تعدادی از وزرا برای تایید صلاحیت وزیر ارشاد به شورای نگهبان نامه زدند

پنج تن از وزیران و مدیران ارشد دولت رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شده‌اند

محمدمهدی اسماعیلی و تصویر نامه‌ای که برخی اعضای دولت در حمایت از او منتشر کرده‌اند-ایندیپندنت فارسی

نامزدی پنج تن از اعضای دولت ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری با شعارهای «تغییر و تحول» طی روزهای اخیر واکنش‌ها و حاشیه‌های زیادی در پی داشت. زیرا از یک سو اثبات کرد که حتی اعضای دولت هم ادعاهایی را که درباره «پیشرفت کشور» در دوران رئیسی می‌شود، باور ندارند و وعده تغییر می‌دهند. از سوی دیگر هم چنددستگی در میان دولتی‌ها را نشان می‌داد.

این حاشیه‌ها وقتی بیشتر در کانون توجه قرار گرفت که علی قلهکی، فعال توییتری وابسته به حکومت ایران، در حساب کاربری‌اش تصویر نامه چند تن از اعضای دولت به شورای نگهبان را منتشر کرد و نوشت: «اعضای هیئت‌دولت و مدیران ارشد دولت سیزدهم نامه‌ای به شورای نگهبان برای اثبات توان مدیریت و رجل بودن محمدمهدی اسماعیلی نوشته‌اند.».

پای این نامه را محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس دولت سیزهم، میثم لطفی، رئیس سازمان امور استخدامی، علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه، انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده، جواد اوجی، وزیر نفت، محمدعلی نیکبخت، وزیر کشاورزی، عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو، علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و عباس علی‌آبادی، وزیر صمت، امضا کرده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

امضاکنندگان نامه با اشاره به اطمینان از «صلاحیت‌های فکری، سیاسی و مدیریتی» اسماعیلی، وزیر کنونی ارشاد را دارای «تدبیر کافی» برای اداره دولت آینده «در امتداد مسیر خدمت‌رسانی» دولت رئیسی دانسته‌اند.

برخی اعضای دولت، از جمله صولت مرتصوی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، امیرحسین قاضی‌زاده، رئیس بنیاد شهید، مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، این نامه را امضا نکرده‌اند؛ احتمالا به این دلیل که خود نیز در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری نامزد شده‌اند.

انتشار نامه تعدادی از وزیران دولت ابراهیم رئیسی به شورای نگهبان که حمایت آشکار آنان از وزیر ارشاد را آشکار می‌کند، واکنش‌های زیادی در پی داشته است. برخی نیز این گمانه‌زنی‌ را مطرح کرده‌اند که این نامه به خواست اعضای دولت و عامدانه با هدف «فشار بر شورای نگهبان» منتشر شده است.

در نقطه مقابل برخی رسانه‌های حکومتی، ضمن عادی‌سازی نامه اعضای هیئت‌دولت، انگشت اتهام را به سمت منتشرکنندگان نامه گرفتند. سایت رجانیوز افشاکنندگان نامه را «جریان بدنام رسانه‌ای» نامید و مدعی شد نامه اعضای هیئت‌دولت به شورای نگهبان «محرمانه» و «مرسوم» است و تخلف انتخاباتی محسوب نمی‌شود.

این وب‌سایت حکومتی در ادامه نیز ادعا کرد که «شهادت شرعی اعضای کابینه» مصداق فشار به شورای نگهبان نیست، بلکه انتشار علنی نامه محرمانه برای تصمیم احتمالی این شورا هزینه ایجاد می‌کند.

نامزدی مهرداد بذرپاش، صولت مرتضوی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، محمدمهدی اسماعیلی و داود منظور در انتخابات ریاست جمهوری در حالی است که غلامحسین اسماعیلی در گفت‌وگویی تلویزیونی تاکید کرد دولتی‌ها نماینده مشخصی در انتخابات ندارند و هدف دولتی‌ها از نامزدی در انتخابات «ادامه راه» ابراهیم رئیسی است.

برخلاف ادعای این مقام دولتی، تحلیل‌گران بر این باورند که نامزدی پنج فرد دولتی در انتخابات، شکاف و چند دستگی در میان اعضای دولت سیزدهم را آشکار می‌کند.