واکنش تند کرملین به انتقاد آمریکا از سرکوب هواداران ناوالنی

«این مداخله در امور روسیه است»

پلیس ضد شورش روسیه در روز یک‌شنبه بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ نفر را بازداشت و در مرکز مسکو وضعیت منع عبور و مرور برقرار کرد - Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

ایالات متحده در آستانه محاکمه آلکسی ناوالنی، سرکوب اعتراضات صلح‌آمیز کنشگران و خبرنگاران در روسیه را محکوم کرد.

در پی بازداشت این رهبر مخالفان که در ماه ژانویه در فرودگاه مسکو رخ داد، موج اعتراضات این کشور را فراگرفته است. قرار است او به اتهام نقض شرایط آزادی مشروط که خودش آن را بی‌اساس می‌خواند تحت محاکمه قرار گیرد و در صورت محکومیت، ممکن است تا سه سال و نیم حبس در انتظار وی باشد.

البته کرملین اعلام کرده به درخواست آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده برای آزادی وی و هزاران معترض ترتیب اثر نخواهد داد. سخنگوی کرملین گفت دولت «برای پذیرش یا بررسی درخواست‌های آمریکا در این باره آمادگی ندارد.»

آقای بلینکن در توییتر نوشت واشینگتن «استفاده فزاینده از روش‌های خشن مقامات روسیه در برابر دومین هفته پیاپی تظاهرات صلح‌آمیز و خبرنگاران را محکوم می‌کند.»

او همچنین خواستار آزادی آقای ناوالنی و کسانی شد که برخلاف اصول حقوق بشری به زندان افتاده‌اند. اما کرملین با غیرقانونی خواندن تظاهرات در روسیه به اظهارات وزیر خارجه ایالات متحده در این مورد  اعتنایی نکرد و به دولت بایدن در مورد وضع هر گونه تحریم جدید هشدار داد.

وزارت خارجه روسیه درخواست آقای بلینکن را «دخالت بی‌شرمانه ایالات متحده در امور داخلی روسیه» خواند و  او را به «دست داشتن از پشت پرده» در این اعتراضات و ایجاد بی‌ثباتی از طریق حمایت از اعتراضات متهم کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در پی رشته تظاهرات و اعتراضاتی که در آن‌ها ده‌ها هزار نفر به سلطه ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه اعتراض کردند، پلیس ضد شورش روسیه در روز یک‌شنبه بیش از ۵هزار و ۳۰۰ نفر را بازداشت و در مرکز مسکو وضعیت منع عبور و مرور برقرار کرد.

یولیا ناوالنایا همسر آقای ناوالنی در میان دستگیرشدگان بود و خبرنگاری به نام سرگئی پارخومنکو می‌گوید ماموران لبس شخصی پیش از دستگیری، او را شناسایی کرده بودند.

خانم ناوالنایا سپس بابت شرکت در اعتراضات «غیرقانونی» جریمه شد. آقای پارخومنکو هم یکی از دست‌کم ۸۲ خبرنگار حاضر در تظاهرات سراسری بود.

در حالی که رسانه‌های دولتی روسیه با کوچک خواندن تظاهرات آن را کم‌اهمیت جلوه می‌دهند و می‌گویند این اعتراضات جلوه‌ای از شکست مخالفان است، گروه همکاران آقای ناوالنی این تجمعات را نشانه‌ای از «حمایت گسترده مردم» از سرشناس‌ترین منتقد کرملین خواندند.

گروه همکار آقای ناوالنی با انتشار مطلبی در رسانه‌های اجتماعی اعلام کرد: «بدون کمک مردم نمی‌توانستیم در برابر اقدامات غیر قانونی مقامات مقاومت کنیم.»

آقای ناوالنی منتقد سرسخت پوتین بعد از مسمومیت با نویچوک، عامل گاز اعصاب ساخته شده در دوران روسیه شوروی، و درمان در آلمان از برلین به مسکو برگشت، اما در فرودگاه بازداشت شد.

شماری از مخالفان کرملین را در سال‌های اخیر با این ماده شیمیایی مسموم کرده‌اند. جاسوس سابق  سرگئی اسکریپال از جمله آن‌ها است و او را  در سال ۲۰۱۸ در بریتانیا مسموم کردند.

این اقدام کرملین با محکومیت گسترده قدرت‌های غربی مواجه شد و دومنیک راب وزیر خارجه بریتانیا آقای ناوالنی را «قربانی جنایتی هولناک» خواند.

آقای راب ماه پیش خواهان آزادی فوری آقای ناوالنی شد و افزود: روسیه به جای آن که آقای ناوالنی را مورد ایذا و آزار قرار دهد باید در مورد استفاده از جنگ‌افزار شیمیایی در خاک روسیه توضیح دهد.

گزارش‌های تکمیلی در خبرگزاری‌ها آمده است.

© The Independent

بیشتر از جهان