هفتمین روز جنگ اسرائیل و جمهوری اسلامی؛ وزیر دفاع اسرائیل می‌گوید «کشتن خامنه‌ای» در فهرست اهداف جنگی اسرائیل است

اسرائیل وعده داد که از خامنه‌ای انتقام خواهد گرفت

دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو-با استفاده از خبرگزاری فرانسه و خبرگزاری‌های داخلی

هفتمین شبانه‌روز جنگ اسرائیل و جمهوری اسلامی در حالی آغاز شده است که اسرائیل پس از صدور هشدار تخلیه در محدوده‌ای در جاده اراک-خنداب، تاسیسات آب‌سنگین اراک را هدف قرار داد. همزمان چند موشک بالستیک جمهوری اسلامی هم به مرکز و جنوب اسرائیل برخورد کردند و گزارش تایمز اسرائیل حاکی از برخورد مستقیم یک موشک به بیمارستان سورکا در بئرشبع است. 

وال استریت ژورنال می‌گوید دونالد ترامپ پس از دومین جلسه متوالی در «اتاق وضعیت» کاخ سفید به مشاوران خود اطلاع داده که طرح‌های حمله به ایران را تایید کرده اما هنوز تصمیم‌گیری نهایی را انجام نداده است. ای‌بی‌سی نیوز هم گزارش داده که ترامپ به‌تدریج با ایده حمله به تاسیسات غنی‌سازی فردو کنار آمده است. تاسیساتی که حمله موفق به آن به بمب‌های سنگرشکن آمریکا نیاز دارد. ترامپ ساعاتی قبل نیز گفت که به دنبال آتش‌بس نیست و پیروزی مطلق بر جمهوری اسلامی را می‌خواهد. او همچنین احتمال تغییر رژیم را رد نکرده است.

درحالی که گفته می‌شود ترامپ پیش‌ از تصمیم‌گیری نهایی فرصت آخر را به جمهوری اسلامی داده، در تهران علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی بر ادامه جنگ و «تسلیم نشدن» تاکید دارد. همزمان رویترز به نقل از منابعی که نام و هویت آنها را روشن نکرده مدعی انجام ملاقاتی در روز جمعه در اروپا با حضور عباس عراقچی و نمایندگان اروپایی است. رویترز مدعی است آمریکا هم در جریان قرار دارد اما تا این لحظه در اروپا یا تهران و واشینگتن تایید نشده است. ترامپ پیش‌تر گزارش‌های اینچنینی را اخبار جعلی خوانده بود و گفته بود که به هیچ شکل و ترتیبی به دنبال مذاکره آتش‌بس نیست. 

در حال حاضر حمله‌های اسرائیل به منافع جمهوری اسلامی و حمله‌های محدود‌تر جمهوری اسلامی به اسرائیل نیز همچنان ادامه دارد و برخی گزارش‌ها دلیل محدود‌تر شدن حمله‌های جمهوری اسلامی را نگرانی درباره به پایان رسیدن ذخیره موشکی عنوان کرده‌اند.

 

این گزارش به‌روزرسانی می‌شود…

رئیس‌جمهور اسرائیل خواستار «ضربه‌ای سخت» به «سر مار در تهران» شد

اسحاق هرتزوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل، در بازدید از محل برخورد موشک بالستیک جمهوری اسلامی به بیمارستان سوروکا در جنوب اسرائیل، خواستار وارد کردن ضربه‌ای شدید به جمهوری اسلامی شد و گفت که این اقدام برای ساختن آینده‌ای بهتر برای اسرائیل و منطقه ضروری است.

هرتزوگ در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت:

«ما همه‌چیز را دوباره خواهیم ساخت. این قطعی است. ما استقامت نشان خواهیم داد و سرنوشت خود و سرنوشت کل منطقه را تغییر خواهیم داد.»

هرتزوگ تأکید کرد:

«برای تحقق آن آینده، باید بجنگیم و واقعیت را تغییر دهیم — و این یعنی وارد آوردن سخت‌ترین ضربه به سر مار در تهران. این واقعیت است.»

ارتش اسرائیل: احتمالا جمهوری اسلامی از موشک با کلاهک‌های چندگانه یا بمب خوشه‌ای استفاده کرده

ارتش اسرائیل اعلام کرد که دست‌کم یکی از موشک‌های شلیک‌شده از سوی جمهوری اسلامی در صبح امروز ممکن است حاوی چندین مهمات یا نوعی بمب خوشه‌ای بوده باشد.

ایران پیش‌تر مدعی شده بود که موشک‌های بالستیک مجهز به کلاهک‌های جداشونده مستقل (MIRV) و نیز پروژه‌هایی با زیرمهمات در اختیار دارد؛ فناوری‌هایی که امکان حمله به چند هدف با یک موشک واحد را فراهم می‌کنند.

به گفته ارتش اسرائیل، در جریان عملیات جست‌وجو در مناطق مرکزی اسرائیل، چندین مهمات کوچک در سطح منطقه شناسایی شده‌اند که نشان می‌دهد ممکن است از موشکی با زیرمهمات یا فناوری MIRV استفاده شده باشد.

زاخارووا: اسرائیل حتی فکر حمله به نیروگاه هسته‌ای بوشهر را هم نکند

وزارت خارجه روسیه هشدار داد که حمله به نیروگاه هسته‌ای بوشهر اقدامات می‌تواند جهان را در آستانه یک فاجعه هسته‌ای قرار دهد.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، گفت:

«ما از رهبری اسرائیل می‌خواهیم به خود بیاید.» و در ادامه از اسرائیل خواست که بهحمله به نیروگاه هسته‌ای بوشهر فکر هم نکند.

او به‌ویژه نسبت به ایمنی نیروگاه بوشهر ابراز نگرانی کرد و تأکید کرد که کارشناسان روسی در آنجا مشغول فعالیت‌اند.

بر اساس گزارش رسانه‌های روسی، شرکت دولتی روس‌اتم نیز هشدار داده است که حمله به بوشهر می‌تواند به فاجعه‌ای شبیه چرنوبیل منجر شود. الکسی لیخاچف، رئیس روس‌اتم، اعلام کرد که برخی از کارشناسان روسی از بوشهر خارج شده‌اند، اما برخی هنوز در آنجا حضور دارند.

در همین حال، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، گفت که اسرائیل به روسیه تضمین داده که جان کارشناسان روسی در بوشهر در معرض خطر نخواهد بود.

«ما روابطی خوب و بر پایه اعتماد با اسرائیل داریم و این اعتماد به ما امکان می‌دهد تا به چنین تفاهماتی برسیم.»

او افزود:

«پوتین روز گذشته تأکید کرد که بین ما و اسرائیل تفاهم وجود دارد که نیروهای روسی (حدود ۲۰۰ نفر) در بوشهر از حملات مصون خواهند بود.»

ساعتی پیش خبرگزاری رویترز در خبری به نقل از سخنگوی ارتش اسرائیل مدعی شده بود که به تاسیسات هسته‌ای بوشهر هم حمله شده است. ساعتی بعد اسرائیل به صورت رسمی این خبر رویترز را تکذیب کرد و گفت چنین چیزی گفته نشده است.

بلغارستان سفارت خود در تهران را تعطیل و کارکنانش را از ایران خارج کرد

روزن ژلیازکوف، نخست‌وزیر بلغارستان، اعلام کرد که این کشور سفارت خود در تهران را بسته و کارکنان دیپلماتیک و خانواده‌هایشان را از ایران خارج کرده است.

ژلیازکوف در گفت‌وگو با رسانه‌های داخلی اظهار داشت که سفارت بلغارستان در «نزدیکی» منطقه‌ای در تهران قرار دارد که اسرائیل به ساکنان آن هشدار داده بود از آنجا تخلیه شوند.

او افزود که دیپلمات‌ها و خانواده‌هایشان با خودرو به کشور همسایه آذربایجان منتقل شده‌اند.

این تصمیم در پی تشدید تنش‌ها و حملات هوایی اسرائیل به پایتخت ایران اتخاذ شده و بخشی از روند افزایش نگرانی‌های امنیتی در میان نمایندگی‌های دیپلماتیک خارجی در ایران محسوب می‌شود.

وزیر دفاع اسرائیل: کشتن خامنه‌ای در فهرست اهداف جنگی ما است

در ادامه لحن شدید بی‌سابقه مقامات اسرائیلی علیه رهبری جمهوری اسلامی، وزیر دفاع اسرائیل، یسرائیل کاتز، علی خامنه‌ای را «هیتلر مدرن» توصیف کرد و گفت:

«این مرد نباید به حیات خود ادامه دهد.»

کاتز در بازدید از محل اصابت موشک‌های ایرانی به شهر حولون گفت:

«دیکتاتوری چون خامنه‌ای که کشور بزرگی مانند ایران را رهبری می‌کند و نابودی اسرائیل را به‌عنوان هدفی اعلام‌شده دنبال می‌کند، نباید مجاز باشد که به این هدف وحشتناک جامه عمل بپوشاند.»

او ادامه داد:

«اگر در دوران هولوکاست اسرائیلی وجود داشت با ارتشی قدرتمند و می‌توانست هیتلر را در پناهگاهش بیابد و حذف کند تا جلوی نابودی یهودیان را بگیرد، قطعا چنین می‌کرد. خامنه‌ای امروز همان نقش را بازی می‌کند.»

کاتز ادعا کرد خامنه‌ای مستقیما دستور حمله به بیمارستان‌ها و مناطق مسکونی در اسرائیل را داده و گفت:

«این حملات مکرر به غیرنظامیان را نمی‌توان انحراف آماری خواند. او این اقدامات را بخشی از مأموریت خود برای نابودی اسرائیل می‌داند.»

او در پاسخ به این پرسش که آیا حذف فیزیکی خامنه‌ای جزو اهداف جنگی اسرائیل است، گفت:

«اهداف جنگی شامل حذف تهدید هسته‌ای، نابودی منابع و توانایی‌های موشکی ایران است. در این چارچوب، ارتش اسرائیل می‌داند که برای تحقق همه این اهداف، بدون تردید این مرد نباید به حیات خود ادامه دهد.»

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که مقامات آمریکایی هفته گذشته فاش کردند دونالد ترامپ پیش‌تر طرح اسرائیل برای حذف خامنه‌ای را وتو کرده، اگرچه او بعدتر گفت:

«می‌دانیم کجاست. هدف آسانی است. فعلا قصدی برای این کار نداریم... اما صبرمان در حال تمام شدن است.»

تخلیه بخش بزرگی از هواپیماهای پایگاه آمریکا در قطر

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است که پایگاه هوایی العدید در نزدیکی دوحه، قطر – یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های نظامی ایالات متحده در خاورمیانه – شاهد تخلیه بخش زیادی از هواپیماهای مستقر در محوطه پروازی خود بوده است.

در تصویری ماهواره‌ای که روز چهارشنبه توسط شرکت Planet Labs PBC ثبت و توسط آسوشیتد پرس تحلیل شده، سطح باند پایگاه تقریباً خالی از هواپیما است؛ در حالی که معمولاً این پایگاه میزبان هواپیماهای ترابری، جنگنده و پهپادهای مختلف است.

ارتش آمریکا تاکنون به طور رسمی این جابه‌جایی را تایید نکرده، اما این اقدام در ادامه تخلیه مشابهی در پایگاه ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین صورت می‌گیرد.

به‌گفته منابع تحلیلی، این جابجایی‌ها نوعی استراتژی پیشگیرانه نظامی هستند تا در صورت حمله احتمالی به جمهوری اسلامی، از آسیب یا نابودی ناوگان هوایی و دریایی جلوگیری شود.

سفیر اسرائیل در فرانسه: هواپیماهای آمریکایی آماده حمله‌ و منتظر فرمان ترامپ هستند

در میانه تشدید تنش‌ها میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، جوشوا زارکا، سفیر اسرائیل در فرانسه، اعلام کرد که ایالات متحده آماده پیوستن به حملات نظامی علیه ایران است و هواپیماهای جنگی آمریکا در حالت آماده‌باش به‌سر می‌برند. به گفته او، تنها منتظر دستور نهایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا هستند.

زارکا روز پنج‌شنبه ۲۹ خرداد/ ۱۹ ژوئن به شبکه‌های خبری گفت: «تصمیم ترامپ به‌زودی اتخاذ خواهد شد و تعجب‌آور نخواهد بود.» او افزود که اسرائیل از آمریکا درخواست کمک دفاعی کرده نه تهاجمی، اما اگر واشنگتن تصمیم به مشارکت بگیرد، «جنگ بسیار کوتاه‌تر خواهد شد.»

سفیر اسرائیل همچنین هشدار داد که جمهوری اسلامی هنوز از توانمندی‌های گسترده‌ای برخوردار است و گفت برخی عملیات‌ ارتش اسرائیل در خاک ایران، به‌دلیل نگرانی از تلفات غیرنظامیان، در لحظات آخر متوقف شده‌اند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: حمله به راکتور اراک آلودگی هسته‌ای ایجاد نکرد

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که راکتور آب سنگین خنداب (اراک) هدف حمله قرار گرفته، اما این حمله هیچ‌گونه پیامد رادیولوژیکی به همراه نداشته است.

بر اساس بیانیه آژانس، این تاسیسات در زمان حمله فعال نبوده و هیچ ماده هسته‌ای در آن نگهداری نمی‌شده است، بنابراین خطر نشت یا آلودگی رادیواکتیو وجود نداشته است.

آژانس همچنین تأکید کرد که هیچ اطلاعاتی دال بر آسیب دیدن بخش تولید آب سنگین این مجموعه در دست نیست.

راکتور آب سنگین اراک که در چارچوب توافق برجام تغییر طراحی داده شده بود، پیشتر نیز یکی از موارد حساس در مذاکرات هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی به شمار می‌رفت.

ترکیه: عراقچی روز شنبه به استانبول می‌آید

منابع وزارت خارجه ترکیه اعلام کردند که عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، روز شنبه در نشست ویژه شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی (OIC) در استانبول شرکت خواهد کرد. این جلسه در حالی برگزار می‌شود که درگیری‌های بی‌سابقه میان جمهوری اسلامی و اسرائیل وارد دومین هفته خود شده است.

به گفته این منبع، نشست اضطراری وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی به‌طور ویژه به حملات اخیر اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای و نظامی جمهوری اسلامی، از جمله حمله امروز به سایت خنداب در اراک، خواهد پرداخت.

 قرار است رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه نیز در این نشست سخنرانی کند. ترکیه پیش‌تر حملات اسرائیل را غیرقانونی خوانده و اعلام کرده بود که جمهوری اسلامی در چارچوب دفاع مشروع از خود عمل می‌کند.

کرملین: ورود آمریکا به درگیری به «چرخه وحشتناک تشدید تنش» منجر می‌شود

به گزارش خبرگزاری اینترفاکس، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هشدار داد که هرگونه مداخله نظامی ایالات متحده در جنگ جاری میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، به یک «چرخه وحشتناک تشدید تنش» منجر خواهد شد.

پسکوف در اظهارات خود گفت: «مداخله مستقیم آمریکا در این درگیری، نه تنها خطر درگیری گسترده‌تر در منطقه را افزایش می‌دهد، بلکه پیامدهای بین‌المللی سنگینی نیز خواهد داشت.»

این هشدار کرملین در حالی مطرح شده که واشنگتن در روزهای اخیر در حال بررسی گزینه‌هایی برای مشارکت نظامی مستقیم در کنار اسرائیل علیه اهداف هسته‌ای و نظامی جمهوری اسلامی است. مقامات روسی پیش‌تر نیز خواستار خویشتنداری هر دو طرف و توقف فوری درگیری‌ها شده بودند، اما گفته‌اند اسرائیل تاکنون روی خوشی به میانجی‌گری آن‌ها نشان نداده است.

حزب‌الله لبنان: خامنه‌ای را نکشید

در پی تهدیدات مقام‌های اسرائیلی و آمریکایی مبنی بر احتمال هدف قرار دادن علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، حزب‌الله لبنان با انتشار بیانیه‌ای نسبت به این تهدیدها واکنش نشان داد و هشدار داد که چنین اقدامی پیامدهای «فاجعه‌بار» به دنبال خواهد داشت.

در این بیانیه آمده است:

«تهدید به ترور [علی خامنه‌ای] اقدامی احمقانه و غیرمسؤولانه است و پیامدهای فاجعه‌باری به همراه خواهد داشت. حتی بیان چنین سخنانی توهینی آشکار به صدها میلیون مومن و پیروان دین اسلام است و شدیدا محکوم است. امروز، ما بیش از هر زمان دیگری بر گرد او متحد و مصمم هستیم.»

حزب‌الله لبنان با وجود حمایت لفظی از جمهوری اسلامی، تاکنون از مشارکت مستقیم در جنگ میان جمهوری اسلامی و اسرائیل خودداری کرده است. پس از آغاز حملات هوایی اسرائیل در روز جمعه گذشته، این گروه با انتشار بیانیه‌ای حملات اسرائیل را محکوم کرد، اما همزمان به دولت لبنان اطلاع داد که قصد ورود به درگیری را ندارد.

واکنش‌های تند سیاستمداران اسرائیلی به حمله موشکی به بیمارستان؛ «رژیم جمهوری اسلامی باید سرنگون شود»

در پی حمله موشکی جمهوری اسلامی به بیمارستان سوروکا در جنوب اسرائیل، سیاستمداران اسرائیلی به شدت جمهوری اسلامی را محکوم کرده و این حملات را دلیلی برای ضرورت نابودی کامل برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی دانستند.

ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل، در اظهاراتی تند گفت:

«اگر نازی‌هایی که موشک به سمت بیمارستان‌ها، سالمندان و کودکان شلیک می‌کنند سلاح هسته‌ای داشتند، بدون لحظه‌ای تردید آن را به کار می‌بردند. این عادلانه‌ترین عملیات نظامی است که اسرائیل در تاریخ خود انجام داده است. همه ما متحد هستیم تا برای همیشه این تهدید را از میان برداریم.»

میکی زوهر، وزیر فرهنگ اسرائیل، نیز در توییتی به زبان انگلیسی و همراه با تصویر خسارات وارده به بیمارستان نوشت:

«رژیم شرور جمهوری اسلامی از تمام مرزهای اخلاقی عبور کرده است. تنها انسان‌هایی پست موشک به کودکان بستری‌شده و سالمندان بیمار شلیک می‌کنند. بگذارید جهان بداند: این رژیمی تروریستی و بی‌رحم است که باید برای امنیت اسرائیل و دنیای آزاد ریشه‌کن شود.»

بنی گانتس، رهبر حزب اتحاد ملی، در بیانیه‌ای نوشت:

«در حالی که اسرائیل تاسیسات هسته‌ای و موشکی جمهوری اسلامی را هدف قرار می‌دهد که نه تنها ما، بلکه کل جهان را تهدید می‌کند، جمهوری اسلامی بیمارستان‌ها و کودکان ما را هدف می‌گیرد. هیچ هم‌ارز اخلاقی‌ای وجود ندارد، و اسرائیل در حذف توانایی‌های کسانی که با خوشحالی شعار «مرگ بر اسرائیل، مرگ بر آمریکا» می‌دهند، تردید نخواهد کرد.»

آویگدور لیبرمن، رئیس حزب اسرائیل خانه ما، هم تاکید کرد:

«فکر کنید اگر جمهوری اسلامی سلاح اتمی داشت چه می‌کرد. ما باید ادامه دهیم تا زمانی که برنامه هسته‌ای ایران کاملا نابود شود، رژیم سرنگون گردد و انبار موشک‌هایش از بین برود.»

کاتز: خامنه‌ای بزدل به‌خاطر جنایات جنگی‌اش پاسخگو خواهد شد

وزیر دفاع اسرائیل، یسرائیل کاتز، در واکنش به حمله موشکی جمهوری اسلامی به بیمارستان سوروکا در جنوب اسرائیل، علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی را به ارتکاب «جنایات جنگی از بدترین نوع» متهم کرد و وعده داد که او را «پاسخگو» خواهد کرد.

کاتز در بیانیه‌ای گفت:

«دیکتاتور بزدل ایرانی در اعماق پناهگاهی مستحکم پنهان شده و عمدا موشک‌هایی را به سوی بیمارستان‌ها و ساختمان‌های مسکونی در اسرائیل شلیک می‌کند.»

او ادامه داد:

«این‌ها جنایات جنگی از بدترین نوع هستند و خامنه‌ای باید برای این جنایات پاسخگو باشد.»

وزیر دفاع اسرائیل همچنین اعلام کرد که به همراه نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو به ارتش دستور داده‌اند که حملات به اهداف راهبردی جمهوری اسلامی و مراکز حکومتی در تهران را تشدید کند.

کاتز تأکید کرد که هدف از این حملات «از میان برداشتن تهدیدات علیه کشور اسرائیل و بی‌ثبات‌سازی رژیم آیت‌الله‌ها» است.

نتانیاهو: از مستبدان تهران «انتقام کامل» خواهیم گرفت

به‌دنبال اصابت یک موشک بالیستیک جمهوری اسلامی به بیمارستان سوروکا در شهر بئرالسبع، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل وعده «پاسخی سخت» به جمهوری اسلامی ایران داد. رسانه‌های جمهوری اسلامی هدف قرار دادن بیمارستان را رد کرده‌اند و می‌گویند ساختمان واحد اطلاعات ارتش اسرائیل که کنار این بیمارستان بود هدف موشک بوده است.

نتانیاهو در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

«ستمگران تروریست در تهران موشک‌هایی را به سوی بیمارستان سوروکا در بئرالسبع و مناطق مسکونی در مرکز کشور شلیک کردند. ما از مستبدان تهران انتقام کامل خواهیم گرفت.»

بیمارستان سوروکا یکی از بزرگ‌ترین مراکز درمانی در جنوب اسرائیل است و بنابر اعلام منابع نظامی اسرائیلی، بخشی از ساختمان این مرکز هدف حمله مستقیم موشک‌های جمهوری اسلامی قرار گرفته است.

تسنیم فهرستی از اهداف موشکی جمهوری اسلامی در کشورهای منطقه منتشر کرد

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه تصویری از  که پایگاه‌های آمریکایی در منطقه که در تیررس موشک‌های جمهوری اسلامی قرار دارد، منتشر کرد. در این نقشه نقطه‌هایی در عربستان سعودی، امارات متحده عربی، عمان، قطر، بحرین، کویت، عراق، سوریه، ترکیه و اردن مشخص شده‌اند. مقامات جمهوری اسلامی تهدید کرده‌اند که در صورت مشارکت آمریکا در جنگ اسرائیل با جمهوری اسلامی، پایگاه‌های آمریکا را در منطقه هدف می‌گیرند.

 

ای‌بی‌سی: ترامپ به سمت حمله به فردو متمایل شده است

همزمان با افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال پیوستن آمریکا به جنگ اسرائی علیه جمهوری اسلامی، ای‌بی‌سی به نقل از منابع خود گزارش داد که دونالد ترامپ به تدریج با ایده حمله به تاسیسات غنی‌سازی فردو کنار آمده است.

در این گزارش آمده که در صورت عملی شدن این طرح، حمله‌ها در چند مرحله خواهد بود.

این درحالی است که آرایش نظامی آمریکا نیز در منطقه در حال تغییر است و سومین ناو هواپیمابر نیز به زودی به خاورمیانه می‌رسد.

تحلیلگران همواره در گزارش‌های مربوط به حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران به این نکته اشاره کرده‌اند که از بین بردن تاسیسات غنی‌سازی فردو که در اعماق کوه‌های اطراف قم مخفی شده‌اند به کمک بمب‌های سنگرشکن آمریکا میسر است.

 

آمریکا در حال جابه‌جایی منافع حساس خود در خاورمیانه است

رویترز به نقل از دو منبع مطلع گزارش داد، ارتش آمریکا تعدادی از هواپیماها و کشتی‌های خود را از پایگاه‌هایی در خاورمیانه که ممکن است در برابر حمله احتمالی جمهوری اسلامی آسیب‌پذیر باشند، جابه‌جا کرده است.
این مقامات که نخواسته‌اند نامشان فاش شود، گفته‌اند این جابه‌جایی بخشی از برنامه‌ریزی برای حفاظت از نیروهای آمریکاست. آن‌ها از بیان تعداد هواپیماها یا کشتی‌های جابه‌جا شده و مقصد آن‌ها خودداری کرده‌اند.
یکی از این مقامات گفته است که کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا از بندری در بحرین – جایی که ناوگان پنجم نیروی دریایی مستقر است – منتقل شده‌اند. همچنین، هواپیماهایی که در پناهگاه‌های مستحکم قرار نداشتند از پایگاه هوایی العدید در قطر خارج شده‌اند.
این مقام گفته است: «چنین اقدامی غیرمعمول نیست. اولویت با حفاظت از نیروهاست.»
رویترز پیشتر این هفته برای نخستین بار از انتقال تعداد زیادی هواپیمای سوخت‌رسان به اروپا و نیز استقرار تجهیزات نظامی بیشتر در خاورمیانه، از جمله اعزام جنگنده‌های بیشتر، خبر داده بود. همچنین یک ناو هواپیمابر در منطقه هند-آرام در مسیر خاورمیانه قرار دارد.

 

تسنیم فهرستی از اهداف موشکی جمهوری اسلامی در کشورهای منطقه منتشر کرد

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه تصویری از پایگاه‌های آمریکایی در منطقه که در تیررس موشک‌های جمهوری اسلامی قرار دارد، منتشر کرد. در این نقشه نقطه‌هایی در عربستان سعودی، امارات متحده عربی، عمان، قطر، بحرین، کویت، عراق، سوریه، ترکیه و اردن مشخص شده‌اند. مقامات جمهوری اسلامی تهدید کرده‌اند که در صورت مشارکت آمریکا در جنگ اسرائیل با جمهوری اسلامی، پایگاه‌های آمریکا را در منطقه هدف می‌گیرند.

 

اسرائیل به محدوده‌ای در جاده اراک خنداب حمله می‌کند

ارتش اسرائیل با مشخص کردن محدوده‌ای دو کیلومتری روی نقشه در جاده اراک خنداب از حمله قریب‌الوقوع به این منطقه بین شهرهای اراک و خنداب خبر داد.

 

موج جدیدی از حمله‌های اسرائیل در تهران و ایران آغاز شده است

در حالی که باتوجه به قطع اینترنت دریافت اخبار از وضعیت ایران به شدت محدود شده است، ارتش اسرائیل گزارش داده که در حال انجام حمله‌ها در تهران، اطراف تهران و نفاط دیگر در ایران است.

 

بلومبرگ: آمریکا برای حمله آخر هفته آماده می‌شود

بلومبرگ به نقل از «افراد مطلع» گزارش داده است که مقام‌های ارشد ایالات متحده در حال آماده شدن برای یک حمله احتمالی به ایران در روزهای آینده هستند.
برخی از این منابع گفته‌اند که احتمال دارد این حمله در آخر هفته انجام شود.
این منابع همچنین گفته‌اند که شرایط در حال تغییر است و هنوز ممکن است تصمیم‌ها تغییر کند.

 

حمله اسرائیل؛ راکتور آب‌سنگین اراک در جاده اراک خنداب قرار دارد

در حالی که ارتش اسرائیل با مشخص کردن محدوده‌ای دو کیلومتری در جاده اراک خنداب از حمله قریب‌الوقوع به این منطقه خبر داده است، انتظار می‌رود هدف این حمله راکتور آب سنگین اراک باشد.

فعالیت این راکتور آب‌سنیگن به تولید پلوتونیوم منجر می‌شود که در ساخت سلاح هسته‌ای کاربرد دارد.

اسرائیل تا کنون چندین موج حمله به تاسیسات غنی‌سازی نطنز انجام داده و احتمال می‌رود بیش از ۱۴ هزار سانتریفیوژ آن از کار افتاده باشند.

اسرائیل به تاسیسات تولید سانتریفیوژ در تهران نیز حمله کرده است.

احتمال دارد آمریکا برای حمله به تاسیسات زیرزمینی فردو به اسرائیل ملحق شود.

 

ترامپ صبح پنجشنبه در اتاق وضعیت کاخ سفید در جریان گزارش‌های اطلاعاتی قرار می‌گیرد

جنیفر جیکوبز، خبرنگار سی‌بی‌اس در کاخ سفید گزارش داد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری امریکا ساعت ۱۱:۳۰ صبح پنجشنبه در اتاق وضعیت کاخ سفید برای دریافت گزارش‌های اطلاعاتی جلسه دارد. این سومین روز متوالی است که ترامپ در اتاق وضعیت کاخ سفید تشکیل جلسه می‌دهد.

 

تلگراف: چین هواپیماهای باری مرموز به ایران فرستاد

تلگراف گزارش داد که چین، هواپیماهای ترابری مرموز به ایران فرستاده است که مقصد نهایی آنها نشان می‌داد به لوکزامبورگ می‌روند اما به‌نظر می‌رسد که این هواپیما هیچگاه نزدیک آسمان اروپا نشد.

براساس این گزارش، یک روز پس از حمله اسرائیل، سه پرواز باری طی سه روز از چین ایران انجام شد. هر سه هواپیما از چین برخاسته، از قزاقستان، ازبکستان و ترکمنستان عبور کردند و سپس به‌محض نزدیک شدن به ایران از رادار ناپدید شدند. در حالی که مقصد اعلام‌شده آن‌ها لوکزامبورگ بود، هیچ‌کدام به آسمان اروپا نرسیدند.

 

۶۰ جنگنده اسرائیل به ۲۰ هدف نظامی و هسته‌ای در تهران حمله کردند

ارتش اسرائیل گزارش داد که ۶۰ جنگنده این کشور به ۲۰ هدف نظامی در تهران شامل سایت‌های غنی‌سازی اورانیوم و سانتریفیوژ، کارخانه‌های تولید موشک، مراکز تحقیقات هسته‌ای حمله کرده‌اند.

 

موشک‌های جمهوری اسلامی در مرکز و جنوب اسرائیل، یک موشک به بیمارستان سوروکا برخورد کرد
گزارش‌ها حاکی از آن است که در موج حمله‌های جدید موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل، موشک‌هایی به مرکز و جنوب اسرائیل برخورد کرده است. گزارش‌های اولیه حاکی از برخورد دست‌کم چهار موشک است و خسارت‌ها گسترده به نظر می‌رسد. تایمز اسرائیل می‌گوید این حمله‌ها مجروح‌هایی نیز داشته است. براساس این گزارش یک موشک بالستیک شلیک‌شده به‌طور مستقیم به بیمارستان سوروکا در بئرشبع اصابت کرد.

 

جمهوری اسلامی حمله به تاسیسات آب‌سنگین اراک را تایید کرد

دقایقی پس از انتشار تصاویر انفجار در محدوده راکتور آب‌سنگین اراک، جمهوری اسلامی حمله به این تاسیسات را تایید کرد. ارتش اسرائیل ساعاتی قبل برای محدوده‌ای دو کیلومتری در جاده اراک-خنداب هشدار تخلیه صادر کرده بود. در جریان فعالیت این راکتور پلوتونیوم تولید می‌شود که در ساخت سلاح هسته‌ای کاربرد دارد.

 

دست‌کم  ۲۰ مجروح در برخورد موشک بالستیک به بیمارستان سوروکا در جنوب اسرائیل

به گزارش تایمز اسرائیل در جریان برخورد موشک به بیمارستان سوروکا در منطقه بئرشبع در جنوب اسرائیل دست‌کم  ۲۰ نفر مجروح شدند. سخنگوی این بیمارستان سطح تخریب را گسترده اعلام کرده است. خدمات‌رسانی این بیمارستان نیز متوقف شده است.

وزیر بهداشت اسرائیل: حمله جمهوری اسلامی به بیمارستان «جنایت جنگی» است

اورئیل بوسو، وزیر بهداشت اسرائیل گفت: «شلیک موشک به‌سوی مرکز پزشکی سوروکا یک اقدام تروریستی است و از خط قرمز عبور کرده است این یک جنایت جنگی از سوی رژیم ایران است؛ هدف قرار دادن عامدانه غیرنظامیان بی‌گناه و تیم‌های پزشکی‌ که برای نجات جان انسان‌ها تلاش می‌کنند. وزارت بهداشت از پیش آمادگی لازم را داشت و با اقدام‌های فوری‌ که انجام دادیم، از یک فاجعه بزرگ جلوگیری شد».

 

رئیس‌جمهوری اسرائیل: جمهوری اسلامی به بیمارستانی حمله کرد که فلسطینیان را هم درمان می‌کند

 اسحاق هرتزوگ، رئیس‌جمهوری اسرائیل درباره برخورد موشک بالستیک به بیمارستان سوروکا در بئرشبع این بیمارستان را نمادی از همزیستی میان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها توصیف کرد.

هرتزوگ گفت که غیرنظامیان آسیب‌پذیر در این حمله موشکی هدف قرار گرفته‌اند.

به گفته رئیس‌جمهوری اسرائیل، «بیمارستان سوروکا که در بئرشبع واقع شده، یکی از بهترین مراکز درمانی اسرائیل است – که به سراسر منطقه نقب خدمات ارائه می‌دهد و از اسرائیلی‌های متعلق به همه ادیان و نیز همسایگان فلسطینی‌مان که به‌طور ویژه برای درمان به آنجا می‌آیند، مراقبت می‌کند.»

 

تصاویر حمله اسرائیل به راکتور اراک؛ نطنز هم دوباره هدف قرار گرفت

ارتش اسرائیل با انتشار تصاویری اعلام کرد که صبح روز پنجشنبه نیروی هوایی این کشور راکتور آب سنگین اراک را به همراه ده‌ها سایت نظامی دیگر در طول شب هدف حمله هوایی قرار داده است.

به گفته ارتش اسرائیل، در این حمله شبانه، ۴۰ جنگنده حدود ۱۰۰ مهمات را بر ده‌ها تاسیسات نظامی جمهوری اسلامی در تهران و دیگر مناطق ایران فروریختند.

براساس این گزارش، صبح امروز سایت هسته‌ای اراک هدف قرار گرفت، از جمله سازه محافظ راکتور که به گفته ارتش «یکی از اجزای کلیدی در تولید پلوتونیوم» است.

به گفته ارتش اسرائیل، در میان اهدافی که شب گذشته در نقاط دیگر ایران بمباران شدند، یک تاسیسات در نطنز نیز قرار داشت که ایران از آن برای توسعه سلاح‌های هسته‌ای استفاده می‌کند.

ارتش می‌گوید: «این سایت شامل اجزا و تجهیزاتی منحصربه‌فرد برای توسعه سلاح‌های هسته‌ای است و میزبان پروژه‌هایی است که برنامه تسلیحات هسته‌ای ایران را تسریع می‌کنند.»

جنگنده‌ها همچنین «تاسیساتی برای تولید مواد اولیه و اجزای مورد استفاده در مونتاژ موشک‌های بالستیک، و سایت‌هایی برای ساخت سامانه‌های پدافند هوایی و موشک‌های ایرانی» را به همراه انبارهای موشک، سایت‌های پدافند هوایی و رادارهای ایران هدف قرار دادند.

 

نتانیاهو: بهای کامل حمله جمهوری اسلامی به بیمارستان را از دیکتاتورهای تهران می‌گیریم

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در پیامی در اکس نوشت: صبح امروز، دیکتاتورهای تروریست جمهوری اسلامی به بیمارستان سوروکا در بئرشبع در مرکز جمعیت مسکونی کشور حمله کردند. ما بهای کامل آن را از دیکتاتورهای تهران می‌گیریم.»

بیشتر از