نتیجه یک تحقیق: رسانه‌های اجتماعی افراد را تعلیم می‌دهند از نظر اخلاقی عصبانی باشند

پژوهشگران دانشگاه ییل دریافتند اعضای گروه‌های سیاسی افراطی بیشتر از اعضای گروه‌های میانه‌رو عصبانیت خود را بروز می‌دهند

پژوهشگران میزان عبارات غیراخلاقی هنگام عصبانیت کاربران توییتر در بحث وجدل‌هایشان درباره زندگی واقعی را اندازه گرفتند-PIXABAY

پژوهشگران دانشگاه ییل دریافته‌اند که تعداد بالای «لایک‌» (پسندیدن) و «بازنشر» پست‌ها در رسانه‌های اجتماعی افراد را تشویق می‌کند از نظر اخلاقی عصبانی باشند.

ویلیام بردی، پژوهشگر پسادکترا دانشکده روانشناسی دانشگاه ییل که با مالی کراکت، استادیار روان‌شناسی، روی این پژوهش کار کرده است، گفت: «تشویق‌ها در رسانه‌های اجتماعی باعث شده است لحن مکالمات سیاسی ما در فضای مجازی تغییر کند.»

پژوهشگران میزان عبارات غیراخلاقی هنگام عصبانیت کاربران توییتر در بحث وجدل‌هایشان درباره زندگی واقعی را اندازه گرفتند و به این نتیجه رسیدند که الگوریتم‌ها و شاخص‌های مشارکت کاربران را تشویق می‌کند به این رفتار خود ادامه دهند که می‌تواند هم برای مقاصد مثبت و هم منفی استفاده شود.

آقای بردی گفت: «این اولین مدرک است که نشان می‌دهد برخی از افراد در طول زمان به دلیل تشویق‌هایی که از طراحی ابتدایی رسانه‌های اجتماعی دریافت می‌کنند، یاد می‌گیرند عصبانیت و خشم خود را بیشتر ابراز کنند.»

پژوهشگران ۱۲.۷ میلیون توییت از هفت هزار و ۳۳۱ کاربر را زیر نظر گرفتند و با استفاده از نرم‌افزار هوش مصنوعی بررسی کردند که آیا کاربران با گذر زمان عصبانی‌تر می‌شوند؟ آن‌ها دریافتند کاربرانی که به علت اعلام نظر عصبانیت‌آمیز خود واکنشی از دیگران دریافت می‌کردند، بیشتر احتمال داشت در پست‌های بعدی خود عصبانی‌تر ظاهر شوند.

آن‌ها همچنین دریافتند اعضای گروه‌های سیاسی افراطی بیش از اعضای گروه‌های میانه‌رو اظهار عصبانیت می‌کنند اما افراد متعلق به گروه‌های میانه‌رو بیشتر تحت تاثیر پاداش مشارکت در رسانه‌های اجتماعی قرار می‌گرفتند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

خانم کراکت گفت: «مطالعات ما نشان داد افرادی که دنبال‌کنندگان و دوستانی دارند که از نظر سیاسی میانه‌رو به شمار می‌روند، بیشتر به واکنش‌های اجتماعی حساس‌اند و باعث می‌شود اظهار عصبانیت آنان تقویت شود. این حاکی از روندی است که طی آن گروه‌های میانه‌رو می‌توانند در گذر زمان افراطی‌تر شوند. پاداش‌ها و تشویق رسانه‌های اجتماعی چرخه واکنشی مثبتی ایجاد می‌کند که عصبانیت را شدت می‌بخشد.»

تحقیقات دیگر هم نشان می‌دهد محتواهای احساسی و پرشور نسبت به محتواهایی که کمتر اغراق‌آمیزند، بهتر عمل می‌کنند. مطالعه ۱۰۰ میلیون عنوان نشان داد عباراتی نظیر «باعث گریه‌تان خواهد شد» و «موهای بدنتان را سیخ خواهد کرد» برخی از «مجموعه کلماتی» بودند که بهترین عملکرد را داشتند؛ به نحوی که گویی عنوان‌ها را برای خواندن شدن توسط مخاطب چیده بودند.

این ایده که الگوریتم و شاخص‌های مشارکت باعث می‌شود کاربران به ورطه تولید محتواهای خشمگینانه‌تر بیفتند، موردی است که پیش‌تر هم مطرح شده بود؛ در سال ۲۰۲۰، مدیران فیس‌بوک ظاهرا تحقیقی را کنار گذاشتند که باعث می‌شد این رسانه اجتماعی از نظر سیاسی کمتر تفرقه‌افکن باشد و ویژگی‌هایی که این تاثیرات را از بین می‌برد به عنوان «ضد رشد» و نیازمند «موضع‌گیری اخلاقی» توصیف شدند.

ظاهرا پژوهشی در سال ۲۰۱۸ هم چنین هشدار داده است: «الگوریتم‌های ما از علاقه مغز انسان به تفرقه سوءاستفاده می‌کند.» و افزوده است که اگر تدابیری اتخاذ نشود، فیس‌بوک کاربران را «با محتواهای بیشتر و بیشتر تفرقه‌انگیز مواجه خواهد کرد تا توجه کاربران را بیشتر جلب کند و آنان را بیشتر در سایت نگه دارد».

رابرت ساپولسکی، دانشمند عصب‌شناس، می‌گوید بخشی از دلایل این امر شاید آن باشد که «مجازات نقص هنجارها رضایت‌بخش است».

تحقیقی در سال ۲۰۰۴ نشان داد که مناطق مرتبط با پاداش در مغز به طور مداوم وقتی بازیکنان تنبیه می‌شوند، فعال می‌شوند و از نظر تاریخی هم شاید یادبودی از سنت شرمساری عمومی باشد که در انگلستان پیش از انقلاب صنعتی دیده می‌شد (نوعی مجازات بر مبنای تحقیر و خوار کردن افراد در آن زمان).

© The Independent

بیشتر از تکنولوژی