همکاری بزرگان صنعت مد برای حفظ محیط زیست

یکی از هدف‌ها، استفاده از پارچه‌های سازگار با محیط زیست در تولید پوشاک است

 NIKLAS HALLE'N/AFP/AFP/Getty Images

برندهای مد مشهور از جمله گوچی و اچ‌اندام این هفته در نشست کشورهای گروه هفت در بیاریتز فرانسه دیدار کردند تا درباره مبارزه با بحران تغییر اقلیم و بهبود پایداری زیست‌محیطی همکاری کنند. در این اجلاس 32 چهره عمده مُد شرکت کردند، از جمله فرانسوا-هانری پینو، مدیرعامل شرکت کرینگ، و صاحب ایندیتکس، شرکت مالک آرم تجارتی زارا. 

این ائتلاف که با نام «پیمان مد» هم شناخته می‌شود، شامل برندهایی از جمله آدیداس، بربری، شانل، اچ ‌اند ام، رالف لورن و استلا مک‌کارتی هم هست.

نمایندگان این شرکت‌ها می‌گویند هدف‌شان استفاده از «ابتکار هدف‌های دانش‌بنیان» (اس‌بی‌تی‌آی) است که بر اقدام در سه زمینه اساسی برای حفاظت از کره زمین تمرکز دارد: توقف گرمایش جهانی، احیای گونه‌گونی زیستی و حفاظت از اقیانوس‌ها.

مایکل بوتلر، مدیر عملیات پایداری در شرکت کرینگ، ماه گذشته به مجله ووگ بیزنس گفت: «فکر درگیر شدن در سطح گروه هفت این است که دولت‌ها را هم متوجه فوریت این نگرانی‌ها کنیم».

این دیدار چند ماه پس از آن صورت می‌گیرد که امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، از پینو خواست گروهی از آرم های تجاری را گرد هم آورد تا هدف‌های پایدار واحدی برای صنعت مد تعیین کنند.

در ماه می، پینو در نشست مد کپنهاگ گفت: «باید به صورت دسته‌جمعی کار کنیم».

در ماه‌های اخیر، پینو تلاش کرده اتئلافی از پیشگامان صنعت مد را گرد هم آورد تا هدف‌هایی برای کاهش تاثیرات منفی این صنعت بر محیط زیست تعیین کنند.

ماری-کلر داوو، مدیر بخش پایداری کرینگ، گفت: «وظیفه ما تکان دادن این بخش است. نشست گروه هفت نقطه آغاز این حرکت است».

در زمینه مسائل مربوط به پایداری صنعت مد، کرینگ بازیگر عمده‌ای بوده‌است. در ماه می، این شرکت جهانی تولید کننده وسایل تجملی – که از جمله مالک برندهایی چون ایو‌سن لوران، گوچی و بالانسیاگاست – استانداردهای تازه‌ای برای رفاه جانوران منتشر کرد که شامل فهرستی از شرایط نگهداری گاو، گوساله، گوسفند و بز در طول حیاتشان، و نیز رهنمودهایی برای  کشتارگاه‌ها بود.

افزون بر این، کرینگ متعهد شد که دیگر از مدل‌های زیر 18 سال در شوهای مد و کارزارهای تبلیغاتی استفاده نکند.

پینو در نشست کپنهاگ گفت: «ما از تاثیری که شرکت‌هایمان بر نسل جوان می‌گذارد آگاهیم. ما اعتقاد داریم که مسئولیم بهترین روش‌ها را در بخش تجملی به کار بگیریم و امیدوارم جنبشی ایجاد کنیم که برای دیگران سرمشق شود».

سیاست‌های جدید اوایل سال آینده میلادی هم‌زمان با ارائه سری پاییزی- زمستانی محصولات این شرکت، به اجرا گذاشته می‌شود. ماه گذشته، ایندیتکس اعلام کرد که به عنوان بخشی از استراتژی کلان خود برای حفظ پایداری، تا سال 2025 فقط از پارچه‌های کاملا پایدار در لباس‌هایش استفاده خواهدکرد. 

هدف این شرکت این است که تا سال 2025 محصولاتش تماما از نخ، کتان و پلی‌استر ارگانیک، پایدار یا قابل‌بازیافت ساخته‌شود.

پابلو ایسلا، مدیرعامل این شرکت گفت: «پایداری، وظیفه همیشگی تک تک کسانی است که در ایندیتکس کار می‌کنند، و ما این وظیفه را به شکلی موفق در تهیه تمام مواد اولیه‌مان انجام ‌می‌دهیم». این شرکت هم‌چنین اعلام کرد که هشتاد درصد از انرژی مورد استفاده در کارش (فروشگا‌ه‌ها، مراکز توزیع و اداراتش) باید تا سال 2022 تجدیدپذیر باشند.

در زمینه بازیافت، ایندیتکس در همه فروشگاه‌هایش کانتینرهایی برای جمع‌آوری لباس خواهد گذاشت (که هم‌اکنون در چین و اسپانیا موجود است)، و سرویسی برای جمع‌آوری لباس از منازل. این خدمات تا پایان امسال به پاریس، لندن و نیویورک گسترش خواهد یافت.

هم‌زمان با انتشار این خبر، یک گروه پارلمانی فراگیر حزبی (ای‌پی‌پی‌جی) در پارلمان بریتانیا تشکیل شده تا پایداری در صنعت پوشاک و نساجی بریتانیا را بررسی کند.

در این گروه جدید که از حمایت موسسه خیریه پایداری هاباب برخوردار است، نمایندگان پارلمان از همه احزاب گرد هم می‌آیند تا زنجیره تولید، مواد مورد استفاده، و رفتارهای مصرف‌کنندگان را تجریه و تحلیل کنند.

این نوشته برگردان فارسی از مقالات منتشر شده دیگری است و منعکس کننده دیدگاه سردبیری روزنامه ایندیپندنت فارسی نمی باشد.

https://www.independent.co.uk/life-style

© The Independent

بیشتر از مُد و زیبایی