قاضی محافظه‌کار و متعصب مذهبی، ناجی ترامپ می‌شود؟

بَرِت در صورت راه یافتن به دیوان عالی، بیمه درمانی و حق سقط جنین را هدف خواهد گرفت

قاضی «برت» (راست) در سال‌های ۲۰۰۰ الی ۲۰۰۱ یکی از پنج وکیل شورای مقاومت ملی(سازمان مجاهدین خلق ایران) بود-Olivier DOULIERY / AFP

در پی مرگ «روت بیدر گینزبرگ»، قاضی لیبرال ۸۷ ساله از سرطان در روز  ۱۸ سپتامبر، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، قاضی «ایمی کُنی بَرِت» را برای جانشینی او  برای تائید صلاحیت به سنا معرفی  کرد.

اما آن چه تصور نمی‌شد و خلاف قاعده قبلی چنین اموری در دیوان عالی و سنا آمریکا بوداین است که جلسه رسیدگی به صلاحیت قاضی «بَرِت» قبل از انتخابات آمریکا در ۳ نوامبر انجام می‌گیرد.

با توجه به ‌عدم‌مدیریت صحیح بحران کرونا و آمار بیکاری نزدیک به ۴۰ میلیون و امکان از دست دادن بیمه درمانی ۱۲ میلیون نفر دیگر در ماه‌های آینده و احتمال اخراج ۱۴ میلیون مستاجر از منازل خود به دلیل عدم‌پرداخت اجاره‌های خود، آقای ترامپ به خوبی می‌داند اگر در این سه هفته قبل از انتخابات، مدیریت نافذی جهت رفع نگرانی‌های جامعه آمریکا از خود نشان ندهد با شکست در انتخابات مجدد خود روبه‌رو خواهد شد و به همین جهت با شایعه‌پراکنی در مورد تقلب در انتخابات در صورت باخت، تکلیف نهایی انتخابات را به دادگاه‌ها و بالاخره به دیوان عالی آمریکا خواهد کشاند و این همان مرجعی است که رئیس جمهور ترامپ یاران وفادار خود را در آن جا جمع‌آوری کرده است و با سرعت دستور رسیدگی به صلاحیت قاضی «بَرِت» را به «میچ مک کانل» رئیس سنا اکثریت جمهوری‌خواه صادر کرده است.

تایید صلاحیت و انتصاب قاضی «بَرِت» از قبل انجام گرفته است و جمهوری‌خواهان با حداقل ۵۱ رای از ۱۰۰ رای لازم، حتی پیش از رسیدگی به پرونده، صلاحیت قاضی «بَرِت» را تضمین کرده‌اند. اصل ۲، فصل ۲ و تبصره ۲ قانون اساسی آمریکا اختیار معرفی جانشینی برای دیوان عالی آمریکا را به رئیس جمهور داده است اما انتخاب چنین جانشینی با چنین شتابی برای چنین منظوری در تاریخ انتخاب قضات بالاترین مرجع قانونی آمریکا بی‌سابقه است.

قاضی «بَرِت» ۴۸ساله جوان‌ترین قاضی دیوان عالی است و اگر عمری نظیر قاضی گینزبرگ داشته باشد تا ۴۰ سال دیگر در زندگی و جامعه آمریکا و تا حدی جهان تاثیرگذار خواهد بود. چنین مقامی با حقوق و مزایای ۲۶۵ هزار دلار در سال و چهار دستیار و نزدیک به ۱۰ کارمند وکیل از نخبه‌های معتبَرِترین دانشگاه‌های حقوق آمریکا را، نباید بدون رسیدگی کافی و لازم به صلاحیت این مقام به راحتی پذیرفت. جلسات رسیدگی به صلاحیت وی از امروز، دوشنبه ۱۲ اکتبر، به مدت چهار روز به طور خصوصی در سنای آمریکا انجام خواهد شد و با توجه به دارا بودن حداقل ۵۱ رای مثبت بلافاصله مورد تایید سنا قرار گرفته قبل از ۳ نوامبر، روز انتخابات سراسری در آمریکا، به دیوان عالی منتصب خواهد شد.

اولین پرونده مورد بررسی او یک هفته بعد از انتخابات، ۱۰ نوامبر، پرونده نظام بیمه درمانی در آمریکا خواهد بود که توسط «باراک اوباما» رئیس جمهور قبلی در تاریخ ۲۳ مارس ۲۰۱۰ قانونی و اعلام شد اما این قانون با چالش‌های حقوقی همراه بود. ماهیت قانونی این نظام بیمه درمانی در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵ در دیوان عالی مورد حمله قرار گرفته است و در نهایت با رای ۵ در مقابل ۴ بیمه درمانی ارزانی را در اختیار میلیون‌ها آمریکایی قرار داده است.

در سال ۲۰۱۵ قاضی «بَرِت» از رای ۴-۵ دیوان عالی اننقاد کرد و حکم دیوان عالی را اشتباه خواند. حال همان پرونده در جلسه ۱۰ نوامبر در دادگاه وی مجددا مطرح خواهد شد و زمانی که ویروس کرونا بیش از ۲۱۵ هزار کشته و نزدیک به ۸ میلیون مبتلا داشته است، قاضی «بَرِت» به همراه همتایان محافظه‌کار خود با رای ۳-۶ به راحتی می‌تواند موازنه دادگاه را تغییر داده است و حکم ابطال قانون بیمه درمانی را صادر نماید. در حالی که چندین سیاستمدار آمریکا به سبب نداشتن ماسک پزشکی، از جمله آقای ترامپ، در جلسه معرفی قاضی «بَرِت» در کاخ سفید، در ۲۶ سپتامبر، مبتلا به کووید-۱۹ شدند و حتی سه تن از سناتورهای جمهوری‌خواه مبتلا به کووید-۱۹ نخواهند توانست به شکل حضوری در جلسه رسیدگی به صلاحیت قاضی «بَرِت» شرکت کنند اما رای صلاحیت او باید به زودی مورد تایید و تصویب سنا قرار گیرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اعتقادات شدید مذهبی قاضی «بَرِت» و مخالفت وی با قانون حق آزادی اننخاب سقط جنین، نگرانی‌های فراوانی را در آمریکا به وجود آورده است. قاضی «بَرِت» اعلام کرد که از نظر وی «احکام و آراء قبلی دیوان عالی مقدس نیستند و نمی‌توانند الزاما به عنوان وحدت رویه محسوب شوند». مهم‌ترین رای دادگاه مورد نظر وی همان رای حق انتخاب سقط جنین توسط زنان است که ترامپ نیز مخالف آن است و با این انتصاب قدم‌های اولیه در تغییر آن را بعد از ۴۷ سال برمی‌دارد.

قاضی «بَرِت» در سال‌های ۲۰۰۰ الی ۲۰۰۱ یکی از پنج وکیل شورای مقاومت ملی – سازمان مجاهدین خلق ایران – بود که وکالت حذف نام این گروه را در فهرست تروریستی وزارت خارجه آمریکا برعهده داشت. وزارت خارجه آمریکا در سال ۲۰۱۲ نام این گروه را از فهرست سازمان‌های تروریستی خود حذف کرد.

در صورت انتخاب مجدد رئیس جمهور ترامپ و یا باخت در انتخابات و طرح دعاوی حقوقی متعدد وی تا سطح دیوان عالی آمریکا، ترامپ فرصتی برای انتصاب حداقل یک یا دو قاضی محافظه‌کار دیگر خواهد داشت و این اولین بار در تاریخ آمریکا خواهد بود. وی بیش از سه قاضی در دیوان عالی نشانده است.

دیدگاه و نظرات ابراز شده در این مقاله لزوماً سیاست یا موضع ایندیپندنت فارسی را منعکس نمی کند.

بیشتر از دیدگاه