اتحادیه اروپا به خاطر حمایت عربستان سعودی از تروریسم، این کشور را در لیست سیاه "پول کثیف" قرار داد

نمای کلی از ریاض، پایتخت عربستان سعودی. بانک های اتحادیه اروپا که با عربستان مراودات مالی دارند باید بررسی های سخت گیرانه تری را در کار خود اعمال کنند تا مطمئن شوند که پرداخت های انجام شده مورد تأیید کشورهای عضو (AP) باشد.

کمیته اروپایی، عربستان سعودی و تعدادی از دیگر کشورها را در لیست سیاه کشورهایی قرار داده است که کنترل دقیقی بر تأمین منابع مالی تروریسم و پولشویی ندارند.
تیم اجرایی اتحادیه اروپا تحت فشار قرار گرفته است تا دیکتاتوری های ثروتمند نفتی را از این فهرست خارج کند به دلیل اینکه بعضی از کشورها نگران تأثیر منفی این امر بر داد و ستدهایشان بودند.
عربستان سعودی به خاطر اینکه در توقف کمک های مالی به تروریست ها و تندروهای مسلمان کوچکترین تلاشی نکرده است از جهات گسترده ای مورد اتهام قرار گرفته است.
پاناما، نیجریه و تعدادی از کشورهای آمریکایی نیز در آخرین بررسی انجام شده به این فهرست اضافه شده اند.
بانک های اتحادیه اروپا باید بررسی های سخت گیرانه تری در مورد پرداخت نهادها و مؤسساتی که در این فهرست هستند انجام دهند.
به گفته Vera Jourova، عضو کمسیون عدالت، مصرف کنندگان و برابری جنسیتی: "ما قوی ترین استانداردهای پول شویی را در جهان ایجاد کرده ایم و باید اطمینان حاصل کنیم که پول کثیف سایر کشورها راهی به سیستم مالی ما نخواهند داشت.
"پول کثیف عامل حیات جرایم و اقدامات تروریستی سازماندهی شده است. من از کشورهای حاضر در این فهرست درخواست می کنم به سرعت مشکلات موجود را برطرف کنند. این کمسیون آماده است تا همکاری نزدیکی با این کشورها داشته باشد تا با حفظ منافع مشترک هر دو طرف بتوانیم به این مسائل رسیدگی کنیم."
رسوایی های مربوط به پولشویی در ماه های اخیر به چندین بانک در اتحادیه اروپا رسیده است و گمان می رود که سخت گیری های اخیر در مورد آنها اجرا شود. در جدیدترین مورد، Danske Bank A/S در یک رسوایی پول کثیف حضور داشته است که در این مورد پول های مشکوک از روسیه به آنجا منتقل شده اند.
این فهرست اکنون دارای ۲۳ حوزه قضایی مالی است که قبلا حاوی ۱۶ حوزه بوده است. بروکسل کشورهای عربستان سعودی، لیبی، بوتسوانا، غنا، ساموآ، باهاما و چهار قلمروی آمریکایی از جمله ساموآی آمریکایی، جزایر ویرجین ایالات متحده، پورتو ریکو و گوآم را شامل می شود.
کشورهایی که قبلاً در این فهرست جای گرفته بودند عبارتند از افغانستان، کره شمالی، اتیوپی، ایران، عراق، پاکستان، سریلانکا، ترینیداد و توباگو، تونس و یمن.
Danske Bank در بین مؤسسات اتحادیه اروپا است که در رسوایی های مربوط به پول کثیف دست داشته است (رویترز)

بعضی از کشورها بعد از تأیید توسط اتحادیه اروپا از فهرست کنار گذاشته شدند. بوسنی و هرزگووین، گویان، لائوس، اوگاندا و وانواتو.
اگر کشورها همکاری لازم را با اتحادیه اروپا نداشته باشند، شفافیت لازم در عملکرد آنها دیده نشود یا اگر تحریم های ضعیفی در مورد پولشویی و تأمین منابع مالی تروریسم داشته باشند، به این فهرست اضافه خواهند شد.
این فهرست باید به تأیید شورای اروپایی برسد که متشکل از کشورهای عضو است. این کشورها در مورد تأیید آن رأی می دهند. خانم Jourova به گزارشگرها گفته است که مطمئن است این فهرست مورد تأیید قرار می گیرد.
این فهرست با فهرست سیاه بحث آفرین اتحادیه اروپا در مورد "گریزگاه های مالیاتی" که باعث عصبانیت کشورهای فهرست شده در سال گذشته شد متفاوت است. ساموآ، ترینیداد و توباگو و سه قلمروی آمریکایی ساموآی آمریکا، گوام و جزایر ویرجین آمریکا در هر دو لیست قرار دارند.
هرچند که بعضی از منتقدین معتقدند این فهرست چندان سخت گیرانه نیست. به گفته Sven Giegold یکی از گروه سبزها در پارلمان اروپا که کمپین هایی را در مورد مشکلات مالی اجرا می کند: "بعضی از بزرگ ترین کشورها در زمینه پولشویی همچنان در این فهرست نیستند. این کشورها عبارتند از روسیه، شهر لندن و قلمرهای آن و همچنین آذربایجان."

 

© The Independent

بیشتر از اقتصاد