نانسی پلوسی اظهارات ایلهان عمر درباره اسرائیل را محکوم کرد

پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان: ارزش‌های آزادی بیان در اسرائیل و ایالات متحده از انتقادهای مشروع حمایت می‌کند

نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا - Win McNamee/AFP

نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان و سایر رهبران دموکرات این مجلس بیانیه مشترک نادری صادر کردند و از اظهارات ایلهان عمر که ظاهرا جرایم ارتکاب‌یافته به دست ایالات متحده و اسرائیل را با گروه‌های شبه‌نظامی حماس و طالبان مقایسه کرده بود، انتقاد کردند.

در این بیانیه آمده است: «تشبیه نادرست دموکراسی‌هایی مانند ایالات متحده و اسرائیل با گروه‌هایی مانند حماس و طالبان که اقدام‌های تروریستی انجام می‌دهند به تعصب‌ها دامن زده و جلو پیشرفت به سمت آینده‌ای سرشار از صلح و امنیت را برای همه می‌گیرد.»

این بیانیه که همچنین به امضای استنی هویر، رهبر اکثریت مجلس نمایندگان و سایرین رسیده است ظاهرا به منظور اتمام حجت درباره نزاعی است که این هفته نزدیک بود باعث تفرقه حزب شود و همچنین از عقب‌نشینی خانم عمر در پی اظهاراتش استقبال کرد.

ایلهان عمر نماینده مجلس ترقی‌خواه و صریح و همچنین نخستین خانم مسلمانی است که به نمایندگی مجلس انتخاب شده است. این گفته‌ها روز دوشنبه، ۷ ژوئن در حالی بیان شد که در پی آن با به اشتراک‌گذاری ویدیویی در توییتر از آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز سوالاتی پرسیده شد.

او گفت: «ما باید سطحی یکسان از پاسخگویی و عدالت را برای تمام قربانیان جرایم علیه بشریت داشته باشیم. ما شاهد ارتکاب جنایات تصورناشدنی به دست ایالات متحده، حماس، اسرائیل، افغانستان و طالبان بوده‌ایم. من از آقای بلینکن پرسیدم مردم برای عدالت باید به کجا مراجعه کنند؟»

در این ویدیو او از دولت فدرال می‌پرسد چرا با تحقیقات دیوان کیفری بین‌المللی درباره جرایم جنگی مورد اتهام مخالفت کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این توییت که ایالات متحده و اسرائیل را در رده گروه‌هایی مانند حماس و طالبان نشان داده بود به سرعت باعث ورود انتقادهایی شد که به اعضای حزب خود او نیز رسید. ۱۲ نماینده دموکرات که برخی از آن‌ها یهودی هستند، بیانیه‌ای مشترک امضا کردند و اظهارات او را «توهین‌آمیز» و «گمراه‌کننده» خواندند و خواستار شفافیت‌سازی در این زمینه شدند.

آنگونه که انتظارش می‌رفت جمهوری‌خواهان به شدت از این گفته‌ها خشمگین شده و این حزب خواستار اخراج خانم عمر از کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان شد. 

خانم عمر اول علیه انتقاد حزب دموکرات مقاومت کرد و گفت «شرم‌آور» است همکارانی که برای جذب حمایتش به او زنگ می‌زنند اکنون بیانیه‌های سرگشاده علیه او صادر می‌کنند.

او گفت: «عبارات اسلام‌هراسانه موجود در این بیانیه توهین‌آمیز است» و امضاکنندگان آن را به «آزار و ساکت کردن» خود متهم کرد.

عمر افزود: «اشاره به پرونده‌های باز علیه اسرائیل، ایالات متحده، حماس و طالبان در دیوان کیفری بین‌المللی مقایسه بین آن‌ها نیست و از "تعصبات عمیقا ریشه دوانده" ناشی نمی‌شود.»

روز پنجشنبه، ۱۰ ژوئن، خانم عمر بیانیه دیگری صادر کرد و این بار درباره اظهارات خود «توضیح» داد. او گفت که «هرگز سازمان‌های تروریستی را با کشورهای دموکراتیک با نظام‌های قضایی کاملا تثبیت‌شده مقایسه نکرده است».

ایلهان عمر افزود که اظهاراتش درباره رویه دیوان کیفری بین‌المللی بوده و نه درباره «مقایسه‌ای اخلاقی میان حماس و طالبان» با دو کشور دموکراتیک.

خانم پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان، از توضیحات او «استقبال» کرد و افزود ارزش‌های آزادی بیان در اسرائیل و ایالات متحده از انتقادهای مشروع حمایت می‌کند.

او گفت: «ما از توضیحات خانم نماینده (عمر) استقبال می‌کنیم که هیچ ترازی اخلاقی میان ایالات متحده و اسرائیل با حماس و طالبان وجود ندارد.»

این جنجال بعد از نزاعی «بی‌سابقه» بین اسرائیل و حماس اتفاق افتاد که در آن ۱۲ اسرائیلی و ۲۴۸ فلسطینی کشته شدند و ماه گذشته (مه) با آتش‌بس به پایان رسید.

© The Independent