ابهام درباره دور چهارم گفت‌و‌گو‌های تهران-واشینگتن؛ خبرنگار اکسیوس: ویتکاف برای برنامه‌ریزی نشستی در آخر هفته تلاش می‌کند

نشریه معاونت سیاسی نمایندگی «ولی فقیه» تعویق مذاکرات را طبیعی توصیف کرد ونوشت: «نباید انتظار داشت مذاکرات با این اهمیت، فراز و فرود و بررسی‌های دقیق نداشته باشد»

عباس عراقچی و هیات همراه در مذاکره با آمریکا-انتخاب

با گذشت ۱۰ روز از دور سوم گفت‌و‌گو‌های جمهوری اسلامی و آمریکا، هنوز سرنوشت دور چهارم روشن نیست و گمانه‌زنی‌های متفاوتی در این زمینه ارایه می‌شود. جمهوری اسلامی پیش‌تر مدعی شده بود که دور چهارم مذاکرات شنبه هفته گذشته در رم برگزار می‌شود، اما بعدا مقامات آمریکا این ادعا را رد کردند و گفتند اصلا حضور در نشست مورد ادعای تهران را تایید نکرده بودند.

در این بازه زمانی هم انفجار گسترده در بندر رجایی اتفاق افتاد، هم حمله موشکی حوثی‌ها به اسرائیل واکنش شدید ارتش این کشور را به دنبال داشت و هم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا برای نخستین‌بار گفت که فقط برچیدن برنامه هسته‌ای ایران را می‌پذیرد. با این وجود عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفت که اگر هدف دست نیافتن تهران به سلاح هسته‌ای است، توافق در دسترس است.

اکنون درحالی که مقامات جمهوری اسلامی می‌کوشند همچنان فضایی همراه با خوش‌بینی را نسبت به این مذاکرات حفظ کنند، باراک راوید، خبرنگار اکسیوس می‌گوید که با استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه که هدایت مذاکرات با جمهوری اسلامی را بر عهده دارد، صحبت کرده است. به گفته راوید، ویتکاف گفته که در تلاش است مذاکرات را برای آخر این هفته برنامه‌ریزی کند و اگر نشست برگزار نشود به دلیل سفر برنامه‌ریزی شده ترامپ به منطقه خواهد بود. رئیس‌جمهوری آمریکا ۱۳ تا ۱۶ می به عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر سفر می‌کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این در حالی است که فاکس‌نیوز می‌گوید مذاکرات آخر این هفته برگزار نخواهد شد. برخی گزارش‌ها نیز حاکی از آن است که شاید دور چهارم مذاکرات دو هفته دیگر برگزار شود. این درحالی است که اکسیوس پیش‌تر گزارش داده بود، ترامپ برای این مذاکرات بازه زمانی دو ماهه در نظر گرفته است.

در همین حال، نشریه معاونت سیاسی سپاه در یادداشتی، تعویق مذاکرات را عادی توصیف کرد.

نشریه معاونت سیاسی نمایندگی «ولی فقیه» در ادامه این تحلیل می‌نویسد: نباید انتظار داشت مذاکرات با این اهمیت، فراز و فرود و بررسی‌های دقیق نداشته باشد. به هر حال طرفین باید با دقت خواسته‌های طرف مقابل را بررسی کنند و پاسخ بدهند و این موضوع یک فرآیند کاملا طبیعی است. در حقیقت شکل‌گیری انتظار توافق سریع غیر طبیعی است. این نشریه در ادامه هشدار داده است که «دستگاه سیاست خارجی باید بیشتر و دقیق‌تر با مردم و رسانه‌ها سخن بگوید و اجازه ندهد که رسانه‌ها غیرهمسو از طریق انتشار فرضیات غیرواقعی با افکار عمومی بازی کنند.»