تکنیک جدید جلوگیری از گسترش تومور سرطانی

در این روش منبع انرژی سلول‌های سرطانی هدف قرار می‌گیرد

دانشمندان دریافتند سلول‌های سرشار ازATP  تهاجمی‌ترین نوع سلول‌های سرطانی هستند و ۵ برابر سرعت تکثیر بیشتری دارند - SAUL LOEB / AFP

دانشمندان دانشگاه سالفورد انگلیس مکانیزمی را ارائه داده‌اند که می‌تواند از طریق آن گسترش سلول‌های سرطانی را متوقف کرد. گسترش تومور سرطانی باعث مرگ حدود ۹۰ درصد بیماران سرطانی می‌شود که در صورت توقف آن می‌توان جان این بیماران را نجات داد.

به گزارش اسکای نیوز عربی، طبق نتایج مطالعه‌ای که اخیراً در مجله معتبر نیچر منتشر شده است، سلول‌های سرطانی متاستاتیک در برابر شیمی‌درمانی و رادیوتراپی مقاوم هستند که این امر نیاز فوری یافتن درمانی برای جلوگیری از گسترش سلول‌های سرطانی را افزایش می‌دهد.

دانشمندان با استفاده از یک گیرنده ویژه برای شناسایی آدنوزین تری فسفات (ATP)، مولکول حامل انرژی که در سلول‌های موجودات زنده موجود است، قادر به جداسازی مؤثرتر سلول‌های سرطانی شدند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دانشمندان دریافتند سلول‌های سرشار ازATP  تهاجمی‌ترین نوع سلول‌های سرطانی هستند و ۵ برابر سرعت تکثیر بیشتری دارند.

نویسنده این پژوهش، پروفسور مایکل پی لیسانت می‌گوید: «این ایده ساده همیشه در دست ما بوده است، اما ارتباط ATP با رفتار تهاجمی سلول‌های سرطانی و کشف دلایل نارسایی درمان برای ما چیز جدیدی است.»

فدریکا ساتگیا، رئیس بخش زیست‌شناسی سرطان و پیری در این باره توضیح می‌دهد: «در نهایت، می‌توان با قطع مستقیم منبع انرژی سرطان، از گسترش سلول‌های سرطانی جلوگیری کرد.»

هدف قرار دادن ATP یکی از مؤثرترین راه‌ها برای قطع انرژی سلول است، به همین منظور محققان از داروی مورد تأیید سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) استفاده کردند. داروی «سرتیورو» تأمین انرژی سلول‌های سرطانی را هدف قرار داد و حدود ۸۵ درصد از گسترش سلول‌های سرطانی جلوگیری کرد و باعث "قطع انرژی" فقط در سلول‌های سرطانی شد. این در حالی است که هیچ تأثیری بر سلول‌های طبیعی بدن نداشت و بنابراین عوارض جانبی آن نیز کم بودند. اگرچه داروی سرتیور توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تأیید شد و در ابتدا برای جلوگیری از تولید انرژی در باکتری‌ها تولید می‌شد، نتایج این مطالعه اکنون زمینه را برای آزمایش‌های بالینی جدید سرطان نیز فراهم می‌کند.