درگیری پلیس با معترضان به نحوه مدیریت کرونا در تایلند

این تظاهرات در بانکوک با وجود ممنوعیت تجمع بیش از پنج نفر در آن کشور به‌دلیل شیوع کرونا برپا شد

پلیس تایلند برای متفرق کردن معترضان به سیاست‌های دولت برای مقابله با همه‌گیری کرونا در شهر بانکوک، از گلوله‌های لاستیکی، گاز اشک‌آور و ماشین آب‌پاش استفاده کرد. 

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، روز یکشنبه، ۲۷ تیرماه، صدها نفر از  معترضان به نحوه مدیریت همه‌گیری کرونا در بانکوک تظاهراتی ضددولتی برگزار کردند. بعضی از معترضان در تلاش برای جلوگیری از گسترش کرونا، سوار بر موتورسیکلت یا اتومومبیل‌های خود در خیابان حاضر شده بودند و همراه جمعیت حرکت می‌کردند. حدود یک‌هزار و پانصد پلیس ضدشورش همراه با ماشین‌های آب‌پاش در خیابان‌ها مستقر شده بودند که از گاز اشک‌آور و گلوله‌های لاستیکی برای برای مقابله با معترضان استفاده کردند.    

این تظاهرات با وجود ممنوعیت تجمع بیش از پنج نفر در آن کشور به‌دلیل شیوع کرونا برگزار شد و معترضان استعفای دولت نخست‌وزیر، پرایوت چان-اوچا، کاهش بودجه خانواده سلطنتی و ارتش در دوره همه‌گیری و همچنین واردات گسترده واکسن‌های ضدکرونای ساخته شده با فناوری ام‌آر‌ان‌ای (ازجمله واکسن‌های فایزر-بیون‌تک) برای مقابله با افزایش روزافزون تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ را خواستار شدند.

تظاهرات روز یکشنبه درپی ثبت بیشترین تعداد مبتلایان شناسایی‌شده در یک شبانه‌روز در تایلند (حدود ۱۱هزار و ۴۰۰ نفر) و اعلام محدودیت‌های جدید شامل توقف اغلب پروازهای داخلی در آن کشور، برگزار شد. بسیاری از بخش‌های تایلند ازجمله پایتخت آن کشور، بانکوک، همچنان در وضعیت قرنطینه قرار دارند و محدودیت‌ها در زمینه تجمع افراد، عبورومرور شبانه و فعالیت کسب‌وکارها هنوز برقرار است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با افزایش تعداد مبتلایان و جان‌باختگان در اثر ابتلا به کرونا و شدت گرفتن فشار اقتصادی ناشی از همه‌گیری بر مردم، نارضایتی شهروندان از عملکرد دولت در مقابله با همه‌گیری بالا گرفته است. یکی از اصلی‌ترین انتقادها به دولت، تامین نشدن منابع کافی و به‌موقع واکسن برای شهروندان است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در درگیری‌های روز یکشنبه میان معترضان و پلیس بانکوک، هشت نیروی پلیس و دست‌کم یک خبرنگار زخمی شده‌اند. پلیس تعداد معترضان زخمی را اعلام نکرده، اما از بازداشت ۱۳ نفر در این تظاهرات خبر داده است. 

تایلند تاکنون بیشتر بر دو واکسن متکی بوده است؛ یکی واکسن چینی سینوواک که براساس بعضی مطالعات، دربرابر سویه دلتای ویروس کرونا چندان کارآمد نیست. سویه دلتا درحال حاضر گونه غالب ویروس در آسیای جنوب شرقی، ازجمله تایلند است. دیگر واکسن اصلی مورد استفاده برای در این کشور، واکسن آسترازنکا است که در یک شرکت تایلندی متعلق به پادشاه تولید می‌شود و تنها از ماه ژوئن و به تعداد بسیار کمتر از آنچه که انتظار می‌رفت وارد برنامه واکسیناسیون در این کشور شده است.

در تایلند تاکنون بیش از ۴۱۵هزار نفر به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند و بیش از ۳۴۰۰ نفر در اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند. بیش از ۹۰درصد کل موارد ابتلا و جان‌باختگان در این کشور از ماه آوریل سال جاری به این‌سو بوده است و در این آخر هفته تعداد روزانه جان‌باختگان به بیش از یک‌صد نفر رسید.   

بیشتر از جهان