در حالی که پیش از این اعلام شده بود بازی تیمهای پرسپولیس و استقلال تهران در فصل جدید لیگ برتر، در ورزشگاه تختی برگزار خواهند شد، مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، روز چهارشنبه ۱۷ مرداد اعلام کرد که مخالفت «نهادهای امنیتی» مانع از این اتفاق شده است.
تاج دلیل مخالفت ماموران و نهادهای امنیتی در شورای تامین امنیت استان تهران با میزبانی سرخابیها از رقبایشان در ورزشگاه تختی را «مشکلات ترافیکی» شرق تهران عنوان کرد. این در حالی است که فدراسیون فوتبال، وزارت ورزش و باشگاههای پرسپولیس و استقلال در ماههای اخیر برای آمادهسازی این ورزشگاه هزینه زیادی کرده بودند و مشخص نیست که چرا برای حل معضل ترافیک اطراف ورزشگاه تختی یا آمادهسازی دیگر ورزشگاههای استان تهران زودتر از این تدبیری اندیشیده نشد.
در چنین شرایطی و با توجه به ادامهدار شدن روند بازسازی ورزشگاه آزادی، اکنون جلسه صبح چهارشنبه مدیران باشگاههای پرسپولیس و استقلال با مهدی تاج، یک هفتهمانده به شروع بازیهای لیگ در فصل جدید، این نتیجه را به همراه داشت که سرخپوشان بازیهای خانگی خود را در ورزشگاه اراک برگزار کنند و آبیپوشان نیز در ورزشگاه امام رضای مشهد میزبان حریفانشان باشند.
البته که این کوچ اجباری از تهران به شهرهای دیگر برای تیمهای پرطرفدار تهرانی نیز به اخذ مجوز امنیتی از مقامهای شهرهای اراک و مشهد منوط خواهد بود. به خصوص آنکه در روزهای گذشته، مسئولان ورزش استان خراسان رضوی قبول میزبانی از باشگاه استقلال در ورزشگاه امام رضا و شهر مشهد را تکذیب کردند و به دلیل مخالفتهای همیشگی احمد علمالهدی، امام جمعه تندرو مشهد، امکان میزبانی از زنان هوادار فوتبال در این ورزشگاه نیز وجود ندارد.
با این حال مشکلات نبود ورزشگاه استاندارد تنها به پرسپولیس و استقلال محدود نیست. مسابقه سهشنبه شب تیمهای سپاهان اصفهان و الشباب الاهلی در مرحله پلیآف لیگ نخبگان آسیا که با شکست تحقیرآمیز چهار بر یک زردپوشان ایران تمام شد، بار دیگر مشکلات عدیده و قابلتوجه چمن ورزشگاه نقش جهان را فاش کرد و حتی کار به جایی رسید که مدیران باشگاه اماراتی کیفیت چمن را به تمسخر گرفتند.
مهدی تاج نیز در جلسه صبح چهارشنبه با مدیران باشگاهها، مسابقه شب گذشته را به دلیل کیفیت پایین چمن نقش جهان، یک «آبروریزی بینالمللی» خواند و در نتیجه تصمیم بر این شد که تا زمان آمادهسازی و تعویض چمن این ورزشگاه، سپاهانیها مسابقاتشان را در ورزشگاه خانگی ذوبآهن اصفهان برگزار کنند.
از سوی دیگر، در هفتههای گذشته تصمیم بر این شد تا تیم ملی فوتبال ایران هم به دلیل آماده نبودن ورزشگاه آزادی، اولین مسابقهاش در مرحله گروهی و انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ را که مقابل قرقیزستان است، ۱۵ شهریور در ورزشگاه نقش جهان اصفهان برگزار کند، اما مسابقه تیمهای سپاهان و الشباب نشان داد که چمن این ورزشگاه حتی برای برگزاری بازیهای لیگ هم مناسب نیست و اکنون تیم ملی هم مانند پرسپولیس و استقلال با مشکل نبود حتی یک ورزشگاه استاندارد و مدرن در سراسر ایران مواجه است.
در شرایطی که کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند عربستان سعودی و قطر در سالهای گذشته با ساخت دهها ورزشگاه مدرن و باکیفیت، موفق شدهاند میزبان برخی از مهمترین مسابقات بینالمللی باشند و مجوز میزبانی از جام جهانی فوتبال در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۳۴ را کسب کردهاند، بحران فعلی در فوتبال ایران بار دیگر بیکفایتی مدیران نظام جمهوری اسلامی در ساخت یا آمادهسازی حتی یک ورزشگاه بهروز برای میزبانی از مسابقات فوتبال را برای همگان آشکار کرده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این در حالی است که دو ورزشگاه اصلی تهران یعنی آزادی و تختی هم که در صورت رفع مشکلات و بازسازی میتوانند پذیرای بازیهای بینالمللی باشند، در دوران حکومت محمدرضا شاه پهلوی و با نامهای اولیه «ورزشگاه آریامهر» و «ورزشگاه فرحآباد» ساخته شدند تا در آن دوران میزبان بازیهای آسیایی، جام جهانی فوتبال و مسابقات المپیک باشند.
وزارت ورزش دولت ابراهیم رئیسی از تابستان ۱۴۰۱ تصمیم گرفت روند بازسازی ورزشگاه ۵۳ ساله آزادی را آغاز کند. در ادامه، کیومرث هاشمی، وزیر ورزش، وعده داد که روند بازسازی سکوها حداکثر تا آذر ۱۴۰۲ به پایان میرسد. این وعده سپس به تابستان ۱۴۰۳ موکول شد و در نهایت هیچکدام از این قولوقرارها، مانند بسیاری از وعدههای مقامهای جمهوری اسلامی، عملی نشد و وعده ابراهیم رئیسی برای ساخت ورزشگاهی جدید و مدرن در تهران برای جانشینی ورزشگاه آزادی، هم خیلی زود به دست فراموشی سپرده شد.