اسرائیل و امارت برای احیای طرح دوران شاه ایران برای انتقال نفت به اروپا توافق کردند

پروژه خط لوله نفت ایلات-اشکلون در دهه ۱۹۶۰ میلادی و در دوران سلطنت پهلوی، با هدف انتقال نفت از بنادر ایران به اروپا مطرح شد

نمایندگان اماراتی و اسرائیلی در اولین اجلاس تجاری توافق آبراهیم با حضور استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا در ابوظبی، ۱۹ اکتبر ۲۰۲۰- WAM / AFP

شرکت EAPC اسرائیل روز سه‌شنبه اعلام کرد برای انتقال نفت از امارات متحده عربی به اروپا، از طریق خط لوله‌ای که شهر ایلات در دریای سرخ را به بندر اشکلون در مدیترانه وصل می‌کند، به یک توافق مقدماتی دست یافته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این شرکت دولتی اسرائیلی گفت با شرکت «مِد-رِد لند بریج» که در مالکیت اسرائیل و امارات است یادداشت تفاهمی را روز دوشنبه در مراسمی در ابوظبی با حضور وزیر خزانه داری آمریکا امضا کرده است.

این توافق، که اکنون امارات و اسرائیل درصدد تحقق آن بر آمده‌اند، در صورت نهایی شدن یکی از مهم‌ترین زمینه‌‌های مشارکت دو کشور از ماه اوت به این طرف و زمانی که اعلام کردند برای عادی سازی روابط به توافق رسیده‌اند، خواهد بود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پروژه خط لوله نفت ایلات-اشکلون در دهه ۱۹۶۰ میلادی و در دوران سلطنت پهلوی در ایران، با هدف انتقال نفت از بنادر ایران به اروپا مطرح شد؛ اما با وقوع انقلاب ۵۷ و سرنگونی حکومت محمدرضا شاه، پیگیری و اجرای آن متوقف شد.

اسرائیلی‌ها پس از انقلاب تصمیم گرفتند تغییراتی در آن طرح بدهند تا بتوانند نفت روسیه و آسیای میانه را به اروپا منتقل کنند؛ تغییری که میسر نشد و اکنون با توافق امارات و اسرائیل می‌توان آن طرح زمان شاه فقید ایران را بار دیگر احیا کرد.

در این طرح، نفت خام منطقه به جای آن که با کشتی و از طریق کانال سوئز به بازارهای اروپایی ارائه شود، از طریق خط لوله منتقل می‌شود و با اجرای آن هم در زمان و هم در هزینه و انرژی به میزان زیادی صرفه‌جویی خواهد شد.

پس از پیروزی انقلاب در ایران، رژیم جمهوری اسلامی که موجودیت اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد، کلیه روابط خود را با آن کشور قطع کرد و به طور علنی به دشمنی با اسرائیل پرداخت و رهبران آن تهدید به نابودی آن کرده‌اند. این سیاست ضداسرائیلی و ضدغربی رژیم جمهوری اسلامی به تدریج باعث انزوای هر چه بیشتر تهران در منطقه و جهان شد و ایران را از فرصت‌های اقتصادی بی‌شماری محروم، و کشورهای عرب منطقه را به اسرائیل نزدیک‌ کرد.