رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام: ۲۰۰ هزار رأس گوساله روی دست تولیدکننده مانده است

«در سال ٩٧ می‌توانستیم در ازای واردات ٢ کیلوگرم لاشه گرم از روسیه، یک کیلوگرم دام زنده صادر کنیم»

بعد از تحریم‌های بانکی بیشتر خریدهای ما به‌صورت تهاتر کالایی انجام شده است - عکس از ایرنا

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام کشور با اشاره به کاهش مصرف گوشت در کشور گفت: «در حال حاضر نزدیک به ۷ میلیون رأس گوسفند چربی گرفته و ۲۰۰ هزار رأس گوساله بالای ۸۰۰ کیلوگرم داریم که دست تولیدکننده مانده است.»

به گزارش ایلنا، منصور پوریان با بیان اینکه «بعد از تحریم‌های بانکی بیشتر خریدهای ما به‌صورت تهاتر کالایی پیش می‌رفت یعنی کالا در ازای کالا، به این صورت که برای هر کدام قیمتی تعریف می‌شده سپس ما به تفاوت آنها کالا مبادله می‌شد»، افزود: «در همین راستا ما پیشنهاد تهاتر دام زنده با نهاده‌های دامی را به وزارتخانه داده‌ایم که متأسفانه تاکنون بدون پاسخ مانده است.»

او با بیان اینکه «این کار یکی ابزارهایی است که تحریم‌ها را دور می‌زند»، اظهار داشت: «مثلاً ما در سال‌های اخیر موضوع تهاتر نفت و نهاده‌های دامی با روسیه را داشتیم، یا در سال ۹۷ می‌توانستیم در ازای واردات ۲ کیلوگرم لاشه گرم، یک کیلوگرم دام زنده صادر کنیم و این‌گونه مشکل ما برطرف می‌شد که متأسفانه تداوم نیافت.»

پوریان پیش‌تر نیز گفته بود علی‌رغم اینکه تقاضایی برای خرید گوشت در بازار وجود ندارد، اما دام‌های گرسنه روی دست دامداران مانده‌اند و به همین دلیل دام‌ها به طور نارس و زودتر از موقع معین به کشتارگاه اعزام می‌شوند.

وی با انتقاد از عدم صدور مجوز برای صادرات دام به سایر کشورها گفت که چنانچه خروج دام با قید فوریت آزاد نشود، دامداران ورشکسته می‌شوند و قطعاً در فصل پاییز تولید دام کاهش پیدا می‌کند. در این فصل ۱۳ میلیون دام آبستن در دامداری‌ها وجود دارد که نیاز به رسیدگی دارند؛ هر چند که میزان دام‌های ضعیف در دامداری‌ها به دلیل خشکسالی کم نیست.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در خرداد ماه سال جاری، مجتبی عالی، در گفتگو با تجارت نیوز، با تاکید بر افزایش قیمت کاه گفت که خشکسالی و وضعیت بحرانی تأمین نهاده‌های دامی باعث شده است گاوهای ماده و حتی باردار به‌سرعت راهی کشتارگاه‌ها می‌شوند و در کشتارگاه‌ها ترافیکی سنگینی برای ذبح دام وجود دارد.

از سوی دیگر گفته می‌شود افزایش با قیمت دلار، مدت‌هاست علوفه و کاه بازار داخلی به خارج از ایران قاچاق می‌شود.

در همین رابطه، اخیراً رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی از افت سرانه مصرف گوشت تا ۸.۵ کیلوگرم خبر داد و گفت که تقاضا برای خرید گوشت قرمز بین ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است.

به گفته علی‌اصغر ملکی، افزایش قیمت گوشت دلیل اصلی کاهش مصرف آن نسبت به سال‌های گذشته است. حذف تدریجی گوشت قرمز از سفره خانوارهای ایرانی به دلیل گرانی در حالی رقم می‌خورد که دیگر کالاهای اساسی مثل برنج، شکر، تخم‌مرغ و مرغ نیز در ماه‌های گذشته بین ۳۰ تا ۹۰ درصد گران شده‌اند.

بیشتر از اقتصاد