پایان عملیات نجات در ترکیه؛ بسیاری از بازماندگان بدون تشییع پیکر عزیزانشان عزاداری کردند

شمار جان‌باختگان زمین‌لرزه ترکیه و سوریه به بیش از ۴۶ هزار نفر رسید

نزدیک به دو هفته پس از وقوع زلزله مرگبار ترکیه، عملیلت امداد و نجات در این کشور پایان یافت و بسیاری از بازماندگان بدون پیدا کردن پیکر اقوام و نزدیکانشان برای آن‌ها عزاداری کردند.

به گزارش رویترز، یونس سزر، رئیس اداره مدیریت بلایای طبیعی و اضطراری ترکیه، گفت که تلاش‌های جست‌وجو و نجات تا حد زیادی، یکشنبه‌ شب پایان خواهد یافت.

در پی وقوع زلزله‌ای به بزرگی ۷.۸ که روز دوشنبه ششم فوریه جنوب ترکیه و همچنین سوریه را لرزاند، بیش از ۴۶ هزار نفر جان باختند. پیش‌بینی می‌شود میزان تلفات افزایش یابد زیرا در حال حاضر، حدود ۳۴۵ هزار آپارتمان در ترکیه ویران شده‌اند و بسیاری از افراد هنوز پیدا نشده‌اند. نه ترکیه و نه سوریه هنوز اعلام نکرده‌اند که چند نفر در پی این زمین‌لرزه مفقود شده‌اند.

در یکی از آخرین تلاش‌ها برای بیرون کشیدن مردم از زیر آوار، ۱۲ روز پس از زلزله، گروه‌های اورژانس شنبه شب عملیات پاکسازی آوار را در انطاکیه را آغاز کردند. به گفته امدادگران، سگ‌های جست‌وجو و دوربین‌های حرارتی علائم حیات را از دو نفر شناسایی کردند، اما درست بعد از نیمه شب، هشت ساعت پس از آغاز عملیات، امداد و نجات متوقف شد. مجدت اردوغان، یکی از اعضای اداره مدیریت بلایای طبیعی ترکیه، هنگام پایان این عملیات گفت: «هیچ‌کس زنده نیست. فکر نمی‌کنم دیگر بتوانیم مردم را نجات دهیم.»

در همین حال دویچه‌وله از شیوع بیماری‌های عفونی در مناطق زلزله‌زده ترکیه خبر داد. به گزارش این خبرگزاری، بازماندگان زلزله ویرانگر ترکیه از دولت به دلیل کمبود امکانات بهداشتی در منطقه آسیب‌دیده انتقاد می‌کنند و نیروهای اورژانس می‌گویند ابتلا به بیماری‌های عفونی در حال افزایش‌ است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کمبود دارو، کمبود امکانات گرمایشی، تامین نشدن سرپناه مناسب و بسیاری از موارد دیگر خشم مردم ترکیه از عملکرد اردوغان در برابر این زلزله مهیب را به همراه داشته است.

سازمان بهداشت جهانی تخمین می‌زند حدود ۲۶ میلیون نفر در سراسر ترکیه و سوریه به کمک‌های بشردوستانه نیاز داشته باشند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، قرار است روز یکشنبه وارد ترکیه شود تا درباره چگونگی اعطای کمک‌های بیشتر واشنگتن به آنکارا گفت‌وگو کند.

با این حال در سوریه که بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن کشته شده‌اند، وضعیت به‌مراتب بدتر است. برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که مقام‌های این کشور جنگ‌زده در شمال غربی سوریه دسترسی‌ به کمک‌رسانی را مسدود کرده‌اند. بخش عمده‌ای از تلفات زمین‌لرزه سوریه در شمال غربی این کشور رخ داده است؛ منطقه‌ای که شورشیان در حال جنگ با نیروهای وفادار به بشار اسد آن را احاطه کرده‌اند.

دیوید بیزلی، مدیر برنامه جهانی غذا، در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: «دسترسی نداشتن به مناطق زلزله‌زده در عملیات ما مشکل ایجاد می‌کند. این مشکل باید فورا برطرف شود. زمان رو به پایان و منابع مادی ما نیز اندک است. اگر اروپا خواهان موج جدیدی از پناهندگان نیست، باید بداند که ما به حمایت نیاز داریم.»

بیشتر از جهان