حنیف اتمر را نیز از فهرست وزرای خارجه جهان حذف کرده است. نام رولا غنی، همسر اشرف غنی و بانوی اول افغانستان در دولت پیشین، نیز از فهرست بانوان نخست کشورهای عضو سازمان ملل متحد حذف شده است.

اشرف غنی، رولا غنی و حنیف اتمر ۱۵ اوت سال گذشته در حالی‌ که طالبان به کابل نزدیک شده بود، از افغانستان فرار کردند. اشرف غنی اکنون در امارات متحده عربی و حنیف اتمر در آلمان زندگی می‌کند. نام و جایگاه اشرف غنی، حنیف اتمر و رولا غنی از وب‌سایت سازمان ملل متحد در حالی حذف شده است که نام نصیر احمد فائق در فهرست روسای نمایند‌گی‌های دائمی کشورهای جهان در سازمان ملل هنوز به چشم می‌خورد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پس از کناره‌گیری غلام محمد اسحاق‌زی، سفیر و نماینده پیشین افغانستان در سازمان ملل، نصیر احمد فائق به‌عنوان سرپرست کرسی افغانستان در این سازمان معرفی شد. هرچند حنیف اتمر، وزیر خارجه دولت پیشین، با ارسال نامه‌ای به سازمان ملل خواستار برکناری احمد فائق شد، اما این نهاد به نامه‌ او پاسخ منفی داد و بر این اساس، آقای فائق به کارش در این سازمان ادامه می‌دهد.

طالبان بارها تلاش کرد که سهیل شاهین، یکی از سخنگویان این گروه، را به‌عنوان نماینده افغانستان در سازمان ملل منصوب کند، اما سازمان ملل درخواست طالبان را نپذیرفت، زیرا پذیرش سفیر طالبان به معنی رسمیت بخشیدن به حاکمیت آنان در افغانستان است.

بیش از شش ماه از حاکمیت طالبان بر افغانستان می‌گذرد، اما تاکنون هیچ دولتی این گروه را به رسمیت نشناخته است. سازمان ملل متحد و شماری از کشورهای جهان بارها از طالبان خواسته‌اند که برای به رسمیت شناخته شدن، حکومتی فراگیر تشکیل بدهند؛ اما سران طالبان مدعی‌اند که دولتشان همه اقوام و جریان‌های سیاسی افغانستان را شامل می‌شود و شرایط کامل به رسمیت شناخته شدن را دارند.